Tokomotivaatio is bäk!

Viime lauantain olin töissä tokokokeessa ja seurasin hienoja EVL:n koiria, siitä innostuin taas vähäsen tästäkin lajista ja päätin, että jonain päivänä Kikikin on tuolla metsästämässä ykköstuloksia ja kunniapalkintoja. Kauhean kaukana avoimen luokan korkkauksesta me ei loppujen lopuksi olla. 

Keskiviikko

Yksikseni päivällä auringonpaisteessa ja ilman vauvaa, mitä luksusta! 

Ohjelmassa seuraamista, ruutua, liikkeestä seisomista ja noutoa. 

Seuruu: Jotenkin vähän tahmeaa, kontakti tippuili ja joutui huomauttamaan asiasta. Äh. Kokeilin juoksussa käännöksiä, nää toimi tosi hyvin! Mä kerrankin osasin askeltaa ja Kiki kääntyi tosi nätisti. Hienoa, ei olla varmaan koskaan edes testattu. Vaihdot juoksusta hitaaseen toimi tällä kertaa ihan hyvin, joskus aiemmin se alkoi edistää kauheasti. 

Ruutu: Ihan läheltä ensin kosketusalustalla, sitten 2x ilman, nää molemmat oli tosi hienoja. Vaihdoin suuntaa ja sama juttu. Tällä kertaa ilman alustaa se meni toistuvasti vasemmalle (missä alusta siis aiemmin oli, kun oltiin eri suunnasta). Onko se oikeasti näin yksinkertainen? Pitää ehkä kokeilla nyt ensin yhteen suuntaan/treeni, jos saisi kunnolla opetettua paikan. Sitten, kun varmuutta ja etäisyyttä tulee lisää, voisi lisätä noita suuntia ja myös korjauksia ja evl-lähetystä sivuttain. Ensi kerralla täytyy ottaa vaihtelun vuoksi myös pari vauhtiruutua (eka toisto voisi olla yllätyspallo ruudussa, sit viedään yhdessä). 

Liikkeestä seisominen: ei jostain syystä toiminut nyt ollenkaan sivulta. Edestä toimi mainiosti ilman käsimerkkiä. Pienen muistuttelun jälkeen alkoi toimia (vapaamuotoisesti) sivullakin. Loppuun istuminen ja sit taas seisominen, nää erottelut meni nyt hienosti. 

Nouto: Pari pitkää vauhtipalautusta kiinni kapulaan Sirken ohjeiden mukaan. Nämä oli hienoja ja kävi kapulaan kiinni tosi innokkaasti. Näitä täytyy varmaan jatkaa vielä tovi, jotta saa itsevarmuutta paljon. Lopuksi pari vinoa korjausta, naksutin pepun liikkeestä. Hieman vielä etsii paikkaa, helposti joko korjaa yli tai jää vajaaksi. 

Ma ja ti 

Jalka on pipi, joten kunnolla treenaamaan en ole lähtenyt. Ollaan kotona tehty kaikkea. 

Kaukot: S-I toimii mun mielestä vieläkin parhaiten laatikolla. Pitäisi ehkä nyt madaltaa laatikkoa. Toinen mitä tulin ajatelleeksi, olisi jonkinlainen bumpperi, en vaan keksi kotoa sopivaa esinettä siihen. Kokeilin imurin putkea ja ainakin äkkiseltään ainakin idea tuntui toimivan! Putken laitoin istuvan koiran etutassujen eteen ja siitä sen pitää pomppia seisomaan ja vastaavasti kasaa itsensä pomppimalla putken taakse seisomasta istumaan. Joku vähemmän pyöriväinen asia olisi tähän tosin kätevä. 

Namia kokeilin kans Sirken ohjeiden mukaisesti, en ole varma vielä, tajuaako idean ja toimiiko. En ole ihan täysin vakuuttunut vielä tästä.  

Peruutus: ikuisuusprojekti alkaa vihdoin toimia! Nyt pitää ehkä ottaa se pois keittiön käytävältä ja kokeilla esim. ihan treenikentällä. On hyvin oppinut, että noustaan seisomaan, kun jalka menee taakse ja istuu, kun seison normaalisti. Osaa jo useamman askeleen seurata nätisti taaksepäin. 

Rallitokon juttuja: Yritin sille naksutella mun ympäri kiertämistä, mutta ei millään tajunnut asiaa. Vaihtoja sivulta - eteen - toinen, nämä menee jo tosi hyvin, myös hyvin pienillä käsimerkeillä. Tavoitteena olisi häivyttää ne kokonaan ja saada käskyistä varmemmat sillä tavalla. 

Lauantaina (ennen Sirken tokoa siis) 

Muistikatkos, ohjelmassa taisi olla noutoa, ruutua ja ehkä seuruuta? 

Vaihdot juoksusta hitaaseen seuruussa olivat tosi vaikeat, edisti helposti kun vauhti hiljeni. Tähän kokeilin tehdä pysähdyksiä suoraan juoksusta, tämä ehkä vähän parani tilannetta. Voisi jatkaa vielä tätä. Muut käännökset ovat nyt mielestäni kohtuullisen hyvät. 

Ruudussa en ole varma, katsooko ollenkaan alustaa. Jää helposti alustan eteen tai sivulle ja yhtä hyvin sitä paitsi tuntuu tekevän ilman alustaa. 

Noudossa taas mälvi minkä kerkesi. Huokaus. 

Me ollaan vaan leivottu piparia ja lihottu 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.