Viittä vaille tokovalio

Kikkelintuure pääsi treenaamaan tokoa vaihteeksi, ohjelmassa liikkeestä istumista, ruutua, seuraamista ja noutoa.

Liikkeestä istumista ei olla tehty ainakaan pariin viikkoon - jätin sen hautumaan silloin sen sekoiltua hirveästi sen kanssa. Nyt meni tosi hienosti, ei minkäänlaista ongelmaa. Hyvin toimi oikealla, vasemmalla ja edessä ilman apuja. Juoksussa olikin huomattavasti vaikeampi, en tosin ole juoksussa jäävejä aikaisemmin tehnytkään. Vuorotellen pari seisomista ja istumista, sekoitti vähäsen molempia. Erottelutreeni jatkuu siis...

Ruutua kosketusalustalla ensin pari toistoa, sitten ilman. Ympärillä oli kahdeksan kappaletta matalia merkkejä hujan hajan häiriönä, ei noteerannut niitä mitenkään. Ilman alustaa meinasi jäädä turhan eteen, joten vähän täytyy vielä kerrata paikkaa. Tosin tätä alustaa ollaan tehty aika kauan, pitäisikö alkaa treenaamaan paikkaa ilman alustaa lähietäisyydeltä? Zeronkin kanssa treenattiin sekaisin vähän kaikkia mahdollisia tapoja ja hyvä siitä tuli. Seisominen täytyy myös alkaa ottaa mukaan tähän, se helpottaa myös sen oikean paikan löytymistä, kun pysäytän aina samaan kohtaan. Toimii lähietäisyydeltä ihan kohtuullisesti, toisinaan vaatii vielä käsimerkin tehostamaan. Kauempaa ei toimi, tulee vastaan kun otan lelun taskusta. Ihan pelkkää paikallaan seisomista tehtiin namilla, tämä menee aika hyvin näin irrallisena temppuna.

Seuraamisessa oli teemana käännökset juosten. En muista, ollaanko aiemmin tehty. Tuntuu, että ovat vaikeammat ohjaajalle kuin koiralle... Kävelyssä ensin, oikealle käännös oli vähän löysä, parani kun annoin pari kertaa käskyn juuri ennen käännöstä. Täyskäännös oikeaan sen sijaan on nykyään oikein hyvä. Vasemmalle käännökset toimivat hyvin. Juoksussa toimivat, kun muistan ennakoida hieman; riittää, kun käännän katsetta hivenen just ennen käännöstä.

Noudossa ajatus kokeilla luovutusta kokonaisesta liikkeestä. Vauhtinouto alkuun, sitten luovutus erikseen pienen matkan päästä ja lopulta kokonainen nouto. Tämän se on nyt vihdoin hiffannut! Mun makuun se jää hieman kauas, mutta en tiedä haittaako se kokeessa ollenkaan. Kikin logiikalla toinen vaihtoehto olisi törmätä omistajaan täydestä vauhdista enkä tiedä, tykkäänkö siitäkään yhtään enempää...

Mun pystyttäessä ruutua ja tötsiä Kiki teki istumista. Ekalla jätöllä se ei tajunnut, mitä oltiin tekemässä ja nousi samantien. Oho ja sen jälkeen istui kuin tatti. Hyvin nämä paikallaolot toimivat nyt, vaikka ei ole minkäännäköistä virikettä ja häiriötä. Oon aika varma, että se selviää tokon paikallaoloista helposti. PK-paikkamakuu tuntuu vielä toistaiseksi aika pitkältä, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Ennen treenejä olen nyt oikeastaan joka kerta tehnyt ihan pientä seuraamisen tarjoamista, sivulletuloja ja pientä siirtymistä kehässä. "Kehään" kävellään yhdessä hallitusti joka kerta. Tehokkaampaa tämä olisi tietenkin ryhmässä ja liikkurin kanssa, mutta menee se toki näinkin.

Mun vauvva 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.