Avutonta hakua

Eilen taas hakutreenit, oltiin jälleen Siikaranta I:ssä, tällä kertaa keskilinja vähän eri paikassa. Maasto oli alussa ihan kivaa ja hyvällä näkyvyydellä, mutta loput pistot tehtiin jo vähän viidakkoon ja oikealla oli kalliota. Liikuntaa sai ainakin reippaasti, vielä kun meitä oli iso lössi, niin meillä meni 4,5 tuntia treeneihin. Emäntä ainakin sai liikuntaa.

Neljä pistoa Kikille, kokeilin nyt ekaa kertaa pistoja ilman apuja.

Ensimmäinen pisto vasemmalle, lähetin noin 30m päästä. Teki ihan ihmeellisen mutkan, meni eteenpäin aluetta, mutkitteli ja palasi lopulta takaisinpäin ja löysi maalimiehen. Ihan kummallinen reittivalinta, toisaalta alue olikin tosi kallioinen, joten mistäpä minä tiedän, jos haju meni jostain jännästi.

Toinen pisto oikealle, oikein näkyvää ja kivaa maastoa. Lähetys noin 40 metriä maalimieheltä. Juoksi suoraan, mutta vähäsen aluetta taaksepäin, lähti siitä etenemään noin 50 metriä saavutettuaan ja löysi maalimiehen. Oikein hyvä. Eka pisto vähän jo pisti masentamaan, että eikö nämä pistot vieläkään suju, mutta toisesta taas tuli hyvä mieli.

Kolmas oli vähän kalliota ylöspäin, ääniavulla. Ampaisi kuin tykki oikeaan suuntaan ja löysi helposti.

Neljäs ukko vähän tiiviimpään maastoon, ääniapu tännekin. Ampaisi hyvin, melko suoraan, mitä nyt vähän kierteli maaston mukaan. Hyvin löysi.

Muutamia juttuja, mitä pitää muistaa:
- Koiran suuntaus ennen lähettämistä, tämän olen aina Zeronkin kanssa unohtanut.
- Näytä kädellä suuntaa ENNEN äänimerkkiä/apua
- Koiran lähdettyä, muista edetä itse! Mä aina jähmetyn ihailemaan Kikin karvaista takamusta, miten hienosti se lähtee juoksemaan oikeaan suuntaan ja unohdan liikkua :D

Mä kyllä ehkä nyt jatkan noita avuttomia pistoja, pakkohan meidän on jossain vaiheessa päästä eroon avuista ja vähän tuntuu, että avut ovat jo tehneet tehtävänsä. Mitkään avut ei enää tunnu tarjoavan Kikille riittävää haastetta. Jos nyt vähän aikaa tekee näin, että menee lähemmäs lähettää ja vähitellen pidentää matkaa maalimieheen. Ehkä se sitten joskus vielä ymmärtää, että kannattaa mennä sinne, mihin lähetetään. Lisäksi varmaan nyt ainakin jonkin aikaa tehdään niin, että nämä suorat lähetykset ovat ensimmäisellä tai toisella pistolla, ettei käy niin, että se menee tarkistamaan edellisen piilon. Tosin, luulen, että Kiki on tässä vaiheessa jo sen verran pitkällä, että sen voi tossa tapauksessa myös kutsua pois ja lähettää uudestaan.

Kuva by Tuija Hurmekoski

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa