Hakuun haastetta kaivattaisiin

Torstaihaku, maastona Siikajärvi I, ei ihan niin tasaista kuin Siikajärvi II, mutta riittävän näkyvää, että pystyi tekemään näköapua.

Eka pisto näköavulla, maalimies heilui kauempana ja tuli lähemmäs piiloon. Tosi nätisti irtosi ja törmäsi ukon hajuun juostessa. Nämä on alkaneet toimia aika hyvin - Kikillä on selkeä kiintopiste, johon irrota ja toisaalta on pakko käyttää nenää, koska muuten ei löydä ukkoa.

Toinen pisto hajuhaulla, sai hajun ihan hyvän matkan päästä ja irtosi nätisti ja suoraan.

Kolmas ja neljäs pisto hajuhaulla vuoronperään. Haki hajut hyvin, selkeästi tietää kaavion jo liiankin tarkkaan, koska hajun saatuaan kääntyi 180° kannoillaan takaisin keskilinjalle :D Muisti kuitenkin hyvin hajujen paikat, koska irtosi määrätietoisesti maalimiehelle. Vikalla pistolla teki vähän ihmeellisen koukkauksen eteenpäin ja sit takaisin taaksepäin, mutta tiesi kuitenkin, mihin oli menossa.

Musta vähän tuntuu, että hajuhaut ovat tehneet tehtävänsä ja nyt olisi aika siirtyä eteenpäin. Näköavut ovat toimineet ihan yllättävän hyvin, koska siinä Kikillä on selkeä kiintopiste ja joutuu kuitenkin itsenäisesti hakemaan hajun juostessaan. Mä melkein luulen, että tehdään ensi kerralla pelkästään niitä. Siitä eteenpäin en ole varma, miten jatkaisin - olisiko liian aikaista kokeilla taas suoria pistoja.

Norjalaista sekametsää halusin kans kokeilla ja jollekin treenille olin suunnitellut viivästettyjä hajuhakuja kaksi yhtaikaa. Kikillä on kuitenkin niin ilmiömäisen hyvä muisti, että vähän alkaa tuntua, etteivät nuo tarjoa sille todellista haastetta vaan näissä lähinnä mitataan sen muistin kestoa. Vähän ehkä sama kuin aikoinaan mielikuvien kanssa, näistä ehkä alkaa puuttua se haaste.

Pitää nyt vielä miettiä, mitä ensi kerralla tehdään. Luulen, että teen ensi kerralla kaikki pistot ääniavuilla ja sen jälkeen seuraavalla treenillä kokeiltais suoraa pistoa, kenties niin, että ukko on jossain alueen puolivälissä aluksi.

Treenin jälkeen käytiin vielä kunnon lenkillä kaverin kanssa ja Kiki pääsi pitkästä aikaa juoksemaan kunnolla vapaana <3 Voi kun se vielä jonain päivänä oppis liikkumaan vapaana karkaamatta muutenkin kuin toisen koiran kanssa riehuessa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.