Katsaus menneeseen vuoteen ja tavoitteet vuodelle 2021

Katsaus menneeseen vuoteen 2020 

Kikin tavoitteet 2020

- ALO1
- AVO1
- BH-koe
- PK-koulari
- RTK2

Kikin tavoitteet täyttyivät olosuhteisiin nähden ihan hyvin. Korona sekoitti hieman pakkaa eikä päästy kisaamaan koko keväänä ja alkukesästä ollenkaan. Treenaamiseen toki vaikutti myös viime joulukuussa syntynyt vauva, jonka takia talvi elettiin hiljaiseloa enkä ole ottanut hirveitä tulos- tai treenipaineita minkään lajin suhteen. 

Tokossa kisattiin kahdesti, molemmilla kerroilla saatiin hienot ykköstulokset, joten ALO1 on saavutettu. Avoimessa luokassa starttaamisen siirsin suosiolla alkuvuoteen 2021, koska tuntui, että aika paljon on vielä tekemistä niin liikkeiden kuin liikevälien, hallinnan ja sen sellaisen suhteen. SM-joukkuekisoja ja piirimestaruuksia ei järjestetty, joten niissä ei kilpailtu. 

BH-kokeessa käytiin lokakuun alussa Vihdissä ja hyväksytty tulos, joten näiltäkin osin voidaan sanoa tavoitteiden täyttyneen. 

PK-koulari jää vielä odottelemaan. Hakua treenattiin melkein koko kevät ja kesä koronasta huolimatta, mutta paljon on vielä tekemistä: ilmaisu, tottis, paukut sekä esineet. Jäljellä menestys vaihtelee paljon, joskus kepit nousevat todella hyvin, joskus ei ollenkaan. Treeneissä tehdään suunnilleen EK:n ykkösluokan tasoisia jälkiä. 

RTK2 saavutettiin loppuvuodesta juuri, ennen kuin kaikki kokeet taas peruttiin ennalta määrittelemättömäksi ajaksi, joten rallitokon suhteen tavoitteet on täytetty. 

Syksy on ollut melko tiivis koulutusten, kisojen ja talkootöiden vuoksi, joten koekäyntejä on ollut kiitettävä määrä edellisvuoteen verrattuna (6 koestarttia vuonna 2020, edellisvuonna 5kpl). 

Itse kouluttauduin vuoden 2020 aikana pk-lajien koetoimitsijaksi, järjestin ensimmäisen pk-kokeeni, talkoilin useassa tokokokeessa ja olin mukana Vekoran hallituksessa, tokotoimikunnassa ja pk-toimikunnassa. 

Hienoa ALO1-tulosta juhlittiin Hämeenlinnassa 23.7.20


Muut tavoitteet

Zero
- Pysyä menossa mukana ja viettää laadukasta pappakoiran elämää

Zeron osalta tavoitteet eivät täyttyneet ja jouduimme hyvästelemään sen alkusyksystä. 

Maailman kiltein ja rakkain Zerppaeläin on poissa </3


Lea 
- Hommata paikka salille ja käydä siellä 1-2x viikossa 

No joo, tämä myös vähän jäi. Tarkoitus oli, mutta koska vauva ja korona ja mä jatkuvasti kipeänä, niin en ole hankkinut kallista salijäsenyyttä. Sen sijaan olen keskittynyt syömiseen ja lihomiseen. 

Kahviteltiin ja syötiin hyvin


Vuoden 2021 tavoitteet 

- AVO1
- VOI1
- SM-joukkuekisat
- PK-koulari
- Luonnetesti
- RTK3 

Tokossa olisi tarkoitus kisata alkuvuonna avoimessa luokassa, toivottavasti saavuttaen AVO1-tuloksen. Talven ja kevään aikana hiotaan voittajaluokan liikkeitä kuntoon ja kisaamaan mennään loppukeväästä tai viimeistään alkukesästä, jotta saavutetaan tulos SM-kisoja varten. 

PK-puolella treenataan jälkeä niin kauan, kuin vielä pääsee treenaamaan ulkona. Lisäksi treenataan hakua, haun ilmaisuja ja esineitä. Tottikseen panostetaan erityisesti talvella, kun päästään taas halliin treenaamaan. Koeura on tarkoitus korkata jossai lajissa, joko haku tai jälki (tai miksei etsintäkoekin), tavoitteena ykkösluokan koulutustunnus. 

Luonnetestiin voisi hankkia paikan syksylle, kun Kiki on lähemmäs viisivuotias. Periaatteessa tällä ei ole vielä kiire ja voisi myös siirtää keväälle 2022, jos syksy on muuten tiivis. 

RTK3 on bonustavoite, koska rallitokoon ei erityisemmin panosteta ensi vuonnakaan. Kisoja voisi kuitenkin katsella alkuvuodelle ja loppusyksylle, kun muissa lajeissa ollaan kisatauolla. 

PK-kokeissa starttaamisesta olen haaveillut jo kymmenen vuotta 

Hakukuva by Tuija Hurmekoski 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.