Kikin toinen ALO1 - Veikkola 19.9.

Seuran omat kokeet, joten päätin ilmoittautua mukaan. Halusin myös testailla liikkeiden väleihin uutta taktiikkaa ja hioa joitakin juttuja kuntoon, kuten eteentulot, sivulletulot, seuraamisen käännökset jne. No, ei niin hyvällä menestyksellä, kuten nähdä saatoimme. 

Kisat olivat kaukalossa, tuomarina Pirkko ja liikkurina Eevis. Liikejärjestys sekoitettu: maahanmeno, seuraaminen, hyppy, luoksetulo, kaukot ja pito. 

Paikallaolo 8: Oli hyvin kuulolla maahanmenossa, pysyi nätisti sen suurempia vilkuilematta. Paluun jälkeen nousi ilman erillistä käskyä, ei edes naapurin käskystä vaan ihan muuten vaan, MURRR! Olipa ehkä maailman turhimmat kahdeksan pistettä. 

Seuraaminen 8,5: Lähti liikkeelle jotenkin epäröiden. Parani hieman perusseuraaminen. Temponvaihdokset olivat tuomarinkin mielestä erittäin hyviä, sen sijaan käännökset löysiä; Vasen käännös ihan ok, mutta oikea ja erityisesti oikea täyskäännös oli toosi löysä, vaikka just näitä ollaan treenattu. Ärsyttävää. Vika perusasento oli tosi vino. 


Liikkeestä maahan 9: tosi huonoa seuraamista. Lähti liikkeelle tosi epäröivästi ja laahusti mun jäljessä, ei oikeastaan edes ollut seuraamista. Maahan ihan hyvin ja loppu ihan hyvä. 


Luoksetulo 9,5: Alku ihan hyvä, lopussa jäi mun makuun ehkä aavistuksen kauas, sivulletulo yllätys yllätys vino, tosin selkeästi parempi kuin hyppy. Hyppy 9: Tuli ihan nätisti, eteentulossa hyppäsi mua vasten, etäisyys tosin oli mielestäni nyt just hyvä. Tuli sivulle noin 45° verran vinoon. VOI ARGH näitä sivulletuloja!! 

Pito 10: Tämä oli hyvä, piti hyvin, ei vilkuillut ja irrotti nätisti. 


Kaukot 7,5: Maahan vasta toisella käskyllä, istuminen vähän laiskahko, maahan hyvä. Sivulle ihan hyvin, joskin mietti turhan pitkään käskyn noudattamista. 


Kokonaisvaikutus 8,5: Haukahti vain parissa välissä, muuten en nyt päästänyt sitä hyppimään ja riehumaan. Aika rauhallisesti kehuin ja rapsutin sitä, sitten lähdettiin yhdessä hallitusti liikkeelle. En ole varma, toimiko tämäkään kauhean hyvin, koska käyttäytyi oudosti koko kokeen aikana - laahusti liikkeelle lähdöissä, vaati kaksoiskäskyä kaukoissa ja oli muutenkin tosi rauhallinen. Pitää miettiä, mitä sitä tekisi seuraavaksi.

Yhteensä 174 pistettä, I-tulos ja 4. sija (kolmas sija oli yhden pisteen päässä, noooou!) 

Tässä vielä koko video youtubesta: 


Edit: lisäsin jälkeenpäin videon alkuperäversion, koska Youtube vittuilee musiikista. 

Noin videolta katsottuna näyttää huomattavasti paremmalta kuin miltä tuntui. Liikkeiden alut oli vähän tahmaiset jostain syystä (liikkeestä maahanmenon seuruu, seuraaminen, kaukoissa kaksoiskäsky...) ja vanhat tutut ongelmat edelleen (vino sivulletulo, hyppiminen eteentulossa hypyssä), mutta myös ihan hyviä osia (luoksetulon eteentulo, pito, kaukot muuten, seuruun nopeudenvaihdot). 

Kokonaisuus oli huomattavasti rauhallisempi kuin aikaisemmin, koska en nyt vapauttanut hyppimään ja pomppimaan väleissä. En tiedä vaikuttiko se sitten siihen, että oli tahmaisempi kuin normaalisti vaiko joku muu. Ääntä lähti huomattavasti vähemmän näin, joten jotenkin tähän tyyliin jatketaan tulevaisuudessakin. 

Me ollaan nyt kisattu aika paljon, niin luulen että treenataan nyt seuraavaksi rauhassa avoimen luokan liikkeitä kuntoon ja kisataan seuraavan kerran joskus alkuvuodesta. SM-kisoja mietitään sitten, luultavasti ne menee avoimessa luokassa, jos alkuvuodesta saadaan tulos sinne. Voittajaluokkaan olisi varmaan suurempi tarve joukkueen kannalta, mutta se voi olla liian nopeaa. Teen tässä lähipäivinä treenisuunnitelman, jotta saan vähän treenattua tavoitteellisemmin. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.