Norjalainen sekametsä testauksessa

Henkan ehdotuksesta testattiin Norjalaista sekametsää ja sehän toimi aika hyvin! Maastona Anidentin "laakso" - sinnehän saa useamman radan, mutta nyt oltiin siellä. Vasen puoli jyrkkää rinnettä, oikealla puolella soista metsää, kivikkoa ja kuusikkoa. Neljä maalimiestä, neljä suoraa pistoa suorapalkkauksella. Suoruus siis kaiken kaikkiaan teemana tänään :D

Norjalainen sekametsä toimii siis niin, että koiralle näytetään maalimiehet käänteisessä järjestyksessä: ensin neljäs, sitten kolmas jne. ja lopulta ensimmäinen. Koiran voi laittaa välillä autoon, mä lähetin Kikin suoraan ensimmäiselle, sitten toiselle ja niin edelleen.

Lisäksi halusin ottaa kuljetuksia, mutta tällä kertaa niin, että menen itse hakemaan Kikin pois maalimieheltä. Mun mielestä näin on mustavalkoisempaa vaikka eihän Kiki ole sen tyyppinen koira, joka jättäisi tehtävän kesken tuosta vaan tai paineistuisi maalimiehistä.

Kaikki neljä pistoa olivat erittäin hyviä, tosi suoria ja löysi aikalailla heti. Kuljetukset menivät hyvin ja samalla tuli vähän vahvistettua maastossa vapaamuotoista seuraamista. Luoksetulot olivat hyviä ja suoria ja erittäin nopeita :D

Ensi kerralla mä haluan tehdä tätä samaa, mutta voisi vaikeuttaa niin, että vien Kikin autoon välissä. Kyllä me nyt vähän aikaa vielä vahvistetaan tätä, jotta saataisiin Kikistiina kulkemaan kunnolla suoraan. Samoin mietin, että risteilyä voisi alkaa opettaa sille. Enhän mä vielä pitkään aikaan tee rataa, mutta siitäkin saisi vähän lisää evästä treeneihin ja ehkä vähän tukisi myös suoraa etenemistä metsässä. Täytyy vaan käytännössä miettiä, miten mä tämän toteutan.

Tällaista tänään. Veikkolan maassa on muuten kaikki hyvin, vauva kasvaa kovaa vauhtia ja täytti viikonloppuna jo viisi kuukautta! Kiki on pikkuhiljaa tottunut tulokkaaseen eikä enää hysteerisenä hoivaa sitä. Tyttö on aika tyytyväinen ja helppo tapaus.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa