Näkölähtöjä, ruutuja ja zetoja

Heisan taas. Kylläpä aika on rientänyt. Tuntuu et oon täs viikon aikana tehnyt ainakin kahden viikon ja kolmen ihmisen hommat. Mut tää kesätyö on ihan paras <3 Siinä ohella oon treenannut hieman vähemmän suunnitellusti.

Manantaina käytiin treenaa hakua kisällintiellä. Kokeilin nyt ekaa kertaa näkölähtöjä. Otettiin ukko näköetäisyyden päähän, joku 20-25 metrii, sit ukkeli heilu ja huito, sit lähti juoksee viiteenkymppiin ja piiloon. Zero lähti tasan siihen, missä se oli ukon nähny, ei tajunnu lähtee suoraan mihin ukko juoksi, vaikka varmasti oli kunnon hajuvana piilolle... Aika pitkään se kiersi ja kaarsi ja haahuili ennen ku löyty maalimies. Kolmannella maalimies oli tosi kaukana jotai 40 metriä, se oli tosi hieno, Zero löysi suoraan. Vika maalimies oli lähempänä, ei juossu ku ehkä 35-40, sekin oli ihan hieno.

Ensi kerralla pitää varmaan aloittaa siitä, et ukko huitelee 50 metrissä, pitäs mennä tosi avoimeen maastoon treeenaa, esim Korsoon sinne puomille. Siitä sit vähitellen pidentää ukon "juoksumatkaa".

Tiistaina en tainnut tehdä mitään.

Keskiviikkona kävin uudessa paikassa, jossain Simonkylän kohdalla sellai iso hiekkakenttä. Otin seuraamista, ruutua, noutoa.

Seuraamisessa huomasin heti, et kyttäs kauheesti ruutua ja siinä olevaa palloa. Päätin sit ottaa kontaktitreeniä. Se osoittautuikin tosi vaikeaksi. Kiertelin ja kaartelin ruututötsien ja pallon ympäri, kontakti meinas herpaantua usein ja lisäks varsinkin oikealle kaaret ja käännökset oli löysiä. Lopulta otin viel ihan sivulla kontaktia, halusin et mä voin pitää käsiä eri paikoissa ja koiruus silti katsoo mua. Ei muuten toiminu! Kun laitoin käden suoraan sivulle, ni kyttäs koko ajan sitä. Ei myöskään osaa hakeutua oikealle paikalle, jos mun käsi on muualla ku normipaikassa...

Ruutua otin vauhtiruutua ja pysäyttämistä, kokeilin ite pysäyttää ja sit uudestaan lähteä etsimään paikkaa. Toimi ihan jees, vaikken ole ihan varma onko hyvä idea pysäyttää tarkoituksella väärin. Palkkasin tällä kertaa paikan etsimisestä, koska alusta oli unohtunut paikkaan X.

Nouto on vielä hankalaa, ei osaa tarjota itsenäisesti sivua kovin hyvin, joudun toistamaan käskyn usein. Pitää hinkata vielä.

Zetaakin testasin, ei sekoittanut ja teki oikeaoppisen kisanomaisen!! Liikkeellelähdöt hieman huonoja, pitää treenata.

Torstaina treenasin kotipihalla ruutua, luoksaria ja metallia sekä zetaa.

Ruudussa laitoin pelkät ruututötsät ja ruutunauha hämäävästi sinne taakse. Otin alustalla, mut ei ihan noteerannut sitä täysin. Eka hämääntyi nauhasta mut yllättävän nopeasti alko tarjoo oikeeta paikkaa. Otin sit alustan pois, mikä ei vaikuttanut suoritukseen mitenkään. Lopulta tein viel ite pysäyttämällä.

Luoksari ei ollut taas niin hyvin suunniteltu, tein vähän mitä mieleen sattu. Ikinä ei sais näin tehdä. Eka stoppi oli tosi hidas, otin sit ylipitkältä matkalta ja tulin ite vastaan. Oli ihan jees. Luulen et tätä vois tehdä lisää, tää ehkä toimis. En oikeen tiiä, miten stopin muuten sais nopeammaksi, ei tuo takapalkkakaan enää oikeen toimi. Avustaja vois ehkä toimia, mut sit pitäis aina olla treenikaveri. Ja siinäkin ajoitus on äärimmäisen tärkeetä, muuten menee pieleen. Sitä paitsi Zero on just sellainen porsas, et se tekee hienosti, ku on palkkaa luvassa, mut sit ku ei oo avustajaa tai palloa takana, ni yllättäen stopista ei oo ikinä ollut puhettakaan :P

Kokeilin myös luoksarissa pakittamista, mut tuo taitaa olla kyl kuolleena syntynyt ajatus.

Metalli on superällö, mut alko jo hieman ite tarjoomaan sivulletuloa. Pito oli karseeta. Metallia pitäs tehdä kunnon kuuri, et oppis et täähän on oikeesti ihan jees juttu.

Zetassa otin liikkeellelähtöjä maasta ja seisomisesta sekä tietenkin paikalla seisomista väliin, tätä ei saa unohtaa, meinas jo yhden seuraamisen jälkeen alkaa varastaa. Alkoi toimii tosi nätisti! Lopuksi istuminen, ettei unohdu. Oli ihan loistava.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa