Tokopaniikki iski

Tajusin tässä, että Kikillä on tokokoe alle viikon päästä - jotenkin olin ajatellut mielessäni, että se on sitten joskus tulevaisuudessa.

Perjantai-illalla käveltiin siis kaukalolle vähän treenaamaan liikevälejä, seuraamista ja kaukoja.

Liikevälejä tein perinteisesti sillee, että yhden liikkeen loppu - toisen liikkeen alku. Vaihtelevasti palkka seuraamisesta liikkeen välissä, seuraavan liikkeen perusasennossa tai liikkeen alun jälkeen. Liikkeinä mm. seuraaminen, luoksetulo ja kaukot. Nämä meni hyvin ja palkkautui myös kehuista. Seurasi nätisti lähellä liikkeiden välissä ja otti hyvin perusasennon. Tässä ollaan kyllä selkeästi edistytty viime vuodesta.

Seuraamisessa kiinnitin edelleen huomiota oikealle käännöksiin. Täyskäännöksessä tein ennakoivaa naksutusta ja lelulla palkkaamista heti käännöksen jälkeen, kuten Oili muistaakseni viime syksynä opasti. Tällä kertaa tämä tuntui toimivan ihan kiitettävästi ja sain muutaman ihan hyvänkin toiston. Suorat käännökset tuntuivat toimivan ihan hyvin, kun vaan itse muistan keskittyä askeleisiin, jotta osaa ennakoida.

Kaukoissa on ollut ikuisuusongelma m-i, jossa se saattaa kävellä tai jättää tekemättä vaihtoja. Eivät ne nytkään olleet täydelliset, mutta ehkä hieman paremmat kuin viimeksi, kun tätä väännettiin. Näin lähellä koetta ei toisaalta viitsi alkaa ihan hirveästi vääntämään ja vatvomaan tätä. Kyllähän se kuitenkin ne vaihdot tekee ja tuskin alokasluokassa edes hirveästi rokoteta puuttuvasta vauhdista.

Meillä on uusi vauva
Lauantaina päivällä melkeinpä pahimman helteen aikana ihan lyhyet tokot päiväkodin pihalla. Melko hyvin Kiki tuntuu kestävän helteet ja jaksaa työskennellä. Ohjelmassa alussa pieni pätkä itse tarjottua seuraamista ja perusasennon tarjoamista sekä luoksetuloa, pitoa ja liikkeestä maahanmenoa.

Tuota seuraamista se tarjoaa hyvin ja liikkeen alut ovat mielestäni aika sujuvia. Toki kisatilanne on aina eri asia, kun on ympärillä hälinää ja jengiä yms, mutta ainakin treenitilanteessa kehään tuleminen ja liikkeiden väliset osuudet toimivat hyvin.

Luoksetulo itsessään toimii hyvin, hieman nytkähtää peppu turhan helposti liikkuroinnin tai mun käsien ja vartalon liikkeiden seurauksena. Tätä täytyisi päästä treenaamaan vielä ennen koetta. Lopussa se helposti jää liian kauas ja toisinaan vinoon. Mä en oikein ymmärrä miksi, melkein tuntuu, että se tulee pienellä banaanille - koirasta nähden kääntyy vasemmalle päin ja jää siis minusta nähden peppu oikealle päin vinoon. Tämäkin on ollut ehkä vähän tällainen ikuisuusongelma, jota olen yrittänyt ratkoa jo iät ja ajat. Tuskin kuitenkaan sellainen, johon alokasluokan tulos kaatuu, jos se muuten tekee liikkeet hyvin.

Pito näin alo-tyyliin toimii tosi hyvin. Ottaa kapulan innokkaasti - täytyy vaan muistaa sanoa käsky samalla kun tarjoaa sitä sille, ei voi tehdä niin, että nostan kapulan vartaloni eteen ja sitten vasta käsky, koska silloin se on jo kiinni kapulassa. Pitää tosi hyvin mälvimättä (jos siis itse annan sille kapulan) ja irrottaa kiltisti.

Liikkeestä maahanmeno liikkeenä on oikein hyvä. Maahanmeno on nopea ja suora, nyt olen itse kiinnittänyt huomiota omaan ennakoimattomuuteen ja vartalon asentoon. Seuraamisessa edelleen hiippailee odottaen käskyä ja menee helposti lankaan käskytyksessä. Tätä täytyy pidemmän päälle ehdottomasti treenata vielä paljon. Nyt kokeessa täytyy vaan sanoa käsky välittömästi liikkurin jälkeen, ettei lähde pisteitä ennakoinnista.

Ihan hyvä fiilis lähteä kokeisiin nyt torstaina. Mikään liike ei ole sellainen, etteikö se osaisi ja puutteet mitä nyt on, ovat loppujen lopuksi melko pieniä alokasluokan tasolla eikä ykköstuloksen ainakaan siihen pitäisi kaatua. Voi kun mä toivon, että onnistuisi, tää on niin tylsää ja haluaisin päästä jo isompiin luokkiin kisaamaan.

Liikkuroituna: 
- Luoksetulon alkua, ettei ennakoi käskyä
- Paikallaolon alku ja loppu
- Liikkeestä maahanmenossa käskytys ja erityisesti seuraamisesta palkkaaminen
- Lisäksi itsekseen hyppyä!!

Veneellä Savonlinnassa 

Sunnuntaina levättiin.

Maanantaina yhteistreenit liikkuroituna, teemana luoksetulo, liikkeestä maahanmeno ja paikallaolo.

Ensin kehääntulo ja muutama siirtymä. Nämä menivät tosi hyvin, Kiki oli kohtuullisen rauhallinen ja seurasi nätisti sivussa ja haki hyvin perusasentoon. Palkka vaihtelevasti eri kohdissa.

Liikkeestä maahanmenossa hieman alkoi hiippailemaan käskyn kuultuaan, mutta pientä parannusta tuli seuraamiseen. Itse maahanmeno oli tosi hieno.

Luoksetulossa ensimmäisellä toistolla peppu nytkähti puoli milliä, sen jälkeen hillitsi itsensä. Käskystäkin tuli hyvin luokse.

Seuraamista itsekseni, nyt oikealle käännökset olivat oikein hyviä, täyskäännöksissä helposti jäi edelleen jumittamaan, jos oli häiriöitä siellä suunnassa. Seuraaminen itsessään oikein hyvä.

Paikallaoloa lopuksi koemaisesti. Kehään tulo tosi hieno. Ei häiriintynyt muiden käskyistä. Valahti samantien lonkalle, ärsyttävää. Eipä tälle kuitenkin tässä vaiheessa mitään kannata tehdä. Pysyi ihan hyvin, joskin pää vähän kääntyili.

Kaukoja lopuksi muutama toisto, kun nameja oli vielä jäljellä. Tällä kertaa vaihdot olivat tosi hyviä, nopeita ja tarkkoja. Ehkä tässä ollaan kuitenkin edistytty?

Nyt on vaihteeksi ihan hyvä fiilis torstain koetta ajatellen. Eipä tässä äkkiseltään keksi syytä, miksi Kiki ei voisi saada ykköstä.

Kikin kanssa kahvilla Veikkolan keskustassa 

Pohdin tässä itsekseni avoimen luokan liikkeitä ja paljonko niissä on vielä tekemistä.

1. Paikalla istuminen: Vaatii vielä muistuttelua, ei olla treenattu aikoihin. Luulen, että joko nousee tai valuu maahan.

2. Seuraaminen: Peruuttaminen ei toimi vielä (tosin sitä ei ole avossa kuin 2-3 askelta), lisäksi edelleen käännökset vaatii vähän hiomista.

3. Liikkeestä seisominen: Vaatii vielä muistuttelua. Toimii avulla tosi hyvin, mutta siitä pois opettaminen on tuottanut haasteita. Paikallaan seisoo ihan hyvin.

4. Luoksetulo: Lopussa jää liian kauas ja on helposti vinossa. Myös loppuperusasento jää helposti vajaaksi.

5. Liikkeestä istuminen: Tämä toimii pääsääntöisesti tosi hyvin, joskus tosin sekoittaa seisomiseen.

6. Ruutu: AVO:n liikkeistä ehkä pahiten kesken. Ihan ei vielä tiedä oikeaa paikkaa ja seis-käsky toimii heikosti.

7. Nouto: Tekee kyllä ja hakeutuu luovutusasentoon, mutta mälvii aika rumasti, tästä lähtee varmasti pisteitä. Lisäksi, kuten luoksetulossakin, täytyy loppuperusasentoa vähän vielä hioa.

8. Kaukot: Tekee kyllä, mutta istuminen helposti jää vajaaksi tai kävelee ylös tyhmän näköisesti. Ei nyt varmaan monen pisteen arvoinen virhe, mutta häiritsee mua.

9. Hyppy: Toimii kyllä ihan hyvin, joskin ei olla aikoihin treenattu tokoversiota.

10. Kierto: Tämä toimii hyvin, osaa bongata esteen, kiertää pienesti ja hakeutuu eteenkin ihan hyvin.

Että joo, onhan tässä tekemistä. Kuitenkin ruutua lukuunottamatta kaikki liikkeet toimivat jotenkin ja monet asiat ovat enimmäkseen hienosäätöä. Kyllä tämä tästä, kunhan ahkerasti treenataan. Täytyy alkaa ottaa vauvakin mukaan treeneihin, niin pääsee arkisinkin treenaamaan enemmän. Olen ollut vähän huono nyt siinä, koska tuntuu, että se alkaa aina itkeä, kun pääsen kentälle asti. Vauva, joka ei muuten itke turhia... :DKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.