Tottista pitkästä aikaa ja keppimurheita

En ole nyt käynyt hakutreeneissä, koska nuhaa ja Joonaksella yskää, mutta se ei oo estänyt mua treenaamasta yksikseni. Ärsyttävää olla treeneistä pois, vaikka ei edes varsinaisesti ole kipeä - normaalitilanteessa en edes harkitsisi asiaa, mutta tässä maailman tilanteessa ehkä parempi ottaa varman päälle. Ärsyttää silti.

Noh, treenattiin sitten tottista Navalan nurmella, ohjelmassa seuraamista, liikkeestä istuminen ja maahanmeno, hyppy sekä eteenmeno.

Seuraaminen: käännökset teemana, erityisesti oikealle käännös on liian löysä. En oikein saanut sitä korjattua, vaikka kokeilin muutamaa temppua. Käsky just ennen käännöstä - ei toiminut, tempon nosto käännöksen jälkeen - ei oikein toiminut, pysähtyminen heti käännöksen jälkeen - ei yhtään toiminut, palkkaus heti käännöksen jälkeen oikealla kädellä - ei kauhean hyvin toiminut sekään... Ehkä täytyy ottaa asia puheeksi seuraavissa valkkuryhmän tai Suskin treeneissä.

Vasemmalle käännös toimii hyvin ja muutenkin olen ihan kohtuullisen tyytyväinen seuraamiseen muuten tällä hetkellä. Vasemmalle täyskäännöstä pitää vähän treenata vielä, tätä ei nyt tehty kun keskityttiin 90° käännöksiin. Pari liikkeellelähtöä tehtiin aluksi, tässä Kiki on vähän liiankin innokas, hypähtää eteenpäin jo pelkästä käskystä. Naksuttelemalla just ennen liikkeellelähtöä olen saanut kontaktia aika hyväksi tässä.

Liikkeestä istuminen ja maahanmeno: Nämä menivät vaihteeksi erinomaisen hyvin. Ei sekoittanut yhtään ja teki molemmat reippaasti niin seuraamisessa kuin vapaanakin. Lopuksi yksi toisto kisamaisesti putkeen molemmat ja luoksetulo perään. Tämä oli oikein hyvä. Tottiksessa on kyllä se helppo puoli, että suoritus on niin suoraviivainen ja toistuu aina samalla tavalla. On helppoa ketjuttaa koko koesuoritus yhdeksi pitkäksi kokonaisuudeksi.

Hyppy: Ei olla vähän aikaan tehty, enkä muistanut tarkkaan, tehtiinkö viimeksi 70 vai 80 senttiä. Laitoin siis 80 senttiin ja hypyytin siitä lelulla houkuttelemalla, kuten aina. Ekan kerran yritti muistaakseni ohi ja senkin jälkeen kerran, muuten teki nättejä suorituksia. Taisin hyppyyttää neljä kertaa, joka kerta se liiteli nätisti yli edes yrittämättä ottaa tukea. Oi että, ehkä meillä on sittenkin toivoa! Meni niin hyvin, että olisi hyvin voinut nostaakin mutten viitsinyt uhmata kohtaloa. Nostetaan ensi kerralla sitten, jos edelleen lentää yhtä hyvin yli.

Eteenmeno: Tämä on ihan yllättävän vaikea, Kiki ei vaan irtoa. Ajatus olisi, että se ei suoraan näkisi lelua vaan suunnilleen muistaisi sen paikan. Käytiin nyt yhtaikaa viemässä lelu, siitä huolimatta meni tosi epävarmasti ja kummallakin toistolla jouduin lähettämään uudestaan. Äh, en tykkää tästä eteenmenohommasta yhtään. Ärsyttävä liike ja vaikea opettaa.

Ennen BH-koetta täytyisi paikallaoloa ja henkilöryhmää vielä saada kerrattua, muuten mä luulen, että me selvitään kyllä tästä. Hakukokeeseen on vielä tekemistä, koska hyppy, este ja eteenmeno ovat vielä kovin keskeneräisiä.

Jälkikeppejä lopuksi: Ensin vein yksittäisiä keppejä kaksi, joista ensimmäisen yli se käveli muina koirina. Jarrutin sitä voimakkaasti, ettei kaahaisi ja se etenikin toisella kepillä maltillista vauhtia. En nyt vaihteeksi vaatinut sitä nostamaan keppiä, koska se ehkä vähän jopa näytti siltä, että odottaa multa apua. Hitto vie, miten vaikeaa, kun mikään ei toimi ja kaikki on huonosti.

Kolmannella toistolla vein kaksi keppiä yhtaikaa ja taas jarruttelin liinasta. Nosti kätevästi ensimmäisen kepin etsittyään sitä hetken. Toisen kepin yli se käveli puolikkaan liinan mitan verran, jäin seisomaan ja lopulta tajusin seisovani kepin päällä :D Oivoi, ei mene hyvin.

Ensi kerralla ajattelin kokeilla kunnon jälkeä ja keppien tilalle otan jotkut kunnon paksut halot, jotka hajustan tyylii pyykkikorissa vuorokauden. Sellaiset järkäleet, joiden yli ei kerta kaikkiaan VOI kävellä. Mietin joku päivä lenkillä, että läpällä voisi kokeilla laittaa jäljelle jotain niitä rouhetikkuja, niiden yli se ei varmasti haluaisi kävellä :D

Koirilla on uusi peti, jossa ne nukkuu kilpaa

Jess, Kiki lähti, Zeron vuoro! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.