Kerää koko sarja - parin päivän sekalaiset

Maanantai

 Yhteistreenit illalla kahdestaan kaukalolla, ohjelmassa erityisesti epäennakointia ja palkattomuutta. 

Pitoa: tässä se on kovasti katsellut ympärilleen ja ollut altis häiriöille. Tehtiin liikkuroituna, kaveri käveli ympäriinsä jne. Ei häiriintynyt yhtään ja piti muuten hyvin, mutta tiputti ekalla kerralla liikkurin käskystä, mur. Ehkä ongelma on ennemmin palkattomuus, jos on muutama liike jo alla? 

Liikkeestä maahanmeno: ikuinen ongelma. Nyt virittelin huolella, ei reagoinut pätkääkään liikkurin käskyyn. Palkkasin seuruusta. Toisella toistolla todella hyvä maahanmeno. Tämän ei pitäisi tuottaa ongelmia. 

Luoksetulo - liikkeestä maahanmeno yhteen: Tuli eteen jotenkin ihan hassusti, tökki haaroihin ja tuli sivulle liikkurin käskystä. Otin uudestaan eteen, nyt meni hienosti. Haukahti vapauttamisen jälkeen ja komensin. Liikkeestä maahanmeno taas tosi hyvä, palkka heti maahanmenon jälkeen. 

Seuraaminen - kaukot - pito yhteen: Seuraaminen oli hyvää ja käännökset ihan hyviä. Hyvin toimivat myös temponvaihtelut. En vapauttanut heti, vaan kehuin rauhallisesti ja rapsutin. Vapautus rauhassa ja pari käsikosketusta matkalla seuraavaan paikkaan. Kaukot hienot, pidossa taas vähän oli levoton, piti kuitenkin ihan hyvin. 

Paikallaolon käskytyksiä tehtiin vuorotellen muutama kerta, tämä toimi kyl tosi hyvin, ei ennakoinut yhtään eikä mennyt toisen käskyllä. Noin minuutin paikkamakuu, vähän vilkuili sivuille, josta huomautin. 

Selkeästi toimii paremmin liikkeiden välillä, jos olen tosi rauhallinen enkä edes yritä nostattaa sitä. En vapauta heti, vaan kehun rauhassa ja rapsutan sitä hetken. Sit rauhassa liikkeelle ja Kiki käskyn alla, myös käsikosketus toimii aika hyvin vireen laskussa, onpahan jokin tehtävä suoritettavana. 

Sivulletuloja olen nyt treenannut erityisesti ja tuntuu, että ovat jo huomattavan paljon suorempia. Nyt mä myös kokeilin ulospäin pyörähdystä, tämä pitäisi nyt vaan aina muistaa, jotta se jäisi selkäytimeen. Varmasti yks syy, miksi hakeutuu vinoon sivulle on pallo oikeassa taskussa. 

Kiki tekee paikkamakuuta toisen suorittaessa hauskoja asioita

Tiistai-päivä

Tiian kanssa Navalan nurmella tottista, ohjelmassa vähän kaikkea ja lopuksi muutama hakuilmaisu. 

Lyhyt pätkä seuraamista, oli jotenkin vähän laiskan oloista ja kontakti tippuili. Oikealle täyskäännös (tein vahingossa) oli jotenkin tosi löysä ja vasemmalle täyskäännöksessä törmäilin koiraan. Jotenkin pitäisi saada sille kerrottua ajoissa käännöksestä, pitää varmaan alkaa tehdä askeleet samalla tavalla kuin tokossa - näin toimikin ihan hyvin myös pidemmän suoran pätkän jälkeen. 

Yksi liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - maahanmeno hyvä, luoksetulossa tuli kivasti eteen, mutta tökki haaroihin ja tuli vinoon sivulle. Ärsyttävää kerta kaikkiaan. 

Hyppyä 90 sentillä, hyppäsi nyt melko varmasti, yrittikö kerran vai kahdesti kiertää. Kahdesti osui hieman rimaan, tosin mielestäni ei ottanut vauhtia, vaan osui takakintuilla muuten vaan. Vika toisto puhtaasti. Tiiakin kommentoi Kikin hyppytekniikkaa, pitäisi kyl pitkästä aikaa tehdä sitäkin. Nousevaa sarjaa ja sellaista. Ei olla todella pitkään aikaan treenattu ja sen kyllä huomaa, hyppää jotenkin laatikkona. 

Noutoja pari, ekalla toistolla palkka vauhdista, toisella loppuun asti. Tuli epävarmasti, jäi kauas ja vähän vinoon. Ääääääääh. 

Eteentuloa yksi, vietiin lelu yhdessä ja haki sen nätisti. Tätä pitää kyllä tehdä kuurina ja ottaa oikeesti työn alle, en saa muuten ikinä toimimaan. 

Ilmaisuja lopuksi. Tää onkin ollut ikuisuusprojekti, kun olen treenannut ehkä kerran kuussa. Ei oikein toimi niin. Nyt oli vain lelu mukana, ehkä se namipurkki olisi vielä parempi. Laitettiin lelu jalan alle, mikä oli melko paha, yritti kaivautua sinne ja otti kiinni, jos esimerkiksi naru jäi näkyville. Ei vielä tarjonnut itse haukkumista, vaan vaati "sano" -käskyn. Haukkui 1-3 kertaa, mikä on toki ihan hyvä alku. Mun pitää ehkä vielä itse vahvistaa tuota koko kuviota: namipurkki kengän alle, itsenäisesti tarjoaisi haukkua ja pikkuhiljaa pidennettäisiin sitä. 

Ohjaaja taas itse tyylikkyys, voi hyvänen aika sentään. 

Tiistai-ilta

Pian kanssa esineruutua ja jälkeä. Oltiin Anidentin takana, esineruutu vasemmalla puolella avoimessa maastossa, jäljet tehtiin kisaradalle vähän kauemmas autoista. 

Esineruutu noin 25 x 50m, kolme esinettä ihan takalinjalle. Eka vietiin yhdessä perille asti, haki sen hyvin, upposi nätisti mihin pitikin. Esineenä lapsen sandaali. Toinen esine, lapsen talvikenkä, vietiin yhdessä puoleenväliin asti ja Pia vei esineen taakse. Tämäkin meni nätisti, hetken etsi, mutta upposi kuitenkin taakse. 

Kolmas esine, jääkiekko, katseltiin vientiä etulinjalta asti, tämä oli kaikista huonoin. Juoksi puoleen väliin ja jäi sinne pyörimään. Annoin sen tehdä töitä tovin, kunnes alkoi syömään mustikoita. Kävelin hitaasti puoleen väliin asti, lähti lopulta haahuilemaan takalinjalle, etsi aika pitkään ja tarkensi tosi kauan. Ei ihan tarkkaan nähty, löysikö esineen ja pohti, voiko tämän ottaa suuhun vaiko tarkensiko tosiaan niin kauan. Toi lopulta ja tästä mahtipalkka. 

Jälki oli noin 200m pitkä, viisi keppiä, vanhentunut noin tunnin. Pian talloma, itse en tiennyt yhtään, mistä kulkee. 

Kiki oli ihan yksinkertaisesti sysipaska tänään. Se ei nostanut koko jälkeä ollenkaan, haahuiltiin ensin sinne ja sitten tänne ja sitten tonne. Yritin nostaa jälkeä hieman kauempana, jos olisi ollut harhaa, mutta ei. Luovutin ja lähdin pois odottamaan. Kokeiltiin sitten vielä uudestaan, kun toiset olivat tulleet metsästä, selkeästi Kikiä häiritsi kauempana jäljestävä Bolt. Nappasi lopulta pitkän haahuilun jälkeen jäljen ja kaahasi kauheeta vauhtia ekan kepin luokse ja nostin sen sujuvasti. Siitä jatko ei sitten enää onnistunutkaan. Haahuili, touhusi ja lopulta alkoi haukkumaan. Voi iso huokaus. 

Lopulta kävellessämme takaisin autolle Kiki yhtäkkiä hävisi näkyvistä ja jossain toooooosi kaukana kuului hyvin kaukainen jahtihaukku... Onneksi tuli hetken päästä takaisin, koska alkoi olla tosi pimeää. Olisi Kikiperkele jäänyt metsään yöpymään... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.