Hakua...

Juuri kodiututtiin hakutreeneistä. Käytiin siinä ennen talosaarta, sellaista vähän vaihtelevaa maastoa, välillä pöheikköö, välillä ihan paljasta, aika kallioista oli.  Zero oli taas vaihteeksi ihan pätevä. Otin vain kolme ukkoa tällä kertaa. Eka oli aika lähellä, jotain 15 metrii ehkä. Zero ei aikaillut yhtään. Se oli saanut hajun jo keskilinjalta, mutta itse lähetin liian hitaasit, Zero alkoi ihailla maisemia, kun mä vaan säädin omaa. Pitää lähettää nopeammin se.

Toinen oli huomattavasti kauempana, noin 25-30 metriä. Lähetin heti kun se mielestäni oli saanut hajun ja Zero lähti ihan suoraan, sen verran kiersi, ettei kivenkoloon pudonnut :)

Kolmannen otin ääniavulla, päätin vielä kokeilla sitä. Maasto oli huomattavasti hankalampaa kuin edellisissä ukoissa, puut oli semmoista pöheikköö. Zero taisi tietää, mitä tapahtuu, kun linjalta huudettiin maalimiestä, Zero heti skarppaantui ja alkoi kuunnella. Lähetin sen saman tien, kun ääni kuulu ja Zero irtos todella hienosti. Taisi mennä ohi maalimiehestä, mutta palasi kai nopeasti takaisin. Ihan hyvin ääniavut ehkä kuitenkin toimii, jos otan silloin tällöin, kunhan ei jatkuvasti, se ei toimisi.

Zero irtosi tänään hyvin ja meni tarkasti mun näyttämään suuntaan, olin oikein tyytyväinen.

Otettiin vielä ilmaisukierros. Zerolle laitettiin ukot taas sen verran, että ei ollut näköyhteyttä linjalle. Otin neljä ukkoa, jotka lähti keskilinjalta joka kerta erikseen. Zerolla ei ollut mikään ongelma ottaa rulla ja takaisin se tuli aika sujuvasti. Pari ekaa kertaa kutsuin sitä liian myöhään, koiruus oli jo matkalla tulossa. Hankalaa kutsua ja kehua sitä, kun ei ole mitään hajua, mitä tyyppi puuhailee :P Luulen, et sillä alkaa vähitellen raksuttaa tuo rullantuonti.

Näyttö oli hankala, niin se viimeksikin teki, että ei meinaa lähteä käskystä. Kokeilin innostaa sitä enemmän, niin johan lähti. Käsimerkkiä ei saa käyttää näytössä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.