Häiriötokoa kerrakseen...

Treenattiin taas kotikentällä seurana M&kelpie. Ohjelmassa oli seuraamista, häiriöperusasento, jäävit, nouto ja paikallaolo.

Perusasentoa: Keksin, että Zero on kovin häiriöaltis muille käskyille. Pyysin siis, että M käskisi sitä maahan samalla kun mä käsken Zeron sivulle. Zero totteli auliisti maahan-käskyjä, vaikka mitä yritin. Kielsin sitä kohteliaasti, mutta silti meni maahan. Kun M meni kauemmas ja sanoi käskyn hiljempaa, Zero alkoi skarpata ja pysyi istumassa. Vähitellen tuntui tajuavan, mistä on kyse. Tänne-käskyllä ei ollut samaa merkitystä, ei edes liikahtanut. Tätä täytyy näköjään treenata vielä paljon. Treenin lopuksi, kun otettiin paikallaoloa, Zero taas meni maahan toisen käskystä. Ei yhtään hyvä.

Seuraamista: Päätin ottaa kisaseuraamista, kerrankin, kun on häiriötä ja käskyttäjä. Pakko hehkuttaa, että oli ihan SAIRAAN hienoa!!! Tietty en nähny videolta, mut se tuntu todella kivalta. Eka oikealle käännös oli tosi tiivis, yhtään ei Zero lähtenyt seilaamaan. Tosi hyvä. Vasuriin käännökset tuntui myös tosi kivoilta, täyskäännöksetkin toimi tosi paljon paremmin kuin aikaisemmin, huomattavasti tiiviimmät olivat eikä koiruus jäänyt jälkeen niin pahasti. Tosi kiva, kun treeni on tuottanut hedelmää, varsinkin toi oikealle käännös lämmitti mieltä. Seuraaminen muuten oli tiivistä, paikka tosi hyvä eikä Zero seilannut yhtään edestakaisin, kuten aikaisemmin, hyvin pysyi vieressä. Kontakti oli myös hyvä, ei herppaantunut missään vaiheessa. Perusasennot voisivat edelleen olla paremmat, välillä meinaa eksyä liian eteen. Juoksu oli tällä kertaa säälittävää, edisti tosi karmeasti ja eksyi tosi kauas minusta. Tätä ilmeisesti pitää treenata lisää vielä. M kiinnitti vielä huomiota, että Zero laukkaa tuossa juoksussa, joku tuomari on ilmeisesti hänelle sanonut, että ylemmissä luokissa ei arvosteta laukkaa, ravi olisi toivotumpaa. Täytyypi kiinnittää huomiota ensi kerralla. Mutta huomaa, että lyhyempien pätkien treenaaminen on kannattavampaa, se kokonaisuus on vaan entistä parempi, jos ei hinkkaa kisaliikettä koko ajan...

Jäävit: Tässä vaiheessa joku hyvin ärsyttävä känniääliö tuli häiriköimään meidän treenejä ja selitti jotain 10 vuoden koirankoulutustaustastaan. Halusi seurata treenejä ja oli koko ajan tiellä ja tosi rasittava. Ei j****kekka, kun mä en kestä näitä tyyppejä! Ilmoitin hyvin kohteliaasti huom sarkasmi ;) että tykättäis olla rauhassa. Eli asiaan, otin ihan vapaana maahanmenoa ensin, meni tosi kivasti. Sen jälkeen istumista, tarjosi monta kertaa maahanmenoa. Ei hitsit ja mä kun viimeksi hehkutin, että ainakin näissä ei ole ongelmaa. Voih ja huoh... Seisomisessa taisi kerran tarjota istumista, loput meni ihan hyvin. Kääk, mä en jaksa enää hinkata näitäää! Mitähän noihin vielä keksis?!

Nouto: Lyhyttä tuontia, edelleen hidastelee. Otin lelun esille heti alussa, jotta saisin sen ylipäätään juoksemaan. Oli toki hieno ja vauhdikas, mutta hieman typerää palkata periaatteessa hidastelemisesta. Mutta muistaakseni olin näin treenannut luoksetuloakin, uskallan nyt luottaa siihen, että jos treenaan samalla tavalla vielä vähän aikaa, niin se oppii tämänkin. Otin vielä pitkän noudon pidemmältä matkalta, oli todella nätti, oikein vauhdikas. Lopuksi otin vielä pari kunnon noutoa. Eka oli hieman hidas palautus, toinen parempi.

Paikallamakuu: Pari lyhyttä osaa, noin pari minuuttia, toinen oli vähän pidempi, jotai 3 minsaa ehkä. Olin molemmissa piilossa, Zero kyllä vilkuili mutta mielestäni ei erityisen häiritsevästi. Huomautin pari kertaa ylenpalttisesta vilkuilemisesta. Noin kokonaisuudessaan sanoisin ihan hyväksi, ainakin näin lyhyillä paikallaoloissa tuntuu muistavan, mitä ollaan tekemässä ja on nyt vähän oppinut tekemään töitäkin, eikä vaan köllötä paikallaan. Ongelma taitaa tulla esille vasta pidemmillä paikallaoloilla. M palkkasi koiran molemmat kerrat aikaisemmin, kun minä olin vielä piilossa. Zero katseli, mutta ei lähtenyt. Huomautin molemmissa vähäsen ja skarppasi taas, vaikka M leikki koiran kaa vähän kauempana. Noiden kahden välissä päätin kokeilla ihan lyhyen häiriötreenin, koira oli maassa ja minä heittelin palloa vieressä ja edessä. Ensin hyökkäsi pallon perään, kielsin ja otin uudelleen. Heittelin hieman varovaisemmin, vieritin edestä ja heittelin kauemmas. Nämä se kesti ihan hyvin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa