Toko 17.8. Nummelassa, 175p/1. sija!

2 done, 1 more to go! Eilen saatiin siis toka ykkönen koularijahdissa! Sunnuntaina olisi sitten ensimmäinen (ja viimeinen) yritys saada tuo himoittu (?) titteli pikkumiehen nimen eteen.

Eli liikkeet lyhyesti:

1. Paikallamakuu 10 En tietenkään nähnyt, mutta palatessani takaisin tuijotti jonnekin kentän laidalle, eikä ollut skarppina. Oli valunut lonkalle. Ei ollut kuitenkaan koomassa, keskittyi jälleen, kun tulin ja nousi reippaasti ekalla käskyllä.

2. Seuraaminen 9 Ihan nättiä perusseuraamista. Puolivälissä, kun tuli juoksupätkä, hieman herppaantui ja eksyi kauas. Käännökset ihan kivoja, itse maltoin ennakoida hyvin ja koira pysyi kyydissä mukana, myös täyskäännös hieno. Perusasento ihan ok.

3. Maahanmeno 9 Ihan hyvä, en jäänyt kattoon, joten en tiedä oliko nopea. Palatessani takaisin nousi sivulle hitaasti, ennätin toistaa käskyn juuri kun nousi. Pitäisi itse malttaa hetki, eikä hosua käskyjen kanssa.

4. Luoksetulo 8 Hyvä, en tiedä, mistä tuo kahden pisteen pudotus tuli. Hyvää vauhtia koko matka ja pysähtyi tosi kivasti, hieman nopeampikin olisi voinut olla, mutta avo-luokkaan olisi enemmän pisteitä voinut antaa, itse olisin ehkä jopa kympin verran antanut, avoluokasta kun on kyse... Loppukin tuli reippaasti ja loppuasento oli oikein hyvä.

5. Seisominen 10 Ihan hyvä, hienoa seuraamista ja nopea stoppi. Ei liikkunut milliäkään, kun kävelin ohi. Katsoin koiran ohi, kun tulin sitä kohti. Treeneissä tuntui, että jos tuijoitan sitä, se kuvittelee, että haluan siitä jotain...

6. Nouto 10 Palautus hivenen hidas, joskin sata kertaa nopeampi kuin viimeksi. Treenistä on ihan selvästi ollut hyötyä, tästä olin erityisen tyytyväinen. Vauhti oli kuitenkin selkeästi hitaampi kuin esim. luoksetulo. Loppuasento oli hieman liian kaukana. Tuli kuitenkin suoraan, se oli hyvä. En ehkä ite sanois kympin suoritukseksi, ehkä ysin olisin antanut.

7. Kauko-ohjaus 9 Meni juuri niin kuin pitikin. Nousi reippaasti ekalla käskyllä, maahanmenot sellaista seminopeaa, ei hidasta mutta ei myöskään kaikkein nopein vaihde päällä. Olin anyway ihan tyytyväinen vaihtoihin. Eikä ennakoinut, mitä sillä on ollut hieman tapana viime aikoina...

8. Estehyppy 5 Tässä kävi ihme työtapaturma, en kuolemaksenikaan tiedä, mitä ihmettä pienen koiran päässä liikkui. Se lähti hyvin esteelle, kuten aina. Se laskeutui vinosti oikealle reunalle, mikä ei ollut yllätys, lähinnä hieman petyin, kun olin treenannut sitä pallon kanssa viime viikon. Kun käskin istumaan, Zero menikin maahan! En koskaan, ikinä ole mitään tuollaista treenannut todellakaan, eikä se koskaan ole sekoittanut istumista ja maahanmenoa ennen. Jäi tosi hämäräksi, mistä tuokin tuli. Toistin käskyn ja se nousi nopeasti ja nätisti, ihan kuin kaukoissa :P Kun kutsuin takaisin, se tuli mun luo, jäi metrin päähän miettimään ja meni uudelleen maahan. En käsitä yhtään, mistä se keksi nuo maahanmenot yhtäkkiä tähän. Ihme olentoja nuo bordercolliemiehet...

9. Kokonaisvaikutus 8 No comment.

Noin yleisesti olen tosi tyytyväinen. Zero keskittyi hyvin ja oli hyvässä vireessä. Pari kertaa meinasi vähän herppaantua, kun lentokone lensi ohi. Tuota häiriöalttiutta pitää edelleen treenata ihan sikana. Myös virettä täytyy ottaa huomioon jatkuvasti, nyt tuntui, että edistystä on ihan selkeästi tapahtunut. Noista virittelysanoista en edelleen tiedä varmasti, osaako yhdistää oikeaan mielentilaan ja kiinnittääkö ylipäätään huomiota niihin. Kaukoissa olen aika varma, että tietää, mistä on kyse, mutta esim. luoksetulosta en tiedä oikein...

Eli mitä tämän perusteella pitäisi treenata on häiriötreenien lisäksi paikallaolo, seuraamisen juoksu, nouto, erityisesti palautus. Luoksetuloa voisi edelleen vahvistaa, samoin stoppia. Hypyn jos saisi vielä sunnuntaiksi kuntoon, niin se olisi siinä. Tavoitteena olisi tietenkin sama sija kuin tänään, kilpailijoitakin on melkein puolet vähemmän! ;)

Edit: Vertailuksi tässä olis juutuupivideo meidän ekasta avoimen kokeesta Lahdessa: Zeron toko 19.3.2011 Hieman erinäköistä oli meininki tuolloin :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.