Kiki rallailee taas - Kirkkonummi 13.9.20 Kikin toinen AVO-tulos

 Kiki kävi jälleen kisaamassa rallissa, en malttanut olla ilmoittautumatta. Ajattelin kokeilla saada kerättyä sille RTK2-tittelin vielä tänä vuonna, koska luultavasti ei saada pk-koularia vielä. Tämän kisan tavoite oli olla saamatta yhtään -10p virhettä. 

Paikkana sama kuin viimeksi, Kirkkonummen Masala ja tuomarina Anna Klingelberg. Olipa muuten yllättävän raskasta palata paikkaan, jossa kaksi viikkoa sitten olin päättänyt Zeron kohtalosta... Paikalla vielä sattui olemaan Zeron sukulainen, oli muuten aivan Zeron ilme ja käyttäytyminen! Voi Zermua 💗

Rata oikein kiva, mutta meille haastava, koska siinä oli kaikki mahdolliset seisomistemput, mitä voi olla - seisominen on se yksi asia, mitä Kiki ei osaa... Lisäksi oli paljon vasemmalle käännöksiä, jotka ovat myös vaikeat, koska perse kerkiää mennä maahan. 


Vasemmalle 360° käännös menikin tosi hyvin, kun sanoin sille ylös-ylös-ylös eikä sivu-sivu-sivu, kuten normaalisti sanoisin. Toinen olisi tietty ollut peru-peru, mutta tämä ei ole kauhean vahva vielä. 

1 askel seiso - 2 askelta istu jne. on paha rasti, Zero ei oppinut tätä ikinä ja Kiki ei tosiaan osaa seistä. Kokeiltiin ennen omaa vuoroa eikä tosiaankaan osannut, saatiin oikein isoilla avuilla just ja just yksi onnistunut toisto, niin vaan huppistakeikkaa radalla osasikin eikä tullut yhtään miinuspistettä tästä. 

Käännökset ja pyörähdys oli hyvä, nyt keskityin itse erityisesti siihen, että käännökset tapahtuvat täysin paikallaan ja suorassa linjassa. 

Vauhdista eteentulo ei mennyt hyvin, kerkesi istua välissä, en ole varma, mitä tapahtui. Uusin kyltin, tästä -3p uusimisesta ja -1p kontrollin puutteesta, mikä lie onkaan. 

-1p puutteellinen yhteistyö tuli kahdesta kyltistä, pujottelusta ja kierrä koira seisten - en ole varma, mistä nämä johtuvat, koska mielestäni seuraaminen oli hyvää (ja eikö huono seuraaminen ole yleensä joko kontrollin puute tai vino rintamasuunta?). Kierrä koira seisten oli kans ihan mahdoton, kun sitä kehän vieressä tein, ei onnistunut sitten millään. Tässäkin Kiki tsemppasi ja osasi oikein hyvin. Hassu koira. 

Täyskäännös vasemmalle pysähdyksestä oli jotenkin huono, Kiki ei ihan tainnut olla mukana hommassa ja jäi jälkeen, tästä -1p vinoudesta. 

Uskomatonta mutta totta, mutta tavoite saavutettu, ei yhtään -10p virhettä! Kikille 93 pistettä ja toinen sija. Hyvä minimuru! 

Häntä kiinnosti poseeraaminen ihan sikana. 

Kisoissa oli vähän jännitystä ja vitutuksen tunteita, kun vähän ennen meidän omaa vuoroa collie kävi ihan randomisti Kikin kimppuun. Tein siinä jotain sivulletuloja ja stoppeja, ei edes mitään vauhdikasta enkä tosiaankaan palkannut lelulla vauhdikkaasti. Tää tuli ihan puskista kiinni ja puri Kikiä kaulavilloista, mun käsikin sai osumaa, kun yritin saada petoa irti. Tuntui kestävän ikuisuuden, että sitä tultiin irrottamaan. Voi vitun vittu, tätä ei todellakaan oltais kaivattu. Olen vuosia tehnyt töitä tän koiran kanssa, että saisin haastavan koiran hallintaan ja yhteistyön toimimaan edes jossain määrin - arvaamaton ja erikoinen koira kun on, en tosiaankaan tiennyt, miten se tuollaiseen reagoi tai mitä tapahtuu yhteistyölle. Onneksi päästiin starttaamaan luokan viimeisenä, niin sain kasata itseni, tutkia rauhassa koiran ja tehdä jotain kivoja temppuja. Traumoja ei tuntunut jäävän ja Kiki käyttäytyi hyvin, tosin koira ei enää kentälle ilmestynyt, siitä en tiedä, mitä olisi tehnyt, jos olisi vielä nähnyt sen. Vitutti ihan suunnattomasti, vaikka toki hyvä nähdä, että Kiki ei mene rikki tuollaisesta ja kykeni tekemään erinomaisen hyvän suorituksen vielä. 

Nyt olisi sitten yhtä tulosta vaille RTK2 - harmillisesti kyllä rallin SM-kisat osuu just huonoon viikonloppuun (vähän olisi triplabuukattu se viikonloppu), sinne olisi ollut kiva mennä metsästämään viimeistä tulosta. Varmaan sitten ensi vuonna kokeillaan voittajaluokkaa. 


Bitch please... Päästäkää mut pois...! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.