Tokoa med Zero ja tyttöystävä...

... joka onkin oikeesti sen puolitäti, mut Zero edelleen elää omaa unelmaansa uskomatta lukuisia vakuuttelujani...  


Eli sadepäivän, maanantaiväsymyksen sekä ylihuomisen kokeen kunniaksi päätin vähän, yllätysyllätys, tokoilla pitkästä aikaa.

Ensin otin seuraamista. Vähän perusseuraamista, palkkasin naksulla oikeasta paikasta. Ei ongelmaa, tosi hieno. Sitten sama juoksussa, sekin meni hienosti. Pysäytykset menee hyvin, kunhan muistan hidastaa ajoissa, ei toimi sellainen armeijapysäytys, et stoppaa kuin seinään... Otin myös kävely-juoksu -vaihtoja, nekin meni ilman ongelmia. Juoksusta kävelyyn on ehkä vielä vaikeampi kuin toisinpäin.

Jäävissä päätin nyt treenata pelkkää maahan ja stoppia, kunnes avo-luokka on päihitetty, eli sunnuntaihin asti. Liikkeestä ne menee tosi hienosti, reippaita molemmat, eikä sekoittanut yhtään. Ongelma tuli vasta, kun otin pitkästä aikaa paikallaoloa ja palaamista. Seisomisessa se liikutti jalkoja, kun kävelin ohi, huomautin vähän, niin uskoi, eikä enää liikkunut. Tuskin tämä mikään sen suurempi probleema on, täytynee vaan kerrata välillä. Maahanmenossa paikallaolon kanssa ei ole ongelmaa, kun itse liikun, mutta istumista sivulle se ennakoi ihan sikana. Monta kertaa se istahti ilman käskyä, totesin että höpsis ja otin uudelleen. Vääriä käskyjä se ei kuunnellut ollenkaan, istahti joka kerta auliisti. Vähän alkoi kuitenkin tajuta näitäkin loppujen lopuksi, eli mikään maailmoja kaatava katastrofi tuskin tästäkään ole kehittymässä. Pitää vaan muistaa näitäkin treenailla välillä, eikä aina vaan sitä itse liikettä ja nopeutta.

Nouto ei edelleenkään suju. Otin ensin pari lyhyttä, totta kai ne toimii, kun olen lelu jalkojen välissä valmiina, mutta jos ei, niin herra hölköttää kaikessa rauhassa ja saa jalat alleen vasta, kun lelu ilmestyy, mikä on ihan väärin noin palkkauksen ajoitusta ajatellen. En taas oikein tiedä, mitä tämän kanssa tekis. Kun muistais, miten luoksetulon kanssa tein. Täytynee joku päivä jaksaa kaivella arkistoja... Otin vielä yhden ihan loppuunasti, paikka oli kiva, mutta vauhdista ei tarvi kommentoida. Vielä pari noutoa loppuun, ei yhtään varastanut eikä ennakoinut, sentään jotain hyvää tässäkin. Reippaasti meni kapulalle, eikä leikkinyt sen kanssa. Nouto onkin huomattavasti nopeampi kuin palautus... En kyllä ymmärrä miten tuokin voi olla, koska olen aina treenannut noutoa lähinnä palautuksena, sillai lelu valmiina, niin kuin kuuluukin...

Siinä päivän treenit Zeron osalta, alun perin meinasin ottaa luoksetuloakin, mutta totesin lopulta, että tuossa oli jo tarpeeksi ainesta tälle päivälle.

Otin samat vielä Saran kanssa, joka on mulla hoidossa  pari viikkoa. Vuorottelin koiria ja pidin treenit lyhyinä, Saralla hieman lyhyemmät kuin Zerolla. Saralla on perusasento tosi hyvä, seuraamisessa välillä poikitti ja meinasi tulla päälle, välillä taas ihan nättiä. Yritin palkata oikeasta paikasta. Pysäytykset oli hyviä, juoksukin ois voinut mennä paremminkin, meinasi välillä edistää...

Jääveissä otin ihan ilman seuraamista, loppuun yhdet seuraamisen yhteydessä, kun halusin kokeilla. Käskyt oli vähän hukassa, en muistanut millä äänenpainolla ne kuului sanoa. Kaikki meni kuitenkin tosi nätisti ja nopeasti. Maahan menee parhaiten, kun sanoo vähän painokkaasti, samalla tavalla kuin Zerolla. Seisomisessa en ole varma, miten käsky kuuluu sanoa, mutta Sara osaa kyllä. Istumisessa sama juttu, ei ollut kovin hyvä, hieman epävarma, mutta luulen, että johtuu minusta. Kerran sekoitti istumisen ja maahanmenon... Paikallaoloissa olikin hieman ongelmia. Seisomisessa liikkui aika paljon, enemmänkin kuin Zerolla. Maassa pomppasi istumaan ekan kerran, kun kävelin ohi, sittemmin pysyi hyvin. Väärät käskyt ei kuuntele, korvat on sentään mukana.

Noudossa ei ongelmaa, enkä ottanut montaa toistoa. Pari palautusta, niin kuin Zerolla, eipä ole vauhdissa moittimista. Paikkakin on tosi hyvä, juuri noin haluaisin sen Zerollekin. Ja mokoma vaan nukkui kentän laidassa, pöh, kerrankin kun olisi kannattanut ottaa mallia jostain! ;( Noutokin menee tosi kivasti, otin loppuun yhden ja palkkasin palautuksessa vauhdista.

Viikonloppuna tuli vähän treenailtua kotipihalla Lahdessa. Muutenkin päivitykset on jäänyt vähäksi aikaa väliin. Olen siis ruutua treenannut nyt pari kertaa kosketusalustan kanssa. Ekalla kerralla toimi tosi hyvin, lauantaina Lahdessa vähän heikommin, tosin luulen, että se johtui nurmikosta, epäilen, että alusta näkyi huonosti. Meinasi useaan otteeseen tehdä banaanin alustalle, tosin se väheni tosi paljon, kun toistoja tuli lisää. Luulen, että treenaan nyt vähän aikaa näin ja yritän melko nopeaan sitten häivyttää alustan.

Seuraamisessa olen tehnyt pieniä pätkiä, juoksu on toiminut tosi hyvin, ei merkkiäkään siitä kaameesta esityksestä silloin yks päivä. Vaihdotkin menee kivasti. Käännökset toimii kivasti, vaikkakin täyskäännös on taas unohtunut johonkin, murr, sitäkin pitää treenata!!! Pysäytykset ei toimi vieläkään niin kuin pitäisi, mutta jos muistaa itse ennakoida tarpeeksi, niin menee hyvin.

Tunnarissa ollaan päästy niin pitkälle, että kapulat on nyt kisanomaisessa järjestyksessä, joko rivissä tai jonossa, on ne kerran kai ollut ympyrässäkin. Välillä palaan takaisin siihen sekasortoon ja lisään kapuloita ihan muistutukseksi. Kerran on tuonut väärän, muuten tuo oikean. Pari kertaa on yrittänyt maistella vääriä, meinaa silloin tällöin palata takaisin huonoihin tapoihinsa =(

Se siitä tällä kertaa. Huomenna luoksetuloa, stoppia, noudon palautusta ihan vain pari toistoa, ei yhtään enempää ja pitemmältä matkalta, että tulee vauhtia mukaan! Seuraamisen täyskäännöksiä ja muitakin kääännöksiä vois ottaa kans, mutta ei liikaa, riittää yksi per laji. Hypyn voisi roudata alas ja treenata vähän tuota laskeutumista. Kuitenkin ei mitään liikkeitä enää. Hypyssä vois tehdä ihan niinkin helppo juttu, kun pallo toiselle puolelle ja menoksi. Sitä vaikka 2x, sitten kerran ilman palloa ja palkka pallolla kun meni hyvin. Lopuksi vielä yksi pallolla.

Ja tässä välissä yksi pieni bordercollieneiti päätti märkänä ja kuraisena asettua sänkyyni nukkumaan. Mähän en harrasta jalkojen pyyhkimistä, koirien pesemisestä puhumattakaan. Huoh, nyt taas tiedän miksi olen opettanut omat koirani nukkumaan lattiatasolla :D Ja joo, päiväpeitto olisi tietysti kova sana, kun vaan en olisi ripustanut sitä juuri viime viikolla seinälle. Siellä siitä onkin erityisen paljon iloa :P Ja siis kuka ylipäätään ripustaa päiväpeiton seinälle?!


Herrasmiehellä on peräti näin ylellinen nukkumapaikka:Liian pieni peitto haisevien ruokakippojen, rämän pöydän ja likaisen tuolin välissä :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.