Mielentilaa ja paukkupakkasia

Pitkästä aikaa tokoa ja oikein hallissa, aiiiii etän että, kun teki terää! Pian ja Boltin kanssa Lohjalla aksakentällä, kun tokopuoli oli varattu. Ulkona on -20°C, joten ihan kiva päästä lämpimään treenaamaan. Juniorikin kiittää ja mönkii mittarimatona pitkin hallia meidän treenatessa. 

Kiki tuli sisään karmit kaulassa kiljuen niin, että korvat soi ja kesti tovin, ennen kuin päästiin ulko-ovea pidemmälle. Pienen neuvottelun ja monen namin jälkeen päästiin kentälle asti... 

Kehääntulot: ihan vaan kehääntuloja, tämä oli kovin vaikeaa. Joka kerta päästiin liikkurin luo ja sit alkoi möykkä. Kiki myös ärsyttävästi nuohoaa kentän reunoja ja tarkistaa kaiken, ei oikein kuuntele eikä oo hallinnassa. Menin joka kerta ulos kehästä, kun kuului pienikin skviik ja aloitettiin alusta. Palkkasin sit pari kertaa ihan siitä, et käveltiin yhdessä liikkurin luokse. Saatiin sitten niinkin onnistuneet toistot, että tehtiin pari askelta seuraamistakin. 

Seuraaminen: ihan vaan liikkeellelähtöä, koska tässä joko tippuu kontakti taikka Kiki alkaa mesoamaan. Toimi tosi hyvin nyt, kun oltiin ensin saatu viretila kohdilleen. 

Liikevälit: ensin yksi liike kerrallaan - palkan jälkeen siirto perusasentoon ja palkka. Siirryin nyt palkkaamaan kokonaan nameilla ja ainakin nyt tuntui toimivan paljon paremmin kuin lelu. Mä luulen, että olen nostattanut sitä ihan turhaan leluilla. Lelut toimii hyvin jossain ja varsinkin ulkona, mutta näin hallissa treenatessa vireen ollessa katossa, se ei ehkä oikein oo hyvä. Palkan odotus on tosi korkea ja sit se repii sen väkisin mun taskusta ja huutaa. 

Pari siirtymää liikkeiden välissä, tässä meinasi taas alkaa mesoamaan, kun ei palkkaa tullut, mutta saatiin toimimaan. Nyt täytyy vaan olla todella tiukka tässä eikä yhtään antaa periksi. Pienestäkin skviik-äänestä mennään tilanteesta pois ja yritetään hetken päästä uudestaan. Namien syöminen toimii myös tosi hyvin vireen laskemiseen. 

Perusasento: Tulee nätisti perusasentoon ja nyt on ollut hyvin myös mesoamatta siinä. Kuitenkin törkeästi katselee ympärilleen eikä kuuntele ollenkaan mun komentamista. Tähän pitää puuttua myös ja nyt tehtiin niin, että lähden yksinkertaisesti kävelemään pois koko tilanteesta. Hetken päästä uudestaan. Ei näin voi olla, että koira käyttäytyy ihan miten itse haluaa ja noudattaa käskyjä sit kun itseä huvittaa. 

Kaukot: ihan lyhyt m-i-m -treeni. Ärsyttävää, kun vieläkin kävelee ylös ja peppu saattaa välillä nousta myös istuessa. Todella pahasti ennakoi käskyjä ja kerkesi tehdä kolme vaihtoa, ennen kuin mä sanoin ensimmäistäkään käskyä. Ei siis edes sitä, että ennakoi liikkurin käskyä vaan ihan kokonaan omatoimisesti tekee. Lisäksi Pia kiinnitti huomiota mun käsiin, ne haluaa aina väkisin liikkua ja nykii koko ajan sivulla, vaikka kuinka yritän tehdä ilman käsimerkkejä :D Pitää sitoa ne selän takana yhteen tai jotain. 

Elikkäs, todella paljon on tekemistä vielä ihan ilman, että treenataan ensimmäistäkään liikettä. Jos yksin käyn hallilla, voidaan ehkä tehdä liikkeitäkin mutta toistaiseksi kun on seuraa, niin tehdään näitä siirtymiä, kehääntuloja ja käskytyksiä helppojen liikkeiden kanssa. 

1. Mesoaminen pois. Yhtään ei mesota, kentälle ei mennä ollenkaan, jos ei olla hiljaa. Liikkeiden välissä ei ehkä tarvii mennä kokonaan pois, mutta rauhoitutaan hetkeksi kentän laidalla. 

2. Tiukkana. Yhtään ei saa mesota liikkeiden välissä tai aikana. Yhtään ei komenneta palkan saamista tai muutakaan. 

3. Ei omatoimista suorittamista. Liikkuria ei kuunnella, ohjaajaa pitää kuunnella ja pitää osata erottaa käskyt toisistaan. 

4. Ei vilkuilua sivulla. Katso tarkoittaa, että katsekontakti on pidettävä vaikka hamaan tappiin asti. Jos ei onnistu, menen itse pois tilanteesta hetkeksi ja uusi yritys hetken päästä. 

5. Ei kiirettä liikkeiden kanssa. Treenataan liikkeitä sitten, kun mielentila on hyvä ja treenaaminen onnistuu nätisti. Varsinkin nostattavien vauhtiliikkeiden kanssa pitää olla tarkkana. 

6. Namipalkka. Voisi nyt huomattavasti enemmän käyttää namia, otetaan lelu käyttöön takaisin sitten, kun treenaaminen ja leikkiminen onnistuvat ilman ääntä. 

Kunnallisverot meni Kirkkonummen keskustaan ja lumiaurat etelänlomalle - ei mitään asiaa siis rattailla liikenteeseen :D 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.