Vuoden eka jälki ja hieman tottistakin

Kiki korkkasi vihdoin jälkikauden. Olen nyt noin viikon ajan tehnyt keppitreenejä nostaakseni keppimotivaatiota. Tänään testasin ekaa kertaa keppejä lyhyellä jäljellä. Tarkoitus oli tehdä ihan lyhyt 100 metrin jälki neljällä kepillä ja parin metrin janalla. Jälki oli yhteensä noin 4x40 askelta (75 askelta on noin 50m). Maastona kirkon takainen metsä.

Ensin muistutukseksi keppiruutu, josta haki kolme keppiä. Sen jälkeen sidoin Kikin puuhun kiinni ja menin tallomaan jäljen, ajatus, että se näkee jäljen tallomisen ja jäljelle mennään tuoreeltaan hakemaan keppejä.

Janaksi otin pienen poluntapaisen, josta jälki lähti hyvin loivasti vasemmalle. Näin takajäljen mahdollisuutta ei käytännössä ole. Tulin suoraan sivusta kohti janaa ja siitä melkein polun suuntaisesti. Kiki ei nostanut jälkeä vaan kaahasi liinanmitan verran polkua pitkin, kutsuin takaisin ja paluumatkalla nosti jäljen. Lähti sujuvasti ja hirveetä vauhtia jäljestämään, hukkasi jäljen noin 30 askeleen päästä ja hukkasi jäljen. Pyörittiin siinä hetki, mä luulen, että siinä on aika paljon riistan hajua. Jatkoi jäljellä vähän matkan päästä, mutta eka keppi jäi just siihen väliin.

Tokasta kepistä meni sujuvasti yli mitenkään reagoimatta, nyt oli kuitenkin selkeästi jäljellä. Kolmas keppi vihdoin nousi oikein sujuvasti, reagoi siihen selkeästi pysähtymällä. Leikittiin kepillä hetki, sitten pallolla ja sitten vielä namia perään. Jäljen nostaminen tuotti vaikeuksia. En sanonut mitään, vaan haluaisin, että jatkaa keppien etsimistä itsenäisesti. Risteili edestakaisin iloisesti, meni ympyrää ja aloin jo itsekin olla sekaisin suunnasta. Kiki kerkesi välillä myös kieriä peuran paskassa ja maistella raatoa. Mentiin bojoing oikeaan suuntaan ja lähestyttiin polkua. Juuri kun olin luovuttamassa, Kiki bongasi neljännen kepin ja nosti sen. Siitä superpalkka ja lopetettiin treeni siihen.

Mitä tästä siis opimme...? Ensi kerralla jälki aluksi selkeästi pidempi ennen ensimmäistä keppiä, voisi hyvinkin olla ainakin 100 askelta, jotta ehtii kunnolla kiinnittyä jälkeen. Maastoksi voisi valita jokin vähemmän riistakas alue, tuo oli vähän hankala aloittelevalle riistaviettiselle (omasta mielestään) metsästyskoiralle. Myös keppien välillä enemmän kuin 40 askelta. Keppejä voi olla vähemmänkin kuin neljä tai ainakin treenin voisi lopettaa jo parin onnistuneen kepin jälkeen. Janaksi ensi kerralla ihan umpimetsä, josta jälki lähtee samalla idealla viistosti kuin tänäänkin. Voi olla, että polku vaan sekoittaa sitä tässä vaiheessa.

Lopuksi lyhyt tottis Navalassa. Hyppyä 80 sentistä, tämä oli taas tosi vaikeaa. Noin 10 ohituksen jälkeen aloin sanomaan sille vähän rumasti. Tästä se ei tykännyt, mutta suostui lopulta hyppäämään kun asetin sen ihan lähelle estettä. Yhteensä kolme toistoa, joka kerralla otti tukea esteestä. Voi voii, miten mä oikein saan tämän toimimaan...? Nyt en kyllä enää voi joka treenillä laskea sitä korkeutta, me ollaan nyt viime kesästä asti hypätty 50 - 70 senttiä, ihan satunnaisesti on mennyt 80cm...

Lyhyt seuraaminen ja käännöksiä vasempaan, täyskäännöskin alkaa pikkuhiljaa sujumaan. Liikkeestä maahanmenossa jäi seisomaan, mitäs ihmettä! Luoksetulon loppu oli vino, saakeli kun tätäkin ollaan treenattu! Huoh. Kiki alkoi kuitenkin näyttää aika väsyneeltä, joten lopetin aika lyhyeen sitten treenit. Paremmilla aivoilla ensi kerralla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.