Aurinkotreenejä

Jee, mä löysin paikan jossa oli varjoo! Ainakin osittain :) Zerosta huomaa kyl heti, kun on vähänkin lämmintä, sillä on tosi huono lämmönsieto... Löysin amiksen takana nurmikkoa, jossa oli puita varjostamassa, siellä käytiin vähän kokeilemassa evl-liikkeitä ja ruutua.

Jäävit

Testasin kaikkia sekaisin, ilman seuraamista. Tosi hyvin muisti, ei sekoittanut kertaakaan!! Enpä olisi uskonut, näähän on aina ollut tosi hankalia. Kaikki pysäytykset oli tosi nättejä, pysähty kuin seinään, eikä liikahtanut ku kävelin ohi jne. Kokeilin myös seuraamaan lähtemistä, tää oli hieman vaikeeta, toivoisin et lähtis nopeammin ja etsis paremmin paikkaa. Tässä on vähän sama kuin ruudussa, et sillä kestää kauan ennen kuin seuraaminen on sellaista kunnon seuraamista.

Ruutu

Kerran piilopalkalla vauhtiruutu, sit paikkaa alustalla. Paikka oli tosi hyvä, tarjos joka kerta samantien sitä oikeaa paikkaa. Vaihdoin lähetyssuuntiakin välillä ja tein puunkierron kautta, ei mitään ongelmaa. Otin lopulta alustan pois, ei edes huomannut et alusta lähti, tarjos ihan samaa paikkaa, missä alusta oli ollut.

Stoppi

Halusin vahvistaa stopin käskyä, kun tuntuu et se ei oikein tajua sitä ruudussa. Laitoin kiertää puita ja pysäytin jossain välissä menosuunnassa, eli toisin kuin normaalisti oon treenannut luoksarin stoppia. Zero pysähtyi tosi hyvin, tän se kyl osaa, miksi se on sit ruudussa niin tahmea?! Ja tuo takaakierto ei oikein toimi kyl muutenkaan, koska en saa sitä irtoamaan kovin pitkän matkan päähän. Millähän tuota stoppia vielä voisi treenata paremmaksi?

Ohjattu

Tätä se ei kyl muista, oli ihan pihalla. Lähetin eka oikeelle, mut lähti joka kerta vasemmalle, ei selvästikään ollut tarkkana, mihin kapulan laitoin. Avustin ja näytin kapulaa, mut ei vieläkään tajunnut, aina halus mennä vasemmalle. Kun kävin nostelemassa kapulan ja näytin oikein kädestä pitäen, ni tajus. Tein sit lopulta muistutukseksi palloilla ihan sivuilla vasenta ja oikeeta, tän se tajus hyvin.

Ens kerralla voisin testata uudelleen kisamitoilla hiekalla tätä, toistaiseksi viel kahdella kapulalla. Ehkä sit kun se on saanut lisää varmuutta, niin vois ottaa nurmikolle. Musta on tärkeetä treenata sitäkin et koiruus ei näe kapuloita heti, koska kisoissa voi hyvinkin tulla eteen sellainen tilanne. Ihanne olisi se, et käskyn saatuaan koira menee oikeeseen suuntaan vaikkei näkis kapulaa ollenkaan, vinosti kapulaa kohti. Nyt Zero meinaa aina mennä keskelle ja ottaa sit ekan kapulan jonka näkee. Vois tehdä pidennetyillä mitoilla tota sivuetäisyyttä. Toinen mikä on ollut kisoissa hämäävää, on vastavalo. Saran kaa ainakin tuntu, et kapulat ei näkyny tasan yhtään... Tällaisia tilanteita pitää treenata. Myös kehänauhaa ei saa unohtaa, se tulee yllättävän helposti vastaan kisoissa ja sit kisat on siinä... Saiskohan koiran ymmärtämään, ettei kehänauhan yli mennä ikinä?

Noutojen kaa oon nyt päättänyt opettaa luovutus sivulle, mä luulen et se voi olla parempi kuitenkin, erityisesti toivon et metalli paranis sillä tavalla. Mä muuten keksin muutaman uuden treenipaikan, kun pidin lenkillä silmät auki :) Metlan pihalla on hiekkaparkkis, mä oon aina luullut et se on pelkkää asfalttia. Sinne voi siis mennä taas, sit Dickursby skolan, siellä on aidattu kenttä, josta menee kaksi tietä ja paljon ohikulkijoita, sit tosiaan se amiksen nurmikko, se ei tosin oo kauheen iso, mut nurmikollakin olis musta hyvä treenata välillä. Sit on tietysti meidän kotikentän viereinen nurmikko, aurinkoisella säällä se on tosin täynnä auringonpalvojia, eli vaan sateella voi mennä sinne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokoinnostus

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa