Hakutreenit - irtoominen hukassa

Käytiin perjantai-illan kunniaksi vielä hakumetsässä. Oltiin Landbon pelastuskoiraradalla, oli muuten hienoa maastoa! Paljon umppareita, harmi vaan, kun ei vielä Zeron kaa voida ottaa ukkoja viidessäkympissä. Maasto oli sellaista keskivaikeeta, vaihteli aika paljon, välillä tosi helppoa, avointa, paikoitellen oli puita ja pusikkoa. Muutenkin aika looginen maasto, selvisin jopa eksymättä!

Otin viisi ukkoa, hieman pidemmällä kuin viimeksi. Varmaan liian pitkällä, jotain 20-30 metriä. Zero ei edennyt yhtään, irtosi jotai 5-10 metriä ja kääntyi, yleensä eteenpäin aluetta, jotain hyvää sentään tässäkin. Nenä oli ihan selkeästi auki, mutta Zerolla taitaa olla vähän se, että kun se on saanut häivähdyksen sitä hajua, se ei aktiivisesti ala tarkentaa sitä, vaan jos ei heti löydä ukkoa, se päättää, että ai jaa, ei tässä sit varmaan ollut mitään ja alkaa pyöriä ympäri maastoa. Hyvin se tekee töitä, mutta kun tarkoitus ei ole edetä siksakissa puolivälissä maastoa.

Toisella piilolla menin tosi paljon lähemmäs lähettää, mutta maalimies ei ollut oikeassa paikassa. Meni vähän pipariksi, kun jouduin sit lähettää viistosti eteenpäin, irtos sentään ihan ok siihen vajaan kymmenen metrin päähän. Kolmannella jouduin lähettää pari kertaa, irtos oikeeseen suuntaan, mutta kääntyi alaspäin. Tokallakin lähti haahuilee, mut juuri kun kutsuin, niin sai hajun.

Neljäs oli taas aika karmee, kun en älynnyt sanoa maalimiehelle, että ottaa merkin mukaan ja lisäksi alkoi jo olla pimeetäkin, niin en voinut olla varma, missä päin maalimies tarkalleen oli, suunnilleen vaan tiesin pusikon. Zero lähti ensin ohi jatkaakseen polkua pitkin eteenpäin, sitten kääntyi ja pyöri pusikon ympäri, oli selkeesi hajulla. Sitten lähti poispäin ja kutsuin takaisin. Menin lähemmäs ja lähetin taas, ei meinannut irrota suoraan eteenpäin, pienen haahuilun jälkeen löysi.

Vika oli umppari, avoimella maastolla sellai kerrostalon kokoinen hökötys, joka oikein kutsui luokseen. Zero eteni suoraan, ohi piilon ja alkoi taas pyörii, pääsi kuitenkin suht pian hajulle. Mut aika onnetonta tuo sen eteneminen. Edettiin varmaan liian nopeasti, pakko palata taaksepäin ja treenata niitä lähipiiloja =( En vaan oikein käsitä, mitä ideaa on treenata kuukausikaupalla niitä 10 metrin piiloja, kun miten se sitten oppii irtoomaan sinne 50 metrin päähän... Mut tarkoitus kai onkin edetä metri kerrallaan. En vaan osaa arvioida piilojen etäisyyttä. Varsinkin, kun ollaan eri maastossa joka kerta, niin musta on ihan saman näköistä, onko kuusi 15 metrin päässä vai 30 metrin, en vaan osaa arvioida...

Koska mieli on nyt niin maassa, päätin vähän kaivella arkistoista Zeron vanhoja vauvakuvia. Oli se niin söpö vesseli! <3 Ihan tässä meinaa pentukuume iskeä! Jota olen tosin potenut jo viimeisen vuoden :P

Zero 6 viikkoa

Tässä se oli juuri saapunut uuteen kotiin 8 viikkoisena

Taitaa olla jotain 9 viikkoa tässä. 

Sillä on ihan samanlainen velmu katse kuin nykyäänkin :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.