Alkuviikon treenailuja ja kuperkeikkoja

Maanantai: haku

Hakutreenit esineruutupaikassa siinä puomin takana, jossa aikaisemmin oli umppari. Päivällä oli ollut tosi kuuma, 26°C, juuri ennen meidän treenejä viileni ja alkoi sataa vettä. 

Kiki teki neljä ukkoa, tarkoitus oli kokeilla umpparin ilmaisua, sitä ei kuitenkaan enää löytynyt, joku vienyt sen pois, snif 😢 Ylipäätään halusin vähän pidempiä ilmaisuja, jotta saa vähän kestoakin harjoiteltua. Nythän se on tarjonnut haukkumista ihan hyvin. 

Eka ukko vasemmalle ylös, jossa piti olla umppari. Tämä hyvä, aloitti haukkumisen nätisti ja käyttäytyi nätisti. 

Toka ukko vasemmalle, tarkoitus oli tehdä etenevä. Ei mennyt etukulmaan vaan sai ilmeisesti hajun keskilinjalta ja oikaisi siitä suoraan maalimiehelle. Argh, mikä näissä on, kun en saa IKINÄ näitä toimimaan!! Tästä suorapalkka, kun maalimies unohti haukuttaa. Kiki aika törkeästi kaivoi ruokapurkin maalimieheltä, tähän täytyy kiinnittää huomiota. Pitää muistaa ohjeistaa aina pitämään purkkia näköisällä jossain siinä kädenmitan päässä itsestä. 

Kolmas ja neljäs taas tosi hienot, varsinkin vika ilmaisu oli todella hyvä, haukkui kunnon raivolla tosi pitkän pätkän. Hyvä Kiki! Jotain se sentään on oppinut. 

Tosi laadukas kuva Kikistä ja sateenkaaresta 

Tiistai: lyhyt rallitoko 

Lenkin varrella ihan lyhyt rallitoko itsekseni kaukalolla. Vaikeita temppuja ovat erityisesti puolenvaihdot ja peruutus. Katselin eilen hieman sunnuntain tuomarin edellisiä ratoja ja totesin, että aika selkeä kaavio näyttäisi olevan. Joka radalla on vähintäänkin puolenvaihto ohjaajan takaa ja molemmat kääntyy vasemmalle/oikealle (siis että molemmat kääntyy samaan suuntaan poispäin koiran seuruupuolelta). Lisäksi lähes joka radalla on peruutus, jalkojen välistä puolenvaihto ja kaukot sivulla. 

Puolenvaihtoja olen naksutellut kotona rauhassa ja alkaa hieman ymmärtää idean. Vasemmalta oikealle on edelleen vaikeampaa, mutta luulen, että hyvällä tuurilla saan toimimaan. Käännökset toimivat niinikään ihan yllättävänkin hyvin, toki mä en yhtää tiedä, miten nopeasti tai hitaasti ne pitäisi tehdä, säilyykö rintamasuunta samanlaisena jne, mutta kuitenkin käännökset kai enimmäkseen on ihan mukiinmenevät. 

Peruutusta se ei oikein tajua. Sen verta tajusi nyt, et kun sanon stop ja peru, niin perse ei lävähdä maahan kun vaihdan seuruusta peruutukseen, mutta rintamasuunta kääntyy perse poispäin viimeistään kolmannella askeleella. Äh. 

Jalkojen välistä pujottelu onnistuu, kun itse sanoo käskyn ajoissa ja vähän ennakoi. 

Keskiviikko-aamu: tottista 

Pian kanssa Nummelassa, ohjelmassa seuraamista, jääviä, luoksetulon loppua, hyppyä, pitoa ja yksi eteenmeno. 

Seuraaminen: käännökset on tosi hienot, jopa oikealle täyskäännös alkaa snadisti toimimaan. Juoksussa käännökset on ihan tosi hienot nekin, mikä on yllättävää, kun ei juuri ikinä niitä treenata. Hidastaminen toimii myös, pitää nyt paikkaa hyvin temponvaihdoissa. Juoksusta pysähdyksessä piti paikkaa myös hyvin enimmäkseen. 

Stoppi: seuruusta nyt suoraan ja palkka heittämällä palloa taakse. Olivat ihan nättejä, pääasia oikeasti tässä vaiheessa on, että ylipäätään pysähtyy... Pitää joku kerta koittaa ottaa videolle, niin näkee paremmin itsekin. Kestää nyt ihan hyvin myös mun liikettä, eilen kokeilin kiertääkin koiran ja pysyi nätisti paikallaan. 

Maahan meni hyvin sekin kävelystä, juoksusta testasin ja tässä oli hieman hidas, otti pari väliaskelta. No, eka kerta ikinä, kun tätä tehdään. 

Luoksetulo oli nopea, jäi mun makuun snadisti liian kauas. Sivulletuloissa olen nyt väistänyt aina hieman ja nyt tuntuu hiffanneen idean ihan hyvin, pylly ikään kun herää henkiin uudelle tasolle, kun huomaa mun väistävän kesken kaiken. 

Hyppy: ihan hirveetä. Sama 80cm kuin ennenkin, hyppäsi huonosti, osui takajalalla rimaan, kaatoi esteen ja laskeutui kuperkeikalla niskoilleen. Kiiiiiiva kiva. Kiersi sen jälkeen monen monta kertaa ja teki sit onnistuneen toiston. Lopetettiin siihen sitten. Huokauksen huokaus. Ajateltiin varata yksäri hyppytekniikkakouluttajalta, jolta saatais vähän vinkkejä jatkoa varten. En mä oikein näe mitään järkeä tässä, kun se hyppää surkealla tekniikalla ja mä en osaa sille sitä tekniikkaa opettaa. 

Pito: Halusin vähän kokeilla häiriötä, ihan vaan niin, että ihminen kiertää ympärillä. Tekee ärsyttävästi niin, että pidää kyllä kontaktin, mutta pää hieman kääntyy sivulle ja kapula kallistuu. Vaadin pitämään kunnolla ja palkkasin lelulla. 

Eteenmeno: vein ihan treenin aluksi toisen kentän päähän lelun, tämä on hyvä, koska ei tule sellaista kyttämoodia treenin ajaksi. Ekassa lähetyksessä ei mennyt ihan sinne, mihin lähetin. Meni tottumuksesta sinne, mihin olen pari kertaa aikaisemmin lelun vienyt. Kutsuin takaisin ja lähti ihan yhtä innokkaasti oikeaan suuntaan, josta lelu löytyi. Keskiviikko-ilta: jälkeä 

Lyhyt jälki aamulenkkimetsässä. Talloin nyt kaksi kappaletta jälkiä, molemmat olivat kutakuinkin 80 askelparia pitkiä eli noin satakunta metriä ja lopussa yksi keppi. Ilta oli jo viileä, koska lähdin tallomaan vasta ysin aikaan. Jäljestämisaikaan oli ehkä noin 18°C, tyyntä ja maasto ihan kuivaa, aurinkoista ollut koko päivän. 

Ekan jäljen maasto ihan perus varvikkoa ja vaihtelevaa mäntymetsää, ei mitään ihmeellistä. Janalla lähti kuin tykin suusta, lähetin ehkä noin 10 metrin päästä. Lähti takajäljelle ja kääntyi siitä omatoimisesti edettyään noin puolen liinanmitan verran. Pysyi hyvin jäljellä, kunnes noin viisi metriä ennen keppiä eksyi jäljeltä, varmaan peuranjäljelle ja meni kierimään paskassa. Keskeytin homman aikalailla siihen, kutsuin takaisin ja se kyllä sinnikkäästi jatkoi polulle, josta olin kävellyt pois jäljeltä. Otin yksinkertaisesti vermeet pois ja totesin et kappas, tää oli tässä. Meinasin eka lähteä kokonaan kotiin, ettei tulisi palkaksi lisää jäljestämistä. Kävelin sit pienen lenkin ja päätin antaa vielä toisen mahdollisuuden. 

Toinen jälki kulki vähän haastavammassa maastossa kallioiden päällä, jotka olivat tiheän sammaleen ja jäkälän peitossa. Yhdessä kohdassa tuli melko terävä kulma, kun meinasin kävellä kallionjyrkännettä alas. Ups. Tällä kertaa jälki meni tosi hyvin, selvisi ansasta ja jäljesti tarkasti. Nosti hienosti kepin ja siitä superpalkka. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.