Hakutreeneissä testailua ja huppistakeikkaa

Hakutreenit taas pitkästä aikaa, milloinkohan me treenattiin viimeksi hakua? Vähänlaisesti ollut osallistujia ja toinenkin ryhmä hajosi, niin ollaan tehty vähän muita lajeja välillä. 

Tarkoitus oli kokeilla ensimmäistä kertaa etenevää pistoa ja sen lisäksi helppoja suoria, joista yksi ääniavulla. 

Maastona Anidentin takana, autoista heti vasemmalla puolella melko vilkas polku. Siinä on kivaa, avointa maastoa vasemmalla ja rinnettä alas "laaksoon" oikealle. Tosin kesken treeni tajusin, että oikealla puolella näkyvyys olisi ollut vielä huomattavasti parempi, olisi pitänyt sinne sittenkin tehdä se etenevä. Oli melko lämmintä ja tosi painostava, tukala ilma. Ilma ei liikkunut tasan mihinkään suuntaan. 

Eka ukko suora pisto oikealle rinnettä alas, tämä meni tosi nätisti. Kikillä ei ole koskaan ollut lasta maalimiehenä, tulipahan kokeiltua. Sen verran pelkäsin sormien puolesta, että päädyin antamaan pelkän namipurkin. Onneksi Kiki on tottunut monenlaiseen palkkaan. 

Toka ukko vasemmalle, ukko oli edennyt etukulmasta noin 20m ja istui siellä ison kiven takana. Kiki eteni nätisti viiteenkymppiin, kääntyi eteenpäin, taisi etsiä hetken ja tuli mun huudoista pois. Lähetin uudestaan vähän edempänä, taas sama juttu: eteni nätisti viiteenkymppiin, kääntyi eteenpäin, ei löytänyt ukkoa ja tuli mun kutsusta pois. Pidettiin sitten tämä tyhjänä ja siirryttiin suoraan seuraavaan ukkoon. 

Suora pisto oikealle, oli tarkoitus ottaa ilman apua, mutta päädyinkin ottamaan ääniavun. Tämä hyvä. 

Viimeinen myös suora pisto, päädyin tähänkin ottamaan ääniavun, koska näytti sen verran hämmentyneeltä tyhjän jälkeen. 

Hyvä Kiki, tulipahan tämäkin testattua! Ensi kerralla vielä vähän avoimempaa maastoa (tai tosiaan sinne oikealle, rinteeseen se etenevä). Haluan vielä kokeilla tätä. Ehkä suunnitellusti ei ihan vielä treenata tyhjiä sen enempää, ettei mene epävarmaksi etenemisen kanssa. Hyvä kuitenkin tietää, että tarvittaessa toimii. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.