Alokasluokan testaamista

Testasin tänään tokon alokasluokkaa. Käytännössä tein liikkeet kisamaisesti ilman liikkurointia yksi tai kaksi putkeen. Liikkurointia ja seuraa ei tällä kertaa ollut, joten toki suoritus oli aika kaukana vielä käytännössä kisasuorituksesta.

Paikkamakuu: Pysyi nätisti paikallaan 2min ilman häiriöitä tai mitään kyylättävää. Ihan hyvä saavutus Kikille. Ei myöskään häiritsevästi kuikuillut tai touhunnut.

Seuraaminen: Suunnilleen sama kaavio kuin viime vuonna SM-kisoissa. Oikealle käännökset hieman löysät, täyskäännös oikeaan hyvä, vasemmalle käännös hyvä ja täyskäännös vasemmalle vaatii vielä lisää napakkuutta, jäädään molemmat pönöttämään. Juoksuminen hyvä, perusasennossa jäi lopussa vähän eteen, kun oli jo vähän turhan kuumana.

Liikkeestä maahanmeno: Hyvä seuraaminen, hyvin maahan ja nopea sivulletulo.

Luoksetulo: Tuli hyvällä vauhdilla, mutta ennakoi jo aika kaukaa eteentulon. Tähän täytyisi saada lisää nopeutta loppuun. Muuten oli suora, sivulletulossa pieni hypähdys ja ehkä vähän vino.

Pito: Otti hyppäämältä korkealta kapulan ja piti sitä vähän huonosti, käänsi päätä sivulle ja vähän keikutti kapulaa. Ei kuitenkaan pureskellut ja päästi irti, kun pyydettiin. Tässä on vähän vielä tekemistä, jos haluaisi tästä siistimmän.

Kaukot: Nämä oli hienot, kerrankin. Nopeasti maahan, nopeasti hyvällä tekniikalla istumaan ja sivulletulokin oli hieno. Tämä on vihdoinkin alkanut toimimaan.

Hyppyä ei otettu, kun en jaksanut sitä raahata.

Palkkasin seuraamisen, luoksetulon ja kaukojen jälkeen. Liikkeiden välillä kovasti hyppi ja yritti varastaa lelua, mutta tähän-käskyllä asettui nätisti sivulle. Tarjoaa tosi kivasti itse seuraamista myös liikkeiden välissä ja tulee itsenäisesti sivulle. Tässä on kyllä tapahtunut paljon kehitystä.

Kauheasti enempää ei ehditty tehdä, koska vauva oli alkanut huutaa. Ihan pari käännöstä, yritin palkata oikealla käännöstä tiiviimmäksi ja siihen se sitten jäi.

Ihan hyvällä mallillahan nämä alokasluokan liikkeet ovat, tosin eihän ongelma olekaan pääsääntöisesti liikkeissä vaan asenteessa, häiriöissä ja liikkeiden väleissä. Näitä aletaan heti työstämään, kunhan päästään taas kunnolla yhteistreeneihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa