9.6. Helsinki Voi 3

Nyt on kyl ihan luovuttajafiilis. Tuntuu todella pahalta. Ikinä en oo kokeiden jälkeen kokenut yhtä karvasta pettymystä, vaati kyl tosi paljon pitää naama edes jokseenkin peruslukemilla, kun marssin kehästä ulos. On hankala kuvailla tuntoja sanoin, ajatukset täyttää vaan musertava tappio, turhautuneisuus ja riittämättömyyden tunne. Tuntuu et ite oon täysi tumpelo ja lisäksi koirasta ei oo mihinkään. Turkis siitä pitäisi tehdä. Oon aina miettiny, miltä koiran sisäfilee maistuisi.


Heti paikallaolossa Zero oli täysin välinpitämätön, se ei tehnyt yhtään mitään siellä. Jo jättäessäni sen lahna haukotteli leveesti ja kun palasin se makasi laiskasti lonkalla etutassut mukavasti rinnan alla. Sentään nous ekalla käskyllä, se varmaan huomas mun ilmeestä, et olin valmis hirttämään sen saman tien.

Yksilöliikkeissä liikejärjestys oli sekoitettu kunnolla. Ekaksi tehtiin tunnari. Se oli ehkä ainoa liike, joka toimi. Se oli virityksessä ulapalla, sain toistella monta kertaa mitä ollaan tekemässä. Se lähti vauhdilla, mut haisteli huolella, ei lääppinyt ja otti oman varmasti ja lähti tuomaan sitä reippaasti. Kehuin sitä vuolaasti, mut tuntu et sen asenne muuttu samantien, ku se huomas et ei tuu palkkaa.

Seuraavaks seuraaminen, jos sitä nyt seuraamiseksi voi kutsua. Zero ei oo ikinä tehny huonompaa seuraamista, tää oli ehdoton pohjanoteeraus. Toistin sille ylimääräisiä käskyjä ainakin pari kertaa ja sihisin vihaisesti muutamassa kohdassa, tuomari ei tainnu tosin kuulla. Käännökset oli ihan hirveitä, oikealle käännös oli todella löysä joka kerta, vasemmalle sain taas työntää tyypin edelläni. Pakittaminen oli rumaa ja koko seuraaminen oli ihan hirveetä. Kontakti herppaantui koko ajan ja välillä se seurasi puolen metrin päässä ja kerran se rupesi pomppimaan metri mun edellä.

Luoksetulokin oli tosi huono, Zero teki ihan ennenkuulumattoman tempun: se ei mennyt maahan! Siis tota se ei oo IKINÄ tehnyt, maahanmeno on ollut ihan loistava! Stopissa annoin ite käskyn liian aikaisin, se pysähtyi huomattavasti ennen merkkiä, en huomannut. Tuomari huomautti siitä. Maahanmenossa ei tehnyt elettäkään, karjasin sille erittäin vihaisesti et maahan (ja lisäsin mielessäni vielä muutamat perkeleet perään...) Eteen se ei tullut kovin hyvin, jäi liian kauas.



Tässä vaiheessa koetta olin jo melko vihainen, olisi niin tehnyt mieli vähän tukistaa herraa hereille...

Seuraavaksi hyppynouto, tää oli aika hyvä muuten, paitsi et luovutus ei ollut nätti, jäi kauas ja irrotti otteen liian aikaisin.

Kaukot seuraavaksi, tää oli kans pohjanoteeraus. Just ennen koetta tein muutaman kaukon, meni ihan superhyvin kaikki vaihdot ja Zerolla oli tosi hauskaa, vire ja asennen olivat just kohdallaan. Nyt se sit jumitti niin täydellisesti, et vähältä piti etten tarttunut sen kaulavilloihin ja sanonut muutaman valitun sanasen. Järjestys oli M-S-I-M-I-S-M. Ekalla se ei noussut millään ja kolmas käsky nollasi sen. Olisi pitänyt tajuta, et jos olisin jättänyt kolmannen käskyn sanomatta, ni olisi tullut pisteitä. Jotenkin mä ajattelin, et jos koira ei tee vaihtoja, ni sit se ainakin on nolla. Lisäks mä itsepäisesti kieltäydyn hyväksymästä tollaista laamailua. Jonkun toisenkin vaihdon se jätti tekemättä, mut en muista mikä. S-M oli myös melko ruma.



Metallinouto oli ihan normaalia Zeroa, otti epävarmasti, kiikutti kilkatellen suussa ja luovutti liian kaukaa.

Istuminen oli ihan ok, sentään joku toinenkin liike, joka toimii. Tosin se jäi istumaan ihan ihmeelliseen asentoon, oli tässäkin sen näköinen et kohta valahtaa maahan nukkumaan.



Siinä vaiheessa kun virittelin ruutuun, oli jo itellä niin synkkä pilvi pään päällä, et olisin yhtä hyvin voinu marssia ulos kehästä samantien. Tiesin et ykkönen oli menetetty, joten aivan se ja sama, mitä mä ruudussa teen. Tätä oltiin kuitenkin treenattu tosi paljon ja se on sujunut tosi hyvin, joten totta kai halusin testata kokeessa. Lähetys oli hieno, bongas ruudun heti ku asettauduin lähetyspaikalle ja keskittyi täysin siihen. Lähti ihan reippaasti, mutta stop-käskyä ei taas kuunnellut, mielestäni annoin oikeeseen aikaan. Tätä ollaan tosiaan treenattu tosi paljon ja oon tosi hyvin oppinut pysäyttämään oikea-aikaisesti oikeaan paikkaan. Zero pysähtyi takalaidalle, olis pitäny korjata, mut tiesin et jos sanon vielä yhdenkin käskyn, ni se tulee pois. Muutenkin oma asenne oli tässä vaiheessa mikä oli, ku tiesin et peli on menetetty muutenkin. Seuraaminen oli hieman hakusessa, mut tää oli arvattavissa, kun ollaan liian vähän treenattu.



Kokonaispisteitä saatiin niinkin paljon kuin 309 pistettä ja oltiin vielä kolmansiakin. Hoh hoijaa, lähinnä hävettää saada palkinto surkeampaakin surkeammasta suorituksesta...

Lisäsin muuten ne kuvat siihen edelliseen postaukseen! 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Koska mielestäni on kivaa jossitella ja analysoida, on pakko viel pohtii mikä meni pieleen. Zerolla oli ihan väärä asenne, heti ekan liikkeen jälkeen se tajus, et ei tuu palkkaa, nyt ollaan kokeessa. Sen jälkeen se ei tehnyt enää töitä, se teki just ne liikkeet, jotka oli sen mielestä kivoja. Suorituksemme aikana lensi ainakin kolme lentokonetta yli, nekin häiritsi keskittymistä.

Paikallaoloa ollaan treenattu tosi vähän, ehkä sitä pitäisi tehdä lisää. Seuraamisessa olis hyvä saada paljon häiriöitä mukaan, tuntuu et sitä nykyään häiritsee ihan ihmeelliset asiat. Voi olla et seuraaminen on sen mielestä myös tylsää, siksi se bongaa kaikkea mahdollista muuta siinä ohella. Käännökset on ihan kamalia, ne pitää taas työstää hyviksi.

Tunnari nyt toimi hyvin, mut edelleen lisää varmuutta siihen. Luovutusta paremmaksi ja pureskelua en salli. Muissa noudoissa on sama juttu, luovutus ei toimi. Metallissakin ongelma ei ehkä niinkään ole se itse metalli, Zerohan kantaa sitä ihan hyvin ekat pari metriä. Sen jälkeen se alkaa himmailla, voi olla et se oikeesti johtuu siitä, et se ei halua luovuttaa sitä eteen, sitä ahdistaa se tilanne ja se hidastelee, jää kauas ja vinoksi...

Kaukoja ollaan hitto vie hinkattu aivan hulluna ja ne tasan tarkkaan toimii, en olisi edes unissani kuvitellut et se voisi ikinä nollata sen!! On se ennenkin jumittanut, mut aina se on tokalla käskyllä noussut. Sillä taisi itse asiassa nytkähtää peppukin hieman, eli se tasan tiesi, mitä pitää tehdä. Yks mikä voisi olla hyvä, on häiriökäskyt. Oon nyt ite jonkun verran höpissyt niitä, mut voisi ehkä olla parempi, et mä keskityn vaan oikeisiin käskyihin ja joku muu sanoo häiriökäskyt. On ehkä kuitenkin hieman epäreilua höpistä mitä sattuu, vaik totta kai koiran pitää oppia kuuntelemaan kunnolla. Sama ehkä luoksarin kanssa.

Ruudussa toi stoppi on kyl ongelma, se on ennenkin tehnyt ton treeneissä. Se ei halua pysähtyä eikä se koe, et stop tarkoittaa sitä et nyt muuten oikeasti jämähdetään paikalleen. Joskus se vaan jatkaa ruudun paikan etsimistä, tätä pitää kyl ehdottomasti vahvistaa. Typerää todeta tää kokeessa, mut minkäs teet. En vaan tiedä, miten tuo treenataan. Lähietäisyydeltä se tasan tarkkaan toimii, luoksarissakin se toimi ennen (nykyään käytän vaan käsimerkkiä) ja puunkierrossakin toimii tosi hyvin, oon kokeillut myös menosuunnassa... Lisäksi kosketusalustaa pitää jatkaa. Kyl mä oon sitä mieltä, et se on ainoo oikea tapa meille, toki siihen voi ja pitääkin sekoittaa muitakin juttuja, kuten vauhtiruudut, paikan etsimistä ihan muistutukseksi ja suoraa pysäyttämistä.

Noin yleisesti pitää saada häiriötreenejä paljon ja pitäs koittaa päästä uusille paikoille treenaamaan, olen ehkä itse ollut liian kaavamainen ja laiskana ihmisenä treenannut lähinnä tossa meidän yksityiskentällä. Olis hyvä saada treenejä jalkkiskentän laidalle, lentokentän läheisyyteen, juna-aseman viereen jne. Treenejä pitäs myös hankaloittaa, esim tunnaria ruudun edessä tai heti vauhtiliikkeen jälkeen, tunnarin jälkeen esim ruutu, et oppis nostaa virettä heti, ruutuun mukaan kehänauhat, muut tötsät, matkan varrelle jotain tavaroita, ihmisiä jne. Seuraamiseen ihmisryhmä, esineet, muut koirat jne.

Palkkaamattomuuttakin pitää varmaan treenata. En oo avoimen jälkeen tehnyt sitä, jotenkin en koe sitä mielekkääksi. Mut nyt on ehkä pakko kuitenkin tehdä niin, et ketjuttaa liikkeet yksi toisensa jälkeen ja pidentää aikaa palkkaan, sit liikkeiden lopuksi joku superpalkka.

Tekemistä kyl riittäis pidemmäksi aikaa, et sais homman oikeesti toimimaan, tuskin näistä on haittaakaan evl:ää ajatellen. Juhannuspäivänä olisi Hollolassa koe, toisaalta tekisi miel ilmoittautua sinne ja yrittää vielä, toisaalta tekisi mieli pitää hieman taukoa ja sen jälkeen rauhassa treenata hankalia juttuja ennen seuraavaa koetta. Sit olis 8.7. Ylöjärvellä ja 14.7. Janakkalassa, varsinkin se Janakkala houkuttais, mut silloin on varmaan tosi kuumaa... Seuraavat onkin vasta 19.8. ja 1.9. nää vois olla realistiset taas siinä, et ehtis rauhassa treenata häiriöitä, hinkata yksityiskohtia ja koota yksittäisistä liikkeistä koko suoritus...



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa