Pätevää hakuilua

Aamulla kisanomaiset tokot, siitä lisää myöhemmin. Otin oikeen videolle ja kaikki :)

Illalla hakuilut. Meni oikein hyvin, olen tyytyväinen pikkumieheen. Tuntuu taas, että ehkä saan siitä sittenkin vielä hakukoiran :D

Kaikki ukot oli noin kolmessakymmenessä metrissä. Eka ukko oli etulinjalla. Zero sai hajun heti keskilinjalla ja ampui piippusuoraan maalimiehen luo. Oli aivan upea!

Tokasta ukosta se sai myös hajun ja lähti suoraan, kääntyi sitten ylöspäin, ilmeisesti joku oli kävellyt siitä läheltä kulkevaa polkua pitkin ja Zero oli ottanut häiriötä siitä. Se kulki aluetta ympäri, palasi alaspäin aina etukulmalle asti. Aikansa kuljettuaan se tuli takaisin, joten lähetin uudelleen. Se meni aika suoraan, mutta kääntyi taas. Se etsi aika kauan, löysi lopulta.

Kolmaskaan ei ollut ihan niin hyvä, mä typerys taas lähetin, kun joku äijä käveli lähistöllä, ilmeisesti tämä häiritsi Zeron keskitymistä. Meni suoraan vähän matkaa, kääntyi sitten ylöspäin aluetta ja etsi sieltä aikaansa. Lopulta se tuli takaisin, ei muuten välittänyt pätkääkään lenkkeilijästä, käveli touhukkaana ohi. Lähetin uudelleen ja tovin taas etsittyään löysi ukon.

Neljäs oli ihan hieno. Se ei tosin lähtenyt siihen suuntaan mitä näytin, meni hivenen liikaa oikealle, eli alaspäin. Sai kuitenkin hajun aika nopeasti ja suuntasi ukon luo.

Tokalla kierroksella otettiin ilmaisuja, nämä oli tosi hienot. Maalimiehet meni taas aika kauas, joku 30 metriä ehkä ja niin, ettei näy ihan suoraan keskilinjalle. Kyttäsin itse tarkkana ja kehuin samantien, kun lähti kävelemään rulla suussa. Parissa ekassa se pääsi muutaman askeleen lähtemään takalinjaa kohti, en tiedä miten se on tällaista saanut päähänsä. Rullan se otti suuhun tosi päättäväisesti, sen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Probleema on lähinnä se, että se ei tiedä, mitä tehdä rullalle sen jälkeen. Pitää vaan muistaa kutsua ja kehua sitä tosi äänekkäästi, jotta se kuulee ja samantien, kun se on ottanut rullan suuhunsa. Sen pitää oppia tuomaan rulla mulle vaikkei aina olekaan suoraa näköyhteyttä :)

Nää treenit valoi taas vähän toivoa tähän hommaan. Harmittaa vaan, ettei se lähde suoraan ja välillä sinkoaa ihan ihme suuntiin, vaikka kuinka selvästi näytän. Ja vaikka näyttäisi saaneen hajun, niin saattaa silti singota johonkin mielivaltaiseen suuntaan. Mutta maalimiesmotivaatio sillä on kohdillaan ja se on tosi innokas tekemään töitä, tämä on selvästi sen laji :D Se jaksaa etsiä kauan, ennen kuin tulee pyytämään apua.

Huomenna tai ylihuomenna voisin mennä treenaa esineruutua. Jälkeäkin pitää kokeilla joku päivä, kun kerran peltoja on saatavilla taas. Tokoa tietysti unohtamatta. Huh, eihän tässä ehdi käydä koulua ollenkaan :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.