Voivoivoittajaa ja murheenkryynikaukoja

 Taas tokoa, tällä kertaa Pian kanssa. Mä lähdin vähän suunnittelematta, ikinä ei näin pitäis tehdä. No, kuitenkin ohjelmassa oli kosketusalustan kertausta, pari palkatonta liikettä, häiriöitä, kaukoja ja stoppeja. 

Kosketusalustaa yritän nyt kerrata, koska Kiki kovasti on sitä mieltä, että on täysin riittävää, jos hän käväisee paikalla jossain metrin säteellä. No, ei riitä ja tämä on kovasti paljon vaikeata pienelle koiralle. Muutaman naksuttelun jälkeen se tajusi sitten, että etutassut kuuluu alustalle, mutta edelleen lähtee lätkimään sieltä. Parhaiten toimi, kun olin ihan lähellä ja sanoin odota. Mun pitää ehkä kokeilla isompaa alustaa, jospa siihen olisi helpompi tähdätä ja ylipäätään helpompi hahmottaa. On kyl ihan totta, et ruudussa ei ehkä mielellään haluaisi, että koiran ihan hirveästi tarvii tähdätä alustaan. 

Palkatonta pari liikettä, liikkeestä maahanmeno ja kaukot. Maahanmenossa selkeästi reagoi liikkuriin ja alkoi hieman kytätä - kävelin aika pitkään ennen käskyä, silti maahan meni jotenkin hitaasti ja nihkeästi. Pitää treenata (taas) tätäkin ensi kerralla ja palkata erityisesti seuraamisesta. Kaukoissa teki muutama toisto ilman käskyä ja oli tosi vaikeaa olla kuikuilematta heiluvaa liikkuria. Liikkeiden välissä oli nyt todella hyvä, ei yhtään komentanut, haukkunut tai vinkunut! Jeeeeeeeeee! 

Kaukoja häiriköitynä, palkkasin erityisesti paikalla olemisesta käskyjen välissä ja Pia heilui vieressä. Ei nyt vielä otettu häiriökäskyjä, otetaan ne ensi kerralla. Selkeästi oli tosi vaikeaa, mutta keskittyi hyvin tajuttuaan idean. Myös vaihdot oli ihan hyvät ja kuunteli mua paremmin kuin tuossa aikaisemmin. 

Voi-kaukoja, voivoi, kun on vaikeaa. Lähinnä siis s-i-s. Tuli vähän sellai olo, et haluaisin heittäytyä lattialle vetämään itkupotkuraivarit. Oon aina inhonnut näitä ja sitä saakelinmoista hinkutusta ja nitkutusta ja musta on niin raivostuttavaa joutua huomauttamaan koiralle siitä, et joku varpaankynsi liikkuu puoli milliä, aaaaargh! Kokeilin nyt sitä bumpperia, jota oon kotona kokeillut soveltaa. Kotonahan se on mennyt ihan hyvin, nyt ei kyl millään tajunnut. Ei sitten millään. Edelleen istu-seiso menee hyvin, mutta seiso-istu liikuttaa sinnikkäästi takajalkoja eteenpäin. Tähän ei bumpperikaan auta, se hyppii joko sen päälle tai taakse ja liikuttaa silti jalkoja tai jotain muuta yhtä järkevää. Ei se nyt jotenkin hahmottanut tätä ollenkaan. Myös ilman bumpperia pelkillä avuilla ei toimi kunnolla. 

Muutama ajatus, mikä tuossa heräsi: 

1. Luopuminen, tätähän ollaan jonkin verran tehtykin. Luopuu huonosti, tahmaistuu ja yrittää ottaa namit. Ehkä pitää ihan perus luopumista treenata ensin paremmaksi. Koska sinänsä tekee tällä tekniikalla hyvin, jos keskittyy. 

2. Takajalkatargetti. En pidä tästä ja oon yrittänyt joskus, toimii huonosti, kun keskittyy pelkästään takajalkoihin ja alkaa teputtelemaan. Ehkä mun pitäisi kuitenkin opettaa rauhassa kotona tuo takaosan hallinta ihan kunnolliseksi. Vaikka en targettia päätyisikään käyttämään, on kropanhallinnasta varmasti hyötyä muutenkin. 

3. Ympäristö. Nyt oli selkeästi tosi vaikeaa, kun toisella puolella Bolt teki kivoja juttuja ja toisella puolella vauva lajitteli sen nameja. Jos tekisi ensin kotona ihan kaikessa rauhassa lisää. Okei joo, tätä ollaan tehty tosi paljon, mutta no, vielä enemmän. 

4. Tavoitteet. Musta tuntuu, että meillä on ihan sikana tekemistä vielä sekä avoa että voittajaa ajatellen, joten mä melkein luulen, että meidän pitää vähän laskea tän vuoden tavoitteita ja olla pyrkimättä sinne voittajaan turhan aikaisin. On vähän epärealistista, että oltais SM-joukkueessa voittajaluokassa (jos nyt ylipäätään päästään koko karkeloihin). 

Liikkeestä seisomista lopuksi itsekseni. Edestä nameilla ensin käsimerkeillä, sitten pienellä käsimerkillä ja lopuksi kädet selän takana. Tämä on selkeästi edennyt eilisestä, koska nyt teki jo tosi hyviä stoppeja pelkällä suullisella käskyllä. Sivulla teki sinnikkäästi istumisia, palasin joka kerta tekemään edestä muutama toisto, kunnes lopulta tajusi, että myös sivulla voi pysähtyä seisomaan. Näistä superpalkka lelulla, muuten palkkasin pitkälti nameilla. 

Tuli iso aivohiki! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.