Tottelevaisia Kikieläimiä

 Treenaamisia taas. Perjantaina pidettiin ansaittu lepopäivä, käytiin pitkällä lenkillä ja levättiin. Lauantaina tokoa Navalassa porukalla, sunnuntaina taas levättiin ja maanantaina tottista. 

Lauantai, tokoa

Ohjelmassa hieman seuruuta, paikallamakuuta, muutama stoppi sekä hyppyä ja kiertoa. 

Lyhyt seuraamispätkä, ihan hyvä, ihan ok kontakti. 

Hyppyä ei olla aikoihin tehty ja koska oon tottishyppyä tehnyt hetsaamalla ja Kikillä hirveä ongelma pysyä perse maassa istumassa, niin tämä näkyy nyt tokossakin, ei meinaa pysyä paikallaan. Tästä keskustelimme hetken. Eteentulo on aika vaikeaa, koska joko unohtaa koko jutun ja meinaa törmätä täysillä, kun luulee, että väistän taikka sit se ennakoi ja istuu metrin päähän musta. Myös sivulletulot järjestäen vinot - tää onkin hassu juttu, jos luoksetulo on hidas, sivulletulo on hyvä ja heti kun vauhtia on lisää eteentulossa, on sivulletulo vino. Kummallista. Kokeiltiin pari vinoa hyppyä, nämä eivät onnistu yhtään. 

Kiertoa: tätä tein vuorotellen hypyn kanssa, tötsä oli ihan hypyn vieressä (väliä just sen verran, että mahtui välistä). Tämä ei ollut mikään ongelma, kierrätin molempiin suuntiin ja eri etäisyyksistä eikä kertaakaan erehtynyt. Hieman pitäisi vielä pidentää matkaa evl-kiertoa varten, jostain syystä jään helposti hinkkaamaan sitä 15 - 20 metrin välimatkaa. Tässäkin eteentuloa voisi hieman vielä parantaa. 

Ihan pari stoppia, ei toimi pelkällä käskyllä, joten pari muistutusta. Sen jälkeen alkoi toimia, joten tämä pitää laittaa nyt ehdottomasti treenilistalle vähän ahkerammin. 

Paikkamakuuta oikein kuurina. Ensin kaksi minuuttia piilossa (okei kurkkasin välillä ja huomautin, jos oikein kovasti pyöri pää). Pysyi hyvin, hieman kääntyi pää, meni kerran viereisen käskyllä maahan. Sitten pelkää alkua ja loppua, nyt oli hyvin kuulolla. Lopuksi vielä muutama luoksetulo vuorotellen, etäisyyttä noin 2m. Pysyi hyvin, vaikka toki olin lähellä. Itsekseni tein muutaman paikallaolon hypyn ja kiertotötsän vieressä, kun toiset teki, etäisyyttä ehkä metrin verran suorittavaan koiraan. Hyvin pysyi, vaikka haukkana seurasi kyllä toisten touhuja. 

Vähän kyllä tuntuu, että tämä toko on vähän suunnittelematonta. Pitäis varmaan ottaa kynä kauniiseen käteen ja tehdä kunnon treenisuunnitelma, kuten silloin joskus viime vuonna ennen ekoja kisoja oli. 

Maanantaina, tottista

Tiian kanssa Navalassa, tehtiin vuorotellen koko BH-kaavio. 

Kiki ensin paikkamakuussa. Olin itse tosi lähellä, noin hihnanmitan päässä - en ole muuten ajatellut, kuinka pitkä se tosiaan on se matka, joku 30 metriä, hui. Ei olla varmaan koskaan treenattu näin, että toinen tekee koko kaavion. Kehuin välillä, mutta en palkannut. Toistin varmuuden vuoksi paikka-käskyn ennen luoksetuloa. Katsoi haukkana, mutta pysyi nätisti koko suorituksen ajan, ei edes meinannut lähteä. Köllötteli mukavan näköisesti auringossa lonkka-asennossa. En ole nyt tähän puuttunut ollenkaan, pääasia että nyt vaan oppisi pysymään. 

Seuraaminen: otin hihnan kanssa nyt, koska ei olla varmaan ikinä treenattu. Pitikin hetki pohtia, missä kädessä tämä olisi järkevintä pitää. Itse seuraaminen ihan ok, joskin kaipaisin vähäsen lisää moottoria ja poweria tähän. Vähäsen on nyt taas laiskistunut. Nopeuden vaihdot muuten ok, mutta itse otin väliaskeleen, jota ei saisi ottaa. Tiia huomautti lisäksi, että kävelin kaikkea muuta kuin suoraan - ihan hyvä pointti, mähän tuijotan seuraamisessa aina siihen 1,5 metrin päähän eteeni enkä todellakaan katso, mihin kävelen. Tokossa tämä ei ole niin ongelma, koska pätkät ovat lyhyet ja liikkuri pitää huolta, etten kävele seinää päin, mutta tottiksessa vois kyllä yrittää kävellä vähän suorempaan. Vähän samaan kategoriaan menee ehkä myös täyskäännökset, jotka yleensä teen U-käännöksenä. En tiedä kuinka iso virhe se on tottiksessa, mutta varmaan olisi hienompi tehdä se oikeasti paikallaan. 

Liikkeessä istumisessa käänsin päätä vähän liikaa, kun en luottanut siihen, että varmasti pysyy. Toki BH-kokeessa varmaan teen sen pysähtymisen kautta, koska sillee kerta saa tehdä. 

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo: Hyvä maahanmeno, vähän hiippailevaa seuraamista. Luoksetulo nätti ja nopea, mutta jäi turhan kauas eteen ja huomattavan vino. Voi huokauksien huokaus, mikä tässä on niin vaikeaa. Zeron kanssa väänsin tästä varmaan kymmenen vuotta, eikä se milloinkaan oppinut, Kikin kanssa olen alusta asti ollut paljon tarkempi ja kiertänyt ties missä koulutuksissa, mutta ei. Se ei vaan osaa. 

Ihan hyvä fiilis on nyt BH-kokeen suhteen. Kisoihin on vielä valovuoden mittainen matka, mutta BH-koe saadaan kyllä tänä vuonna kasaan. Hinkataan nyt sitten talven aikana loput tottiksesta kuntoon ja maastot tiptop, niin keväällä sitten uuteen taistoon. 

Lopuksi vielä hiekkakentällä hyppyä. Olin taas laiska ja otin suoraan 90cm, kun en jaksanut laskea. Ei kertaakaan kiertänyt!! Houkuttelin lelulla voimakkaasti, ekalla toistolla otti vauhtia enkä palkannut. Toisella vähäsen hipaisi, siitä kuitenkin palkka. Kolmas oli puhdas, ahne kun olen niin vielä neljäs toisto vähän pienemmillä avuilla, vähäsen taisi hipaista taas. Näistä pitäisi päästä eroon, mutta vähän pelkään, että jos jätän jokaikisen hipaisun palkkaamatta, varsinkin vielä kun ei kertaakaan kiertänyt estettä, niin vähän pelkään, että alkaa mennä entistäkin epävarmemmaksi. 


Voi Zermu 💔 Ihan hirveä ikävä joka päivä... 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.