Valoa hypyn päähän

Wuhuu, Kiki hyppäsi ekan kerran 90cm ja vieläpä puhtaasti! Se taisi lukea mun viime kertaisen vuodatuksen ja tsempata oikein olan takaa. Okei, se toisaalta myös kaatoi esteen kahdesti väitettyäni juuri kavereille kivenkovaan, että Kiki ei kyllä painavaa pressuestettä saa kaadettua.

Tottista tehtiin tällä kertaa aksakentällä, koska Navalan nurmella oli iso läjä suojeluharrastajia enkä viitsinyt änkeä samalle nurmikolle. Sieltä siis tuli oikein hyvät häiriöt, oli haukkumista ja huutoa ja musiikkia ja kaikki.

Seuraaminen: Lyhyitä pätkiä hyvällä kontaktilla. Täyskäännös vasemmalle toimii nyt hyvin, joskin on hieman hidas. Tähän voisi miettiä jotakin. Temponvaihteluita, toimivat pääsääntöisesti hyvin, kun sanoo käskyn ajoissa. Ilman käskyjä on tosi huono katsomaan ja helposti tulee eteen haahuilemaan, kun hidastaa.

Hyppy: Aloitin 80 sentistä, hyppäsi rima hipoen, kerran kaatoi esteen ja kerran puhtaasti. Nostin 90 senttiin, yritti kiertää ehkä kerran tai kahdesti, hyppäsi sitten niin, että kaatoi esteen ja toisella kerralla puhtaasti. Mä en suostu uskomaan, että tämä oikeasti olisi niin vaikea fyysisesti. Kiki vaan tarvitsee paljon itseluottamusta ja sen takia edetään hitaasti ja tehdään paljon toistoja.

Jäävät: Muutama seisominen, näihin kaipaisin ehkä vaihteeksi lisää napakuutta. Jäi vähän hiippailemaan ilman käsimerkkiä. Vähän jäi epävarma olo tästä ja kerran pylly meni maahan. Istumiset meni nyt hienosti, samoin maahanmeno. Seuraaminen näiden yhteydessä on vähän hiippailevaa, tähän täytyy kiinnittää huomiota.

Nouto: Tässä ei oikeastaan ole mitään ihmeellistä. Hakee hyvin, palauttaa hyvin. Vähän ehkä toivoisin lisää vauhtia ja säpäkkyyttä luovutukseen, asettelee itsensä ehkä vähän turhan hitaasti. Istuu mun makuun aika kauakan, mutta luulen, että ainakin tokon kannalta just hyvä etäisyys. Luovuttaa nätisti eikä nyt pureskellut kapulaa.

Eteenmeno: vein kaksi lelua, ei ilmeisesti nähnyt kuin toisen, joten oli koko ajan menossa sinne (oikealle) eikä irronnut kunnolla eteen, meni haahuilemaan ja törmäsi sitten leluun. Vietiin uudestaan ja sen jälkeen kaksi onnistunutta eteenmenoa. Tämäkin vaatii vielä runsaasti treeniä.

Lopuksi lyhyt aksapätkä, tätä ei olla tehty varmaan vuoteen. Yllättävän hyvin se kulkee, ei ole enää koko ajan pohkeissa kiinni. Ei lue esteitä kauhean hyvin, jos olen yhtään itse liian kaukana. Hyppyjen kanssa on selkeästi epävarma tässäkin, joten ehkä saisin aksahypyillä vähän myös sen pk-hypyn henkisiä lukkoja auki? Hyppytekniikka näytti olevan aika hukassa, näytti lähinnä norsulta esteradalla. Täytyy siis muistutella tätäkin ja kasvattaa kuntoa pikkuhiljaa. Mä luulen, että aksa voisi olla ihan hyvää vastapainoa tokolle ja tottikselle, ja samalla saataisiin ehkä hieman lihaksia kasvatettua tonne takapäähän.

Kepit verkoilla, menee hitaasti mutta ei yritä pois tai muuta. Sisään ei osaa hakea yhtään, ei pysty lähettää.

Yllätyspaketti :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa