Viikon sekalaiset treenailut

Maanantai-iltapäivä: pikatokoa

Pikainen toko Kaukalolla itsekseni. Yksikseen treenaaminen on siitä näppärää, et voi mennä tekemään vaikka yhtä liikettä ja mulla usein meneekin yksin treenaamisessa vartin verran, kun treenaan nopeasti lenkin varrella. 

Ruutu oli pääasia, mitä tultiin treenaamaan. Ensin naksuttelin pelkkää alustaa, sitten ruutua ihan läheltä. Hakeutui ja pysähtyi nyt tosi hyvin alustalle ja yksi toisto ilman alustaa oli hyvä myös. Eri puolilta lähetys ja heittelin namia sivuille ja taakse, niin että joutui hakemaan ruutua myös eri suunnista minuun nähden. Pienenä ekstrana oli neljä litteää merkkiä lähellä, rattaat yhdellä sivulla ja itse ruutu sijaitsi auringon ja varjon rajamailla. Näistä Kiki ei hämmentynyt yhtään. 

Kaukot tein muutaman vaihdon. Kuunteli nyt hyvin ja vaihdot oli melko hyviä! Ehkä tää ikuisuustappelu on sittenkin tuottanut tulosta? Totta puhuen oon alkanut miettiä omia kriteerejä tässäkin, jos tavoitteena on TVA, onko sillä mitään merkitystä, ottaako se maasta istumaan noustessa väliaskeleen vai ei...? 

Täyskäännöksiä oikealle ihan jokunen toisto. Jotenkin edelleen vähän löysät, vaikka tuota takaakiertoa oon tehnyt. Ylipäätään takaakierto on vähän hidas ja epävarma. Kokeilin samaa oikealla puolella, niin oli vielä epävarmempi. Ehkä pitää vahvistaa näitä rallitokotemppuja hieman. 

Maanantai-ilta: jälki ja esineet

Iltapuhteeksi jälkeä ja esineitä. En ole kauheasti jaksanut enää jälkikasvun nukkumaanmenon jälkeen vaivautua treenaamaan, mut nyt kokeilin ja ihan mukavaa tämäkin, ei ole kiire mihinkään. 

Esineet: Talloin kaksi ihan tosi ohutta kaistaletta (noin 5m leveydeltään) ja syvää (80 askelta, eli 50 metriä). Esineet vietiin yhdessä, en nyt erityisemmin hetsannut, heitin ne metrin parin päähän johonkin takalinjan tuntumaan. Ekalla se juoksi puoleenväliin, kääntyi katsomaan ja kommentoi jotain, en nyt toistanut käskyä vaan annoin olla. Haki sit sujuvasti esineen. Toisella esineellä se heti lähetyksen jälkeen kääntyi kommentoimaan, en reagoinut nyt mitenkään ja lähti hakemaan esinettä. 

Kun hain merkit pois, tiputin esineen matkan varrelle. Halusin kokeilla, reagoiko se esineisiin myös sattumalta niihin törmätessään, vaikka ei ole enää työmoodissa (olin siis jo riisunut valjaat ja pakannut lelun pois). Oli täysin lallaatilallaa-moodissa, söi mustikanvarpuja ja oli just menossa lätäkköön juomaan, kääntyi kannoillaan ja nosti esineen. Hyvin toimii siis nenä ja motivaatiota esineitä kohtaan löytyy. 

Jälki: Tämä oli noin 150m (250 askelta) pitkä ja yksi ainoa keppi jäljen lopussa. Maasto vähän vaihtelevaa varvikkoa, kaatuneita puita, kiviä ja vähän suon tapaistakin, ups. Lämpötila oli noin 15°C, oli juuri lakannut satamasta, ja maasto oli märkää.  Jälki vanheni 40 minuuttia. 

Yritin lähettää janalle 15m päästä, mutta ei osannut tätä, joten käveltiin yhdessä lähemmäs ja nosti jäljen siitä. Lähti nätisti jäljestämään ehkä 50 metrin verran, jonka jälkeen tuli se suon tapainen. Mä en tiedä lähtikö hienohelma kiertämään alueen vai hukkasiko se oikeasti jäljen siinä kohti vai mitä, mutta eksyi matkalta ja luultavasti vaihtoi jäljen riistaan. Sen jäljestys meni tosi hitaaksi ja tarkaksi, ihmisen jäljen se ajaa yleensä nopeasti hosuen. Häntä myös nousee yleensä piirun verran ylemmäs, kun riistaa ilmestyy kuvioihin. 

Ajettiin riista-aidan vierestä, en varmasti ollut siellä päin kävellyt. Laitoin jossain vaiheessa pelin poikki ja lähdin kävelemään kohti oikeaa jälkeä, taisi hetkeksi nostaa sen ja vaihtoi taas riistaan. MUR. Huomasin tän hetken päästä ja kieltäydyin päästämästä enää eteenpäin. Ei lähtenyt etsimään jälkeä, joten lähdin kävelemään jäljen suuntaan. Nosti sen ehkä 30 metriä ennen esinettä ja kovasti jo kaukaa vainusi kepin, tarkensi huolellisesti ja nosti sen.  

Saapa nähdä, miten seuraavalla kerralla menee jälki, keskittyykö paremmin, auttaako tämä keppimotivaation nostamiseen, kun on vain harvinaista herkkua tarjolla vai mitä. 

Tiistai-aamupäivä: tottista

Pian kanssa aamupäivän ratoksi Nummelassa, ohjelmassa hyppytekniikkaa, seuraamista, hyppynoutoa, stoppia ja yksi eteenmeno. Lopuksi ammuttiin molemmille. 

Seuraamista ekaksi, halusin vähän kestoa ja keskittymistä. Tein hirveästi kaikkea käännöstä ja temponvaihtelua, tuntui toimivan ihan hyvin. Seuraaminen itsessään on mun mielestä nyt aika nättiä ja on enimmäkseen tarkkana. Yksi vähän pidempi suora oli vaikea, se koko ajan kyttäsi mäen päällä touhuavaa Piaa ja oli tosi huono. MUR. Oikealle täyskäännös on ehkä snadisti alkanut toimia paremmin, vasen toimii tosi hyvin. Joku käännös juoksussa, nämä olivat ihan yllättävän hyviä, oikea ehkä hieman löysä, vasen tosi hyvä. 

Hyppytekniikkaa ihan aksahypyillä ilman pk-hyppyä, olisko niitä ollut 6 ja etäisyys kuutisen jalkaa muistaakseni, korkeutta 15cm. Tein ensin ilman kapulaa ja sitten kapulan kanssa, ihan luoksekutsuna koska ei ollut namimaattia mukana. Ekalla toistolla tiputti kapulan, mutta tajusi sitten, että senkin kanssa on ihan mahdollista tällaisia suorittaa. 

Hyppynoutoa tokohypyllä noin 40cm korkeudella. Kokeilin ensin ihan luoksekutsuna kiinni kapulaan, sitten annoin kapulan suuhun ja lopuksi heittämistä. Meni oikein hyvin, ei nyt erityisemmin hakeutunut hypylle, mutta suoritti sen pois alta matkan varrella. Palloa heittämällä vinoja heittoja, tässä vähän itse liikuin ja ohjasin. Tätä täytyy jatkaa, tällä voi vähän säästää varsinaista noutoa ja silti saada sille ajatus hypylle hakeutumisesta vinosti. 

Stoppeja muutama, nyt ihan sivulta. Heitin namia ensin jalkoihin ja sit koiran taakse. Hitsit, tässä tuli tosi hyviä toistoja ja stopit olivat kohtuullisen nopeita ja napakoita. Kokeilin myös ilman naminheittoa ja laskin askeleita 10-15 askelta, nämäkin olivat tosi hyviä eikä kertaakaan tarjonnut istumista!! 🤩

Eteenmeno lopuksi yksi kappaletta, lelun vietiin aluksi yhdessä, en tosin nostanut asiasta hirveää äläkkää vaan vietiin se vaan ja jatkettiin matkaa. Tämä alkaa toimia melko hyvin, melkein voisi ensi kerralla pyytää joku muu viemään lelu Kikin huomaamatta. 

Paukut: nyt kokeilin laittaa se käy siihen -asentoon enkä syöttänyt nameja jatkuvalla syötöllä vaan annoin olla muutama sekunti paikallaan ennen laukausta. Korvat liikahti taakse ja katsoi ampujaan päin, pysyi kuitenkin nätisti. En vapauttanut välissä, palkkasin namilla maasta. Lopuksi pientä temppuilua ja oikealla seuraamista ja siitä lelupalkka. 

Torstai: Tokoa Navalassa

 Pian kanssa Navalan nurmella tokoilemassa, lisäksi pari eteenmenoa. Ajattelin ottaa näitä nyt kuurina aina, kun käydään kentällä, ei kai sillä nyt niin väliä, onko tokoa vai tottista vai mitä. 

Tänään ohjelmassa kokonaiset liikkeet palkattomana ja liikkuroituna. Ekassa setissä luoksetulo, seuraaminen ja merkki, toisessa setissä nouto, liikkeestä maahanmeno, kaukot ja ruutu. 

Luoksetulo: muistaakseni paikallamakuu oli jostain syystä vaikeaa, argh. Luoksetulo nopea, eteen jäi hieman kauas, sivulletulot on parantuneet nyt jonkin verran. 

Seuraaminen: pääsääntöisesti hienoa, ei kuunnellut liikkuria, käännökset ihan hienot, hieman edelleen toivoisin täpäkkyyttä oikealle käännökseen. 

Merkki: Bongasi hyvin merkin nurmikolta, menomatka hieman hitaampi kuin tulomatka, tuli eteen nyt hyvin ja sivulle nätisti kans. 

Tähän pieni juomatauko ja palkka, Kiki tuntuu tosi hyvältä ja mikä parasta, SE EI HAUKKUNUT KERTAAKAAN!!!!!!!! 

Nouto: muistaakseni ihan hieno, hieman pyöräyttää kapulaa suussa ja jos liikkuri liikkuroi hitaasti, alkaa keikuttaa sitä suussa, tähän lopun pitoon ja tämän kestoon pitää kiinnittää huomiota. 

Maahanmeno: Ei mennyt ekalla käskyllä, jäi hiipimään epätietoisena. Varmaan hämmentyi, kun ollaan tehty pelkkää seisomista nyt pari viikkoa jo. Tokalla käskyllä hieno. 

Kaukot: Nämä oli tosi nätit, nyt meni hienosti istumaankin ja kuunteli hyvin, ei hämmentynyt liikkurin käskyistä. 

Ruutu: Tätähän se ei vielä kunnolla osaa, joten laitoin setin aluksi lelun sinne. Bongasi hyvin ruudun pitkähkön nurmikon seasta ja ampaisi vauhdilla. 

Todella hyvä fiilis jäi, viretila oli tosi hyvä, ei äännellyt yhtään ja oli silti täpäkkänä mukana. Toki oli lämmintä, mutta vaikka lämpö varmasti vaikutti, niin kuitenkin pääsääntöisesti vauhti oli ihan hyvä ja suoritti liikkeet topakasti ja täsmällisesti. Kiltti Kikimuru 💜💚💛💙

- Ruudun paikkaa varmemmaksi

- Stoppi ja maahanmeno ruudussa 

- Ruudun bongaaminen niin, että ei ole nähnyt ruudun rakentamista

- Jäävejä käskytettynä 

- Sivulletulojen ja eteentulojen hinkkaaminen vielä paremmaksi 

- Oikealle käännökset tiiviimmiksi  

Perjantai: Esineruutua 

Vihdissä esineruutua kenenkäs muun kanssa ku Pian ja Boltin. Tehtiin taas neljä syvää kaistaletta, joihin yksitellen vietiin esineet. Tällä kertaa tehtiin niin, että Pia vei. Eka esine vietiin yhdessä ja Kiki sai nähdä viennin, samoin tehtiin vika. Kaksi muuta esinettä jäätiin keskilinjalle odottamaan. Lisäksi kolmospistolle heitettiin yksi esine lähelle matkan varrelle kokeeksi. 

Ekalla pistolla ei lähtenyt lähetyksessä vaan hyppäs metrin eteenpäin, pyörähti ja alkoi haukkumaan. Öööh? Jäi pyörimään ja touhuamaan, sanoin vaan mene, en halunnut toistaa käskyä. Teki sen jälkeen nätin, suoran, nopean piston. Vähän jäi sellainen ajatus, voisiko tässä olla sama kuin aikoinaan haussa, kun treenit alkoivat Kikin mielestä olla liian helpot. 

Toinen ja kolmas menivät hyvin ja nousujohteisesti, toisella hieman arpoi, menisikö syvälle vai ei, kolmannella irtosi jo hienosti. Lähiesineestä juoksi tuulen yläpuolelta ohi eikä saanut hajua. Neljäs pisto oli taas oikein hyvä. 

Ai että, onpa hyvä fiilis, että tämä on edistynyt niin paljon! Kumma juttu, että edistystä tapahtuu, kun vähän treenaa. 

Seuraavalla kerralla voisi ehkä miettiä, veisikö kaksi esinettä peräjälkeen ja lähettäisi vuoronperään niille. Ihan kokonaan valmiita esineitä en vielä uskalla ottaa, jospa näin pääsisi hieman eteenpäin. Kaistaleita ehdottomasti jatketaan, tämä on ollut todella hyvä tapa. 

Rallitoko

Parina iltana olen naksutellut takaakiertoja ja kokeillut puolenvaihtoja. Pitää vielä vahvistaa takaakiertoja eri suuntiin, koska niihin perustuu niin osa täyskäännöksistä että usea puolenvaihto. Alkaa tarjoamaan ihan kiitettävästi käskystä jo ilman käsimerkkejä, mutta vaikeaa vielä sivulta vaihtaa takaa puolta. Käännökset puolenvaihtoineen toimivat ihan yllättävänkin hyvin. Poispäinkäännös on ollut helppo, koska siinä voi käyttää kroppaa apuna, sen sijaan vaikeampi on molemmat kääntyy koirasta poispäin ja koira jää mun taakse. Tähän oon nyt käyttänyt vaan takaakiertokäskyä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa