Treenimasis ja sekalaista touhuamista

Mä en ole muistanut päivittää tätä näköjään. Aika vähän me ollaan tehty yhtään mitään, ei vaan yksinkertaisesti ole energiaa, kun yöt menee valvoessa kahteen, kolmeen, pahimmillaan puoli viiteen. Muutenkin ollut joku ihme treenimasis päällä, vaikka siihen ei oikeasti mitään syytä edes ole - treeneissä menee hyvin, Kiki on kiva ja aikaa periaatteessa kyllä olisi. 

Viime viikolla Sirken toko, hakutreenit, vähäsen tokoa ja tottista tällä viikolla. 

Sirken toko 24.10. 

Halusin vinkkejä liikkeiden väliin, kun se haukkuu ja riehuu. Muutenkin vireen säätely kaipaisi ehkä hienosäätöä ja kokonaisuuden hallintaan kaipaisi ideoita. 

Tehtiin pientä seuraamista ja siitä siirtymää. Ongelma näkyi samantien hyvin selkeästi, koska Kiki kävi kuumana hallissa. Tässä mä oon ehkä jossain määrin aiheuttanut palkkaamisella ongelman. Mä annan palkan yleensä samantien, mikä toki onkin pennulla tärkeää, ettei se ehdi unohtaa. Sen sijaan aikuisella koiralla muisti pelittää kyllä sen verran, että palkka voi tulla vasta hetken päästä. Eli että seurataan, sitten kehun sitä ja palkkaan sitten, kun se käyttäytyy nätisti. Toki mulle heräs tästä kysymys näin jälkikäteen, että kummasta me sitten loppupelissä sitä koiraa palkataan, liikkeestä vai sen jälkeisestä käytöksestä? Ymmärrän kuitenkin pointin ja pitää ehdottomasti kokeilla. 

Kikin komentamiseen Sirke neuvoi puuttumaan myös aika tiukasti. Sehän nyt komentelee mua minkä kerkiää liikkeen jälkeen ja vaatii saada palkkaa. Tästä voi ihan tiukastikin sanoa, että näin ei voi toimia. Tässä mä oon ollut ihan liian lepsu, tätähän se tekee jonkin verran kotonakin. Oon kokeillut vuorotellen sekä komentamista että täyttä ignooraamista, mutta kumpikaan ei ole oikein toiminut. 

Paikalla olemiseen sain saman neuvon kuin joskus ennenkin, mä oon vaan unohtanut sen. Käy siihen -käskyllä pitää olla paikallaan ja jonnekin sen eteen mun jalan viereen kerään nameja potiksi. Jos se nousee tai ryömii, otan potin pois ja alan kerryttää sitä uudelleen. 

Hakutreenit 

Nyt en ole varma, ollaanko käyty yhdet vai useammat treenit. Joka tapauksessa ollaan nyt tehty ihan suoria pistoja, koska etenevät ei silloin oikein toimineet, kun pariin kertaan kokeilin. Ilmaisuakin on jonkin verran tullut treenattua, joskin sitä pitäisi treenata paljon enemmän ja säännöllisemmin. 

Suorat pistot menevät ihan hyvin, enimmäkseen teen ilman apuja ja aina välillä otan mukaan ääniapuja. Viimeksi tehtiin myös sisääntuloja nyt ihan niin, että käyn hakemassa koiran ja jätän sitten maalimiehelle. Näissä ei ole mitään ongelmaa, tulee kuin tykki. Enemmän ongelmaa on pistolta pois kutsuttaessa, sieltä se ei tule millään pois. Saas nähdä, miten käy kun aletaan tekemään tyhjiä ihan tarkoituksella. 

Toko

Eilen itsekseni kaukalolla, ohjelmassa ruutua, liikkeestä seisomista ja istumista sekä seuraamista. 

Ruutua ihan läheltä alustalla (3x), sitten ilman ja taas alustalla (ja vielä ilman). Nää meni tosi hyvin, ei edes huomannut alustan poistamista. Sit viides toisto alustalla oli vajaa, korjasin ja toisella lähettämällä meni hyvin. Ainakaan se ei tunnu liikaa jumittavan alustaan, koska toisaalta paikka voi olla hyvä ilmankin ja toisaalta jää vajaaksi alustan kanssa. Ajattelin nyt hetken tehdä lähempää kuin aiemmin, näin voi tehdä vähän enemmän toistoja ja treenata spesifisesti vain paikkaa. 

Seisominen meni nyt hyvin ilman käsimerkkiä, tämän se on ehkä vihdoin tajunnut. Istumisen kanssa onkin sitten niin ja näin, se ei millään osaa tehdä sitä seisomisen jälkeen. Tein useita seisomisia ja sit istumista ja on kyl tosi vaikeaa. Istuminen itsessään on kyllä ihan hyvä, sit kun sen tekee. Liikkeestä seisominen liikkeenä lopuksi, sekin meni hyvin. 

Seuraamisessa vähän kontakti tippuili, siitä huomautin ja kehuin hyvästä kontakista. Käännökset on hyviä, myös täyskäännös vasemmalle. 

Sivulletuloa edestä muutama pieni toisto, ei millään meinannut ymmärtää. Jäi järjestäen joka kerta vinoon. Ääääh. 

Tottista

Tänään tottista sateessa porukalla. Ohjelmassa seuraamista, kiertoa ja luoksetulon loppua, liikkeestä seisomista ja istumista sekä noudon luovutusta. 

Seuraaminen: ihan lyhyt pätkä, palkkailin kontaktista ja kokeilin juoksua/juoksusta hitaaseen siirtymistä. Nää meni tosi hyvin. Nyt palkkasin Sirken neuvomalla tavalla ja ihan hyvin tuntui menevän. 

Kierto: tötsän kierrossa ei ole kyllä pienintäkään ongelmaa, ainoa pieni ryppy on, ettei aina osaa kiertää vastapäivään käskystä vaan valitsee mieluummin kiertämisen myötäpäivään (joka siis onkin se normaali kiertosuunta, johon sivulta lähetän). Eteentulot oli hienoja ja suoria ja jopa sivulletulot. 

Liikkeestä seisomista pari toistoa, nämä ihan hyviä. Istumiset oli taas tosi vaikeita, jäi seisomaan koko ajan. Lopulta kun tajusi idean kolmen huonon jälkeen, se erotteli ne ihan hyvin. 

Noudon luovutus menee huonosti, se kyllä nostaa ja tuo sen kivasti ja ymmärtää paikankin ihan kohtalaisesti, mutta syö kapulaa tosi rumasti tullessaan lähelle. Mä en tiedä, mitä tälle tekisin. En kerta kaikkiaan onnistunut tässä. 

Muuta

Kotona ollaan tehty kaukoja niin, että se nousee etujaloillaan laatikon päälle ja siitä tehdään S-I-S -vaihtoja. Nää menee ihan hyvin. S-M-S onnistuu ilman apuvälineitä, joskin takatassu saattaa liikahtaa välillä. M-I edelleen kävelee ylös, tätä mä en vaan saa onnistumaan. I-M on hyvä. 

Heräteshoppailin Kikille sellaiset hienot puolipallot jumppaa varten, olen kuolannut niitä jo varmaan vuoden, mutta en ole raaskinut ostaa. Ollaan niillä vähän jumpattu nyt ensiksi etujalkoja ja tarkoitus on myöhemmin esitellä sille takajalatkin. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.