Tuusula 24.9. Voi II

Nousuputki jatkuu. Tulosrivin jatkoksi tänään voi 2-tulos. Vaikeat liikkeet meni tällä kertaa ihan jees, mutta taas tuli pari yllärinollaa, hö. Muutenkin tänään ei jäänyt niin hyvä fiilis kuin viime kisojen jälkeen. Ekana liikkeenä ollut tunnari hirvitti, koska aikaisemmin on ollut ongelma, etten saanut Zeron virettä enää samalle tasolle tunnarin jälkeen. Hyvin sillä kuitenkin pysyi se yllä, olin ihan yllättynyt.
En nyt jaksanut alkaa viipaloida videota, joten se tulee lopussa yhdessä pläjäyksessä. Ai ääm truuli sori.

Paikallaolo 10

Tunnari 6: Zero haisteli huolella ja otti oman heti, mutta pudotti sen pari kertaa kun jatkoi vielä haistelua. Ilmeisesti se on edelleen epävarma vieraiden hajujen kanssa. Lopulta se kuitenkin toi omansa mun luo ilman erillistä käskyä, eli edistystä on tapahtunut tässäkin. Luovutus oli kauhea, se söi kapulaa kauheasti ja oli aika kaukana. Ai niin, alussa jouduin toistaa etsi-käskyn! Ei tosin näy videolla kai. Zerolle iski joku ihan ihme kooma! :o

Ruutu 9,5: Hankalasti heti tunnarin jälkeen, olin ihan varma, ettei se liikahtaisi mihinkään. Se hölkötteli aika hitaanlaisesti sinne, mutta pysähtyi ihan keskelle ruutua! Tällä kertaa oma käskytys oli hyvä. Maahanmeno oli tosi kiva, se vaan läsähti maahan :) Seuraamaan tulo ei ollut kauhean hyvä, hieman turhan hidas, Zero tuli lähelle ja haahuili puolen metrin päässä minusta aika pitkään, ennen kuin tuli sivulle, silloinkin seuraaminen oli aika huonoa mun mielestä, enkä tykännyt viimeisestä pysähdyksestäkään. Eli en kyllä olisi antanut noin paljon pisteitä tuosta :P Ja vielä note to self: A. Älä pidä koiraa kaulasta kii, kun siirryt, se osaa kyl seurata! ja B. Ennen ruutua koiran linjaus vai mikä lie on kielletty, älä siis tee noin!

Seuraaminen 9.5: Tässäkin oli reilusti Laisi-lisää. Videolta se näyttää ihan nätiltä ja olihan itse seuraaminen ihan hyvää. Eka pysähdys oli kuitenkin hirveä, Zero eksyi johonkin paikkaan x ja tuli siitä hetken seikkailtuaan sivulle. Vasemmalle käännös ei ollut hyvä, mutta se johtui minusta. Keskittyminen herppaantui, enkä hidastanut askeleita niin kuin olisi pitänyt. Myös täyskäännökset olisivat voineet olla paremmat. Askeleet vasemmalle tuntuivat edelleen nihkeiltä, mikä varmaan johtuu siitä, ettei koiruus osaa kävellä sivuttain. Aina tuntuu, et joko astun sen päälle tai sit se pompahtaa kilometrin päähän... Videolta ainakin kontakti näyttää hyvältä, seuraaminen tiivistä ja paikka just hyvä. Juoksukin tuntui huonolta ja se näyttääkin eksyvän vähän turhan kauas, varsinkin lopussa. Kontakti näyttäisi katkeavan pysähdyksissä, vai johtuiko se vaan tosta ruudusta siinä edessä?

Luoksetulo 8.5: Heti ensi kättelyyn sivulletulo oli aivan surkea ja koira jäikin vinoon, kun en huomannut. Kontakti herppaantui pahasti, ennen kuin lähdettiin tekemään... Vauhti oli ihan hyvä, vaikka voisi ehkä olla hieman hitaampi kuitenkin, tuli tosi reippaasti. Seisominen oli aika hidas, tuli monta askelta. Maahanmeno oli Zeroksi aika nopea, parempi kuin viime kisoissa. Loppu oli todella hieno, tuli lujaa ja hienosti eteen. Tosin se törmäsi minuun, joku tarkempi tuomari olisi ehkä vähentänyt siitä pisteitä. Sivulletulo oli iloinen ja nopea, mutta en tykkää tuosta pomppimisesta. Me ei olla sirkuksessa.

Hyppynouto 0: Tää oli tosi ihmeellinen, en tajua, mitä ihmettä Zero pelleili. Mulla oli aluksi hankala päättää, mikä kapulan otan, kun ei ollut sopivan kokoista. Isoin oli valtavan kokoinen ja keskikokoinen taas pienempi kuin meidän kapula. Otin kuitenkin keskikokoisen. Siinä oli tosi pienet laipat ja kovin paksu se suuosa, voi olla, että Zero ei tykännyt siitä. Toisaalta tää kuulostaa ihan tekosyyltä tämäkin... Zero lähti tosi reippaasti ja tarttui kapulaan vähän turhankin innokkaasti, se lennätti kapulan metrin verran eteenpäin, ennen kuin sai siitä otteen. Olin heittänyt kapulan vinoon ja se vielä lennähti vielä vinommaksi. Hetken luulinkin, että se aikoo kiertää ja valmistauduin jo huutamaan uudelleen hyppy. Hienosti kuitenkin korjasi. Ilmeisesti sen hyppyhaluttomuus ei ole enää ihan akuuttia. Sitten se alkoi possuilee. Juoksi musta ohi metrin verran taakse, sitten se tuli viistosti mun eteen ja pysähtyi syömään kapulaa. Annoin lopulta toisen käskyn ja se meni taas mun taakse. Ajattelin, jos se edes haluaa tulla sivulle, mutta mokoma vaan seisahtui johonkin lähimaastolle ja jatkoi syömistä. Saakelin possu!!! Lopulta se vielä karkasi uudelleen hypyn luo, huusin sen terävästi pois, jollain alkukantaisella reaktiolla ajattelin voivani vielä pelastaa liikkeen nollalta, mutta tuossa vaiheessa taisi olla jo turhan monta käskyä alla. Murrr!

Liikkeestä istu 0: Siis ihan oikeesti, mitä ihmettä?! Se teki sen taas!!! Pahuksen sika!! Mietin mikä voisi olla syynä, olisinko itse sanonut jotain, mikä sekoitti sitä. Olen esim. seuraamisessa sanonut, otetaan sivu, jospa se sekoitti sen tai jotain. Täytyy varmaan ottaa ja keksiä tähän joku virittelysana, jotta voin olla ihan varma, ettei mun höpinät sekoita sitä. Jo seuraaminen oli hirveetä, ihan sunnuntaikävelyä. Mä kävelen kovin reippaasti, ei sillai tiukasti kuten seuruussa. Täytyy varmaankin ruveta harrastamaan sama täälläkin. Ekalla käskyllä Zero jäi hetkeksi seisomaan mutta tuli perääni. Toistin käskyn ja sama juttu, nyt se istahti hetkeksi mutta jatkaa sitten matkaa. Lopulta tiuskasin sille, että istu, nyt! Sitten se istahti. Mä olin jo heittänyt toivon siinä vaiheessa ja potutti ihan hirveesti. Veikkaan että Zero oli jotenkin joutunut seuraamismoodiin, siksi se ei tajunnut pysyä paikallaan. Vaan miksi, sepä se kymmenen pisteen kysymys. Mut aaargh, siinä meni sekin ykkönen, kerrankin kun olis saanut pojot tunnarista ja ruudusta! AAAAH!!

Metalli 9: Ihan ok Zeroksi. Taas sama juttu kuin ennenkin, piti kapulaa tosi varovasti hampaiden välissä roikottaen, olin ihan varma, että se tippuisi sieltä. Piti lisäksi kapulaa vinosti suussa, ei sillai keskeltä. Luovutus oli vino ja hieman liian kaukana. Sivulletulo ihan hieno.

Kaukot 7: Tässäkin tuli pari ylläriä, hö. Jotenkin sillä taas herppaantui tosi pahasti keskittyminen liikkeiden välissä, sivulletulostakaan ei meinannut tulla mitään, kun tyyppi vaan haahuili. Eka maa-seiso kamala, tuli eteen ihan sikana, mur, tätä kun ollaan hinkattu kotona kuin pienet eläimet. Seiso-istu ihan ok, istu-maahan toivoisin lisää nopeutta, tiedän että se osaa. Maasta se ei noussut istumaan ekalla, mitä ihmettä?! Yleensä se tekee tuota ekalla vaihdolla, mutta ei kai nyt keskellä liikettä??? Seisomaan nousi muuten ok, mutta jäi vaihteeksi aivan lyttyyn seisomaan, jotenka maahanmeno oli taas tosi huono. En tiedä, miksi se aina haluaa seistä tolleen lytyssä kuin mikäkin jaloistaan yhteensidottu vuohi. Maahan se tosiaan tuli reippahasti eteenpäin, eikä tehnyt ollenkaan hissiä, kuten ollaan treenattu... Itse sentään älysin lopulta tulla seisomaan tarpeeksi taakse, joten istumaannousu perusasentoon oli ihan hieno.

Kokonaisvaikutus 9: Tuomari kehui meidän yhteistyötä ja ihaili ruutua ja seuraamista :) Halusi vielä tietää, mikä noissa kahdessa liikkeessä meni mönkään, johon vastasin, että samaa ihmettelen itsekin, ne on olleet Zeron bravuureja...

Yhteensä 229 p. ja 2-tulos


Vaikka hieman potuttaa ne kaksi typerää nollaa, voi toisaalta olla ihan hyvä, ettei saatu ykköstä. Jotenkin ei tämän perusteella tuntuisi oikealta päästä kuninkuusluokkaan kisaamaan :P

Mitä tästä jäi käteen:

 • Ruutuun lisää vauhtia
 • Seuraamaan kutsu saatava nopeammaksi ja tarkemmaksi
 • Seuraamisessa oma liikkuminen ja keskittyminen askeleisiin paremmaksi, juoksua ja askeleita hiottava vielä
 • Luoksetulossa jatketaan aikalailla samaa linjaa
 • Istumisessa keksi virittelysana
 • Noutojen luovutukset!!!
 • Tunnari varmemmaksi, luovutus paremmaksi
 • Kaukoja näköjään pitää hinkata lisää, myös etäisyyttä voisi treenata useammin
 • PERUSASENTO!!!

Lisäksi: 

 • Älä höpise ylimääräisiä. 
 • Älä revi sitä koiraa paikasta toiseen, sillä A. sillä on neljä jalkaa, se osaa kävellä B. se osaa seurata ja C. Se näyttää ihan v***n rumalta!!!!!
 • Älä asettele koiraa sivulle, ei varsinkaan ennen ruutua!!! 
 • Tarkista ennen liikettä, että koira on suorana, erit. kaukot ja luoksetulo!!!
 • Unohda kaikki pakkoliikkeet, ja heti!!!!
 • Muista kävelytyyli myös muissa seuraamisjutuissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.