Suskin opeissa tottista

 Suskin tottiksessa ohjelmassa seuraaminen, juoksu ja temponvaihtelu, nouto ja liikkeestä maahanmeno. 

Seuraaminen oli ihan hyvää, oli korvat edessä ja teki hyvällä asenteella. Vähän saa kiinnittää huomiota siihen, ettei ole liian löysää, vähän meinasi lähteä seilaamaan yhdessä kohti. Juoksussa seuraaminen on ihan yllättävänkin hyvää ja on hereillä, siitä kun hidastaa hitaaseen, niin on siinäkin hyvin mukana. Muista, että käskyjen pitää olla sen verran kuuluvat, että tuomarikin sen kuulee ja pk:ssa käskyt on pakko sanoa siinä kohti, missä säännöissä on mainittu. Äänenpainolla ja -sävyllä voi helpottaa koiran siirtymiä, esim. sivu neutraalisti kävellessä, korkeasti juoksussa ja matalasti hitaassa. Enpä oo tuotakaan tullut ajatelleeksi. 

Pysähdyksissä se tulee liian eteen, hitto vie, tähän täytyy ehdottomasti kiinnittää huomiota. Omalla liikkeellä ja pienellä ennakoinnilla voi tietysti vaikuttaa tähän, mutta koiran pitäisi myös ymmärtää olla kiilaamatta eteen. Pahus, tätä mä just kaipasin ennen SM-kisoja. Onneksi tässä on aikaa vielä. 

Liikkeelle lähdöistä saa tyylikkäämmät, kun odottaa ensin sekunnin verran ennen kävelemään lähtemistä. Näin koira on usein täpäkämpi ja saa näyttävämmät alut. Mulla on tapana lähteä lompsimaan samalla kun sanon käskyn. Tämä olikin ihan hyvä pointti. 

Noudossa edelleen se mun luokse tuleminen ja pito. Yks ongelma on, että jos koira tulee vinoon, niin mä lähden korjaamaan. Kiki piteli kapulaa oikein hyvin siihen asti, mutta meni epävarmaksi, alkoi kiikuttaa kapulaa ja kääntää päätä poispäin. Mieluummin sit niin, et palkkaa namilla sen hieman vinon ja sit tekee erikseen sitä suoruutta ja siitä superpalkka. 

Luoksetulon suoruus kannattaa korjata ihan ensin, koska kapulan kanssa homma on vielä vaikeampi. Palkan pitää tulla molemmilla käsillä ylhäältä, eli kädet ensin edestä sivulle ja sit ylhäältä alas. Olipa hyvin selitetty. Mä oon pitänyt käsiä jännästi siinä vähän etualalla ja palkannut jommalla kummalla kädellä vähän sivusta. Sit varmaan erikseen korjauksia, et naksauttaa siitä pyllynkäännöstä. 

Vauhtinoudoilla voisi kans saada lisää täpäkkyyttä loppuun, et kun tekee pari-kolme vauhtinoutoa ja palkkaa jalkojen välistä ja sen jälkeen ottaa eteen. No nyt näin tää ei ihan toiminut, tuli jotenkin vähän epävarmasti sit vikalla toistolla silti, mut pitää kokeilla lisää rauhassa. 

Maahanmeno oli ihan hyvä, mutta vähän nopeampi voisi olla. Toki voi olla, että se myös vähän jäi arpomaan sitä, että ei olla pitkään aikaan tätä tehty. Ihan tietty namilla ohjaamalla voisi ottaa kuurina. Tässä on tärkeää viedä nami kohti koiran rintakehää, namia ei saa vetää eteenpäin. Tosi nätisti se plötsähtää maahan, näitä voisi tehdä muutaman ennen SM-kisoja, olisi kiva saada vähän nopeutta ja näyttävyyttä tähän. 

Viikonlopulta kuva - kattokaa, miten onnellisilta me näytetään 💜
Kuva by Jeanette Wikman


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa