Kuudenkymmenen pisteen jälki ja nolla pistettä esineistä

 Torstaina päivällä itsekseni treenaamassa jälkeä ja esineruutua. 

Jälki

550m pitkä, kaksi suoraa kulmaa, neljä keppiä. Maastona teollisuusalueelta motarin yli, siinä heti oikealla motarin reunaa pitkin. Useita polunylityksiä ja yksi syvä, vetinen ohja. Keli kostea, muutama astetta lämmintä. Ikää noin 40min (tarkoitus oli tehdä vanhempi, mutta alkoi tulla pimeä). Ei merkattu tällä kertaa. 

Jana noin 20m pitkä, lähetin ja odotin liinanmitan verran. Eteni määrätietoisesti suoraan, nosti jäljen ja lähti oikeaan suuntaan epäröimättä. Tämä oli siis tosi hyvä. 

Juoksi hirveetä vauhtia, ekan esineen kohdalla sports tracker näytti 3,5 km/h (vertailun vuoksi kun talloin jäljen kohtuu ripeää vauhtia, niin oli 3 km/h). Hidasti hieman ekan esineen tienoilla, mutta jatkoi matkaa. Kulmasta meni yli, jäi pyörimään liinanmitan verran, kunnes nosti jäljen (joka siis meni vasemmalle). Siitä kaarrettiin takaisin oikealle, ylitettiin ongelmitta leveä, syvä vesioja ja vilkas polku. Toiseta esineestä mentiin yli reagoimatta, kolmannen tienoilla ehkä hidasti ehkä ei? 

Toinen kulma meni nätisti ja jäljesti nätisti jäljen päällä muutenkin. Neljännen esineen kohdalla vihdoin pysähtyi ja nosti. Siitä superpalkka. Voi. Huoh. 

Muutama ajatus: 

- Hirveä kiire jäljestää. Pitää kokeilla selkeästi vanhempaa jälkeä, tyylii 1,5h vanha. 

- Namit. En ole pitkään aikaan näitä laittanut jäljelle, koska en näe mitään pointtia vahvistaa enää yhtään enempää jälkeä. Mutta saisko kuitenkin sen nameilla vähän hidastamaan esimerkiksi ennen keppejä...? 

- Yhden kepin jälki. Lyhyehkö jälki, jossa yksi keppi. Jos ajaa yli, se on voivoi. 

- Liinasta hidastaminen. No, tätä on tullut kokeiltua niinä kertoina, kun vauva on kulkenut selässä mukana. Eipä ole vaikuttanut keppien nostamiseen. 

- Keppimotivaatio. No, tätä on treenattu koko kesän ja alkusyksyn. En tiedä, mitä enää tekisi. 

- Purkit, lelut ym. apuvälineet. En ole koskaan erityisemmin tykännyt, mutta voi tietysti olla kokeilemisen arvoinen idea. Veikkaan tosin, ettei reagoi enää pelkkiin keppeihin senkään verta mitä aikaisemmin. Luultavasti jäävät yksinkertaisesti metsään. 

Esineruutu

Jäljen vanhetessa esineruutu kohtuullisen avoimeen maastoon. Yritin tehdä sitä noin 50m syvän ja ehkä 25m leveän. Yhdessä vietiin eka esine (yksinkertainen joku sellainen kangaspenaali). Hetsasin ja Kiki kuopi maata ja piti vetää väkisin pois. No, eipä auttanut. Lähetin sen varmaan 20 kertaa, annoin sen etsiä ehkä vartin ja se ei vaan nostanut esinettä. Se pyöri ja hyöri jossain parissakymmenessä metrissä aikansa ja lähti sitten haahuilee omia reittejään. Sain toistuvasti kutsua takaisin ja lähettää uudestaan. Nyt mä yksinkertaisesti kieltäydyin uskomasta, että se ei muka oikeasti tietäisi ja kerta kaikkisesti kieltäydyin auttamasta. Esine nostetaan, piste. En oikein tiedä, mikä lopulta toimi, mutta lopulta siis teki nätin, määrätietoisen piston ja toi esineen ilman ongelmia. Että sellaista. 

Toisen esineen vein itse niin, että sidoin Kikin puuhun odottamaan. Se huusi ja raivosi ja mä hetsasin metsästä ja tulin siksakkia pois. Tähän nätti, suora, määrätietoinen pisto ja toi esineen (lapsen kenkä). 

Että sellaista. Onkohan tässä sama kuin aikoinaan haussa, kun mielikuvatreeni ei enää toiminut? Sehän teki jossain vaiheessa sitä, että se meni 10m päähän maalimiehestä kierimään maahan tai syömään mustikoita. Kun treenejä vaikeutettiin, alkoi maalimiehet taas löytyä. Ehkä mä nyt jatkan niin, että vien esineet ja Kiki odottaa puussa sen aikaa. Tehdään nyt alkuun yksi esine kerrallaan, jotta saisin sen irtoamaan. Kun tämä toimii, vien kaksi jne. 

Toinen, mikä kävi mielessä, mitä voisi kokeilla, olisi ek:n pitkä nouto. Siinä viedään ensin yhdessä esine ja sitten yksinkertaisesti haetaan esine (kokeessa 50, 100 ja 150m päästä muistaakseni). Siinä se joutuisi irtoamaan kauas ja määrätietoisesti, saisi vähän ideaa ehkä esineruutuunkin? 

Lauantain ratoksi tokoa

Ohjelmassa seuraamisen 90° käännöksiä kävellen ja juosten, (vauhti)ruutua, liikkeestä istumista ja luoksetuloa. Lisäksi paikallaan istumista seuraamisen jälkeen mun rakentaessa ruutua. 

Alkuun ihan vapaamuotoisesti seuraamisen tarjoamista ja perusasentoja, nämä hyviä. Muutenkin palkkaan jonkin verran nyt liikkeen välistä Sirken ohjeiden mukaisesti, eikä heti välittömästi. 

Seuraaminen: Kävellen käännökset tosi hyviä. Juosten vasen oli tosi hyvä, oikea ehkä vähän löysä. Kävellen käännös ja liike seis, vasemmalle tosi hyvä, oikealla edisti ja tuli vinoon. Tätä treenattava lisää. Juosten sama juttu, oli vaikea saada suoraksi. Piti ennakoida pysähdystä riittävän ajoissa ennen käännöstä, siten sain toimimaan oikeallekin. Vasen hyvä. 

Ruutu: Pallo valmiina odottamassa, pari toistoa, nämä hyvä. Pari toistoa alustalle, näissä tekee ärsyttävästi sillee, että käy alustalla ja pysähtyy sivuun siitä. Seis-käsky ehdottomasti opetettava paremmaksi. Ilman alustaa teki hyvin, loppuun taas vauhtiruutu. 

Liikkeestä istuminen: pari nopeaa palkkaa nopeista istumisista, oli tosi hyvät. Yksi niin, että kävelin kauas ja koiran taakse, ei pysy istumassa, kun liikun taakse. Treenattavien listalle.  

Luoksetulo: Yksi vauhdista ja toinen kokonaisena liikkeenä. Jälleen kerran sivulletulo aivan vino. Ei palkkaa ja uusi toisto, tämä hyvä ja lopetettiin tähän. 

Treenattavien lista: 

- Seuraaminen: käännös oikealle ja liike seis. Juosten käännös oikealle. 

- Ruutu: seis-käsky

- Liikkeestä istumisen pysyminen

- Luoksetulon sivulletulo 

Tää kuvaa hyvin sekä mua että Kikiä...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.