Toko @ Helsinki 18.9. VOI 3, 197,5 p.

Wuhuu, Zero oli taas superpätevä!! Etukäteen hieman arvellutti lähteä peräkkäisinä päivinä kisaamaan, kun voittajaluokka ei kuitenkaan ole mikään läpihuutojuttu. Hyvin pieni mies kuitenkin oli taas mukana ja teki parhaansa jälleen. On se vaan niin ihana <3 En tajua, miten se juuri kisoissa voi tehdä niin hyvin, kun treeneissä se meinaa possuilla tämän tuostakin :D

Liikkeet oli tällä kertaa samassa järjestyksessä kuin paperillakin...

Paikallaolo 10: Nappisuoritus, sanoi tuomari :D Mutta, mur! Tyyppi oli valahtanut lonkalle ja vaikutti vähän alivireiseltä, argh. Sentään nousi ekalla, aikaisemmin se olisi varmaan jäänyt makoilee. On jotain mennyt kuitenkin perille.

Seuraaminen 8: Hyvä kontakti, käännökset oli ihan hyvät mun mielestä, jokunen täyskäännös saattoi jäädä vähän löysäksi. Askeleissa koira ei taaskaan ollut ihan varma, mitä tapahtuu, mutta meni mielestäni paremmin kuin eilen. Hivenen meinasi kontakti katketa jossain jo aika alkuvaiheessa, mutta koska toistin seuraamiskäskyn joka pysäytyksellä, se kuitenkin seurasi loppuun asti aika hyvin.


Istuminen 9.5: Oli tosi siisti, ei kommentoimista.



Luoksetulo 8: Pysäytys ihan hyvä, maahanmeno nopeampi kuin yleensä. Vauhti ok, hieman ehkä hidasteli turhaan. Loppuluoksetulo oli tosi hidas.



Ruutu 0: Tää jäi harmittaa ihan sikana. Pilasin itse mahdollisuudet, kun jäin odottamaan käskyä. Oon aivan varma, et eilen liikkeenohjaaja käskytti maahanmenon. Zero pysähty hienosti ruutuun, en sanonut seisomista, jäin odottamaan liikkeenohjaajan käskyä. Zero epäröi ja tuli ulos ruudusta ihmeissään mua kohti. Tiesin tässä vaiheessa et peli on menetetty, joten tulin sitä vastaan ja kannustin, et missä ruutu, mene ruutuun. Se meni aivan loistavasti ihan keskelle ruutua, pistin maahan ja otin loput kisanomaisesti. Tietty tässäkin olis voinu vaan hakea se ruudusta, aika turhaan otin kisanomaisesti. Mut tyhmä mikä tyhmä. Tää jäi kyl kaivelee hulluna, just kun olen ihan varma, et eilen se käskytti. Mut olishan se pitänyt tietää... Itse ruutuunmeno oli aika hidas ja Zero teki ihme banaanin, luulin jo, et se aikoo mennä sivusta sisään, mutta sitten se oikaisi ja meni suoraan edestä. Kaikesta huolimatta positiivista huomata, että jotain on tuosta iänikuisesta ruututaistelosta jäänyt herralla mieleen :).



Hyppynouto 8: oli mielestäni oikein hieno, luovutuskin oli parempi kuin eilen. Tosin se videolla näyttää edelleen tosi vinolta...



Metallinouto 8: Tää oli hieman epävarma, se meni ihan ok kapulalle, mutta jo nostaminen oli tosi varovaista ja palautus tosi hidas. Tosin mä kuvittelinkin tämän juuri tällaiseksi, joten sinänsä ei tullut yllätyksenä ja periaatteessa olen ihan tyytyväinen. Eipä ainakaan sylkenyt pois tai muuta porsastelua. Luovutus oli hieman kömpelö, se tuli vähän kauas ja piti kapulaa ihan hampaiden kärjillä. Luulin et se aikoo pudottaa ja nappasin kapulasta kiinni viime hetkellä :P Videolla tosin luovutusasento näyttää tosin oikein hienolta.



Tunnari 0: Tää oli meidän tasoon nähden ihan sikahieno ja mun logiikan mukaan siitä ei olis kuulunut antaa nollaa. Zero meni aika reippaasti kapuloille, hieman kauhulla katoin, kun se kaahasi. Se kuitenkin teki rauhallisesti töitä, haisteli rivin läpi. Meinasi koskea väärään, muttei nostanut. Nosti sitten oman, mutta pudotti samalla ja jatkoi rivin haistelua, muutti sitten mielensä, nosti oman ja kääntyi katsomaan mua. Olin stategioinu tän niin, että jos tässä vaiheessa kutsun sitä, arvosana laskee kahdella, mutta eipä mene nollille, koska todennäköisesti Zero olis tiputtanut kapulansa seuraavaksi, kun ei minulta kuulu kehuja. Zero nätisti toi kapulan. Sivulletulo olisi voinut olla parempi. Noh, tuomari sanoi, että käskyä ei saa antaa, kysyin vielä oikein, että senkö takia se meni nollille. Ei kuulemma saa antaa mitään käskyjä kapuloilla. Pyh.



Kaukot 6: Jälleen sama juttu kuin eilen, tunnarin jälkeen en enää saanut virettä nostettua samalle tasolle. Zero oli vähän unten mailla. Jo ekassa maahanmenossa se valahti lonkalle. En ollut huomannut, istuiko se jo sivulla silleen vai ei. Ekan istu-käskyn sain toistaa, mur. Tämän pistän kyl ihan koiran piikkiin, se kyllä tiesi, mitä ollaan tekemässä. Muut vaihdot ihan ok, joskin ei niin hienot kuin eilen.



Kok. vaik 9: Asiaa!! Ollaanhan me nyt ihan huippuja!!!

Yhteensä 197,5

Eilen ja tänään kokeilin hieman eri virittelymenetelmiä. Eilen olin viritellyt Zeron yhden koirakon verran ennen meidän suoritusta, kun vähän sekosin laskuissa. Kun huomasin, ettei ollutkaan meidän vuoro, laitoin Zeron hetkeksi autoon ja otin pois juuri ennen paikallaoloa ja virittelin taas samalla tavalla kuin ennen yksilöliikkeitä, koska ylitoimitsija oli sanonut, että kannattaa varautua siihen, että teen yksilöliikkeet ennen paikallamakuuta. Paikallaolossa se sitten vaikuttikin tosi innokkaalta ja oli hyvin skarppina. Paikallaolon jälkeen menin palkkaamaan sen lelulla, riehuin hetken ja kierrätin tolppaa. Sitten laitoin lelun jemmaan ja mentiin yksilökehään suoraan. Se vaikutti eilen koko suorituksen ajan huomattavasti vireisemmältä kuin tänään. Ennen kisaa mä olin tehyt yhden luoksetulon, muutama mikroskooppinen pätkä seuraamista, vähän kulmia yms. ja pari tolpankiertoa.

Tänään en treenannut yhtään, enkä muutenkaan riehuttanut sitä etukäteen. Otin sen autosta aika paljon ennen paikallaoloa, en leikkinyt lelulla ennen paikallaoloa, tein muutaman sivulletulon ja palkkasin lelulla. Se vaikutti innokkaalta tekemään töitä, mutta kuten jo mainitsin, se vaikuttikin paikallaolossa hieman alivireiseltä. Palkkasin paikallaolon jälkeen namilla ja vein autoon. Ennen meidän vuoroa otin Zeron autosta jo hyvissä ajoin, kun edellinen oli juuri aloittamassa vuoroansa. Seisoskeltiin siinä varjossa hetken, annoin Zeron olla, koska en kuitenkaan voi pitää virettä yllä niin kauan, joten en nähnyt järkeä riehuttaa jo nyt. Kun edellinen oli tekemässä noutoja, aloin riehua ja kierrättää tolppia ym. ja höpisin sille koko matkan kehälle. Vähän siinä kehän reunalla vielä riehuin ja tein jotain sivulletuloo tai muuta hömppää ja palkkasin namilla.

Tänään vaikutti kokonaisuudessaan hieman alivireisemmältä kuin eilen, joten pohdin, olisiko eilinen tapa ollut parempi. Toisaalta syynä voi tietysti olla se, että kaksi peräkkäistä koetta on aika paljon. Voisin silti ensi kerralla vaikka kokeilla niin, että treenaan jotain helppoa ennen kisaa, palkkaan ja laitan sit autoon. Ennen paikallaoloa voi ihan vähän virittää, että pysyy tarkkana ja vähän riehuttaa sen jälkeen. Sitten autoon ja otan sen sieltä vasta juuri ennen meidän suoritusta ja suoraan alan viritellä sitä, ei niin, että ihaillaan ensin maisemia kymmenen minuuttia.

Muoks. Nyt vasta katoin videolta kaikki liikkeet. Tuolta kaikki näyttävät huomattavasti nopeammilta kuin miltä ne kokeessa tuntui. Luoksetulokin oli ihan hyvää vauhtia, samoin ruutu. Jotenkin ne tuntui siellä kehässä niin kovin hitailta :P Ja noista pakkoliikkeistä sivulletulon yhteydessä on pakko päästä eroon!!! Erityisen selkeästi se näkyy esim. hyppynoudon lopussa. Mut seuraaminen, voi että se näyttää hienolta! Mun liikkuminen tosin näyttää typerältä, varsinkin ne kädet, kun välillä en liikuta niitä paljon yhtään. Mut Zero seurasi tosi kivan näköisesti, myös juoksu oli tosi nättiä! Ja askeleet sivulle alkaa pikkuhiljaa toimia myös. Jee!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa