Pikkukiki fyssarilla

 Fyssarilla pitkästä aikaa, hitto kun pitäis ryhdistäytyä näiden kanssa. Hierojan käynnistäkin on vierähtänyt jo tovi, ihan huomaamatta se aika vaan menee. Viime viikon kuperkeikan jälkeen mä pelästyin sen verran, että halusin tarkastuttaa sen jumien ja vammojen varalta. Ollaan varattu hyppytekniikkayksäri ensi viikolle ja haluun ennen sitä varmistua, et se pystyy siihen. 

Hypystä fyssari heitti heti kättelyssä ajatuksen ilmoille, että mitäpä jos ei hypyyttäisi ollenkaan ja opettaisi vastaavasti muut liikkeet tosi vahvoiksi. Hypyn nollaaminen tarkoittaa -15 pistettä tai jos se hyppäisi menomatkan ja tekisi kauniin noudon kiertämällä hypyn voi suoritus parhaimmillaan viedä ainoastaan -5 pistettä. Hyvin olisi siis koulari silti mahdollista. Ja hei, ollaanpa realistisia: kuinka todennäköisesti Kiki ylipäätään pääsee kolmosluokkaan saati sit et saan sen sille tasolle, että metsästäisin sille valiotitteliä...? Ihan tietysti aiheellinen ajatus, täytyy pitää mielessä tämäkin vaihtoehto. Kiinnostaa, mitä hyppytekniikkaihminen sanoo, sehän varmasti näkee kyllä, onko koiralla niin sanotusti toivoa vai ei. 

Liikkeessä ja pyörähdyksissä ei epäsymmetrisyyttä, maasta nousemaan lähtee vähän varovasti, mutta mä luulen enemmän, että sitä vähän ihmetytti se tilanne. 

Mitään järkyttävän pahoja jumeja ei kaiketi ollut, mutta selkä oli kyllä saanut kunnon tällin ja nyt täytyy kyllä antaa Kikin palautua huolella. Ainakaan hyppyä ei treenata ennen hyppytekniikkakurssia ja senkin jälkeen rauhassa antaa palautua tekniikkaopetuksesta. Sen jälkeen varataan uusi aika ja mietitään sitä jumppaa sen perusteella, mitä tuo kouluttaja sanoo Kikin tekniikasta. 

Lantio joustaa oliko se nyt oikealle paremmin kuin vasemmalle - just väärin päin tokoa ajatellen, kaiken logiikan mukaan oikean puolen pitäisi olla enemmän jumissa seuraamisesta. Tietty voi olla, et tälli on heijastunut siihenkin. 

Etureisiin hieman reagoi, mutta ei nyt mitään erityisen pahaa jumia. 

Selässä aika paljon kaikkia jumeja, sai niihin lopuksi laseria. 

Lanneselän keskimailla vasemmalla puolella oli tosi outo kuoppa, ihan sellainen parin sormen mentävä outo kuoppa, johon ei reagoinut eikä ollut turvoksissa tai muuta sellaista. On vaan tosi mystistä, koska en yhtään muista, että olisi satuttanut itseään aikaisemmin mitenkään pahasti. Tossa tuntui siis selkeää arpikudosta ja tosiaan oli rauhallinen muutenkin, joten ei oo voinut tuosta viime viikkoisesta tällistä johtua. Onpa tosi mystistä. Fyssari arveli, että työkoiralla voi olla korkea kipukynnys, ettei se sitä ehkä sit vaan näyttänyt niin selkeästi. 

Nyt siis ei hyppyjä tekniikkakoulutukseen asti, sen jälkeen pari viikkoa rauhallista ja sit uus fyssarinaika jumppaohjeille. Kevyttä venyttelyä voi tehdä. Jatkossa pitää miettiä, mitä tekee hypyn kanssa. Tokotreenien jälkeen voisi ottaa tavaksi tehdä pientä oikealla seuraamista tasapainon vuoksi. Sen takiahan mä sille sen alun perin opetinkin. Lenkillä voisi pitää sitä enemmän oikealla puolella, silläkin tavalla saa hieman tasapainoa, jos muuten treeneissä vasen puoli painottuu enemmän. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa