Suunnitelmien hautomista

Tokokisat on jo aivan ovella. Ettei valmistautumisesta tule taas sellaista pipo liian kireällä - treeniä, vois tehdä jonkun alustavan suunnitelman seuraavalle kahdelle viikolle.

Periaatteessa Zerolla on yksittäiset liikkeet hyvällä mallilla, en usko, et näissä sinänsä mitään ongelmaa ole, tuntuu et mä ite oon ehkä se suurin ongelma yksittäisissä liikkeissä...

Kokonaisuus sen sijaan on suurempi ongelma. Zerolle tuottaa hankaluuksia voittajan pitkä suoritus, se ei jaksa tehdä liikettä liikkeen perään ilman palkkaa välillä. Se joko masentuu ja tekee virheitä, tai alkaa sikailla.

Ensimmäistä oon yrittäny ratkaista pallon avulla. Ennen suoritusta viedään kehän laidalle ihana pinkki pallo, josta on kiva muistutella, jos liikkeissä meinaa mennä mieli maahan. Olen tehnyt maksimissaan neljä liikettä putkeen tähän asti, mutta hyvin on tuntunut toimivan. Se on tosi innoissaan ja muistaa kyllä pallon olemassaolon koko ajan. Tarkkana saa olla, ettei se sinkoa pallon luo liikkeiden välissä, mutta tähän auttaa se, että ite en huuda sille vapautuskäskyä kesken kaiken. Tää meinaa aina unohtua multa. Huudahdan aina innoissani JES, kun liike menee hyvin. Pakko kuitenkin mainostaa tässä, että kertaakaan se ei ole kyllä karannut multa, aina se on kiltisti kääntynyt takaisin ennen kuin ehti kehästä ulos. Tätä aion kokeilla seuraavassa kokeessa, saatan kuitenkin tehdä niin, et laitan pallon reppuun ja repun hieman kauemmas kehästä, ettei se oo ihan siinä vieressä.

Toinen onkin hieman haastavampi ongelma. Treeneissä sikailua on tosi vaikeaa saada esille. Toistaiseksi se on tasan kerran hieman laiskotellut, muuten liikkeet menee aina tosi hyvin, vaikka teenkin kisanomaisesti ilman palkkaa. Ainoa ratkaisu tähän olisi se, että uhraisi kokeen ainoastaan tälle ja keskeyttäisi heti, kun possuilu alkaa.

Yksittäiset liikkeet sujuu ihan hyvin. Pientä hiottavaa löytyy hieman joka asiassa ja yksikään liike ei ole mitenkään täydellinen, mutta jos Zerolla on vire ja asenne kohdallaan, en näe yhtään syytä, miks ei voitais onnistua.

Paikallamakuu: Eipä olla treenattu, mutta eipä ole ollut ongelmakaan. Vois ottaa joku kerta kaverin kaa.

Seuraaminen: Rumaa, mutta parannusta on tapahtunut jo lyhyessä ajassa. Pitää vahvistaa pieniä pätkiä. Lisäksi pitää treenata juoksussa käännöksiä, mä en osaa. Zero kyl tekee nätisti. Uskon, et saan toimimaan kahdessa viikossa.

Luoksetulo: Molemmat stopit on tosi nättejä, jos vire toimii, tää voi olla tosi hieno. Vauhti on hidastunut huimasti, nyt se liikkuu juuri sopivaa vauhtia. Loppua pitää vielä vahvistaa, mutta ei oo musta mikään ongelma, kisoissa se saa kuitenkin tulla joko eteen tai sivulle, eikä tuomari oo ikinä etukäteen kysynyt... Kaikkia pätkiä vois treenata ihan ylläpitotreeninä, takapalkkaa vois ottaa muistutukseksi, muttei liian usein. Pitkältä matkalta vois kans ottaa joskus stoppia. Loppua pitää vahvistaa.

Istuminen: On toiminut siitä lähtien, kun keskusteltiin asiasta silloin viime syksynä kokeen jälkeen. On ollut itse asiassa aika upea. Lähinnä ylläpitoa muuten, häiriökäskytystä vois ottaa.

Metalli: Kapulan nosto ja kantaminen on nihkeää, mutta parannusta on tapahtunut ja sivulletulokin on alkanut toimii. En nää mitään syytä, miks tää epäonnistuisi. Ei oo ehkä kympin suoritus, mutta se toimii kuitenkin. Tässä vois treenata hauskanpitoo, agilityä ja sivulletuloo.

Hyppynouto: Tää on ollut hyvä aina ja hakee aika hyvin hyppyä vinoistakin heitoista. Vois kuitenkin ottaa ennen koetta pari kertaa ihan muistutukseksi, erityisesti niitä vinoja heittoja ja luovutusta.

Tunnari: Tää on heikko lenkki. On hieman unohtunut saikun aikana. Pitää ottaa vielä monta kertaa ja ennen koetta vois ottaa ihan vaan oman piilotusta, et sais nenän auki. Myös aavistuksen hankalempi treeni vois olla hyvä.

Ruutu: Tätä ollaan treenattu ihan sikana ja tää on kyl parantunut huimasti. Tässä on oikeastaan ainoa jännityksen paikka se, et pysäytänkö ite oikeaan aikaan. Oon kyl treenannut väärin pysäköimistä ja korjaamista, mutta en tiedä uskallanko kokeilla kokeessa. Seuraaminen on parantunut, ei oo vielä täydellistä, mutta suoritus ei kyllä tästä jää kiinni.

Kaukot: Näitä ollaan kyl treenattu tosi vähän nyt viime aikoina. Pitää muistutella mieleen. Vois ottaa myös pitkältä matkalta välillä, enimmäkseen otan vaan vaihtoja läheltä. Takapalkka kannattaa varmaan pitää mukana.

Viime kokeen kisavalmistelussa mä tein aika paljon liian vaikeita treenejä. Turhaa häiriötä, väärän kokoisia kapuloita, liian pitkiä treenejä, liian monta toistoa, jankkaamista ja hinkkaamista. Missään vaiheessa en tajunnut pysähtyä miettimään, mikä meni pieleen, jos joku ei onnistunut. Mä kyllä suunnittelin treenit, mutta en ottanut huomioon ympäristöä ja häiriötekijöitä. Valmistelutreeni ennen koetta oli ehkä hölmöin ikinä.

Nyt aion suunnitella treenit niin, että varmasti onnistuu, enkä aio hyväksyä mitään ylivaikeaa häiriötä. Jos kentällä on lauantai-illalla futareita, niin sitten ei treenata. Jos noutokapula unohtuu kotiin, niin ei treenata sitä alamittaisella kapulalla. Jos ei luoksari onnistu ekalla, niin mietin mitä meni vikaan ja teen asialle jotain. Niin yksinkertaista. Nyt ei oo varaa elää tilanteen mukaan, vaan tilanne saa luvan elää mun mukaan :)

Treenimäärä on aika alhainen, koska ei muutenkaan olla kauheasti tokoiltu ja lisäksi on aika monta muutakin lajia treenattavana. Jotenkin mä luotan siihen, et Zero kyl osaa liikkeet, jos se vaan haluaa. Pääpaino onkin nyt enemmän siinä haluamisessa...


Tää kuva näkyy hirmu hyvin, mut näkyköön. Aika vähän on nyt treeniä, loput päivät on varattu pk-jutuille ja vepelle.

Kokeen jälkeen maanantaina palautteleva treeni, ke ja to treenaamista, samoin viikonloppuna. Testaamista ei täs vaiheessa. Ti ja ke asennejuttuja, perjantaina valmisteleva ja lauantaina koe numero kaksi. Jos me saadaankin ykkönen ekasta kokeesta, ni en tiiä mitä teen. Jos en saa ykköstä tokasta kokeesta, ni en tiiä mitä teen. Jos saadaan ykköset molemmista, niin en tiiä mitä - - eiku tiedänpäs, se olis sit BILEET!! Ja uus peti, jonka Zerpalle lupasin jo keväällä.

Hah, Zerpan ekojen evl-kisojen kunniaksi aion sit ostaa shamppanjapullon, jonka sit säästän, kunnes kaverista tulee tva! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa