Hyrskynmyrskyn

Täällä on kauhea myrsky, tuntuu, että katto irtoaa. Koko aamun on satanut kaatamalla ja yölläkin heräsin kauheaan meteliin ja kolinaan. Oikein hyvä treeni-ilma siis. Sade onneksi taukosi hetkeksi, joten kuivin jaloin selvittiin tältä osin. Ohjelmassa ohjattua noutoa, liikkeestä istumisen ja maahanmenon erottelua, seuraamaan lähtöä jääveistä, noudon palautusta ja kaukoja. 

Aloitin treenin pienellä setillä liikevälejä, liikuin ympäri kenttää ja palkkasin joko seuraavan liikkeen perusasennosta tai liikkeen välistä namilla tällä kertaa. Nämä toimivat hyvin ja nyt oli hyvässä mielentilassakin. 

Ohjattua noutoa ei olla ikuisuuteen tehty, joten kokeilin vaan asettaa ne kisamaiseen muotoon, talutin Kikin lähtöpaikalle ja lähetin siitä. Hieman arpoo vielä suuntia eikä aina jaksa loppuun asti kuunnella. Sain kuitenkin ihan hyviä toistoja ja korvatkin alkoi löytymään. Ensi kerralla voisi ehkä kokeilla siirtyä itse vähän sivummas lähettämään. Lisää varmuutta pitäisi vielä saada noihin suuntiin. Hyvin myös muistaa kapuloiden viennin, vaikka tehtäisiin seuraamista ja seisomista. Zerolle tuotti aina vähän haasteita, jos piti odottaa viittä sekunttia kauempaa jossain asiassa. 

Liikkeestä istumista ja maahanmenoa, nämä toimivat erillään tosi hyvin. Maahanmeno toimii unissaankin, istumiseen tarvitsee vielä lisää itsevarmuutta. 

Liikkeelle lähtöä seuraamaan ensin maasta, sitten istumisesta. Kummatkin toimivat tosi hyvin, ei ole vaikeaa seuraaminen, vaikka ei juuri ikinä olla treenattu. Lopuksi yritin tehdä voittajan L:ää, ensin maahan ja sitten istumaan - tässä se ei millään pysynyt istumassa, kääntyi aina, kun menin koiran taakse. Meni jotenkin ihan tilttiin eikä kyennyt istumaan paikallaan. Tehtiin sitten ihan erikseen liikkeestä istuminen, siinä se pysyi sentään hyvin. 

Noudon palautusta pitkältä matkalta, tämä toimi taas oikein hyvin. Korjauksia läheltä vinosta asennosta sen sijaan olikin hankalampi juttu. Korjasi aina vajavaisesti, sitten kun totesin ettei riitä, korjasi taas yli. Enimmäkseen vaan yritti niska kenossa ottaa kapulan mun kädestä. Äääääh, mikä tässä oikein on niin vaikeaa. Pitäiskö kuitenkin vaan opettaa sivulle jollain eri käskyllä tokoa varten ja vahvistaa eteen tuomista pk-tottiksessa sitten erikseen ennen kokeita...? 

Kaukoja vielä lyhyesti lopuksi. Halusin testata alokasluokan kaukoja eri etäisyyksillä. Istumaannousut olivat nyt hienot ja nopeat, samoin maahanmenot. Toimi hyvin ensin 5, sitten 8 ja lopuksi 10 metrin päästä. Ainakaan ei pitäisi tuottaa ongelmaa avoimessa luokassa tämä. Kunhan saadaan vielä nuo seisomiset kuntoon, niin on voittajaluokankin kaukot valmiit tuota pikaa. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.