Katurakki tokoilee

Katurakki-Kiki kävi tekemässä nopeat tokot ennen iltaruokaa. Ohjelmassa ruutua, seisomista ja ohjattua.

Ruutua tein nyt kokonaan ilman alustaa, halusin vaihtelun vuoksi naksuttaa sille ihan vaan oikeasta paikan etsimisestä. Yllättävän hyvin haki ruudun taakse aluksi, mutta kun vaihtelin lähetyssuuntia, alkoi paikka valua sivuille, eteen ja taakse. Jännä kehitys, yleensä se menee toisinpäin, kun naksuttelee niin paikka alkaa tarkentua :D

Seisomista seuraavaksi. Ruudun stoppihan toimii tosi huonosti eikä sitä oikeastaan ihan hirveästi olla treenattukaan. Mulla on nyt ollu erillinen käsky tälle stopille ja liikkeestä seisomiselle, mikä on mun mielestä periaatteessa loogista ja samaan aikaan myös epäloogista. Musta vähän tuntuu, että Kikillekään ei oo nämä kaksi asiaa ihan selkeät.

Ilman käsimerkkiä ei ole kauhean napakka, käsimerkillä tehostettuna oli vähän parempi. Luulen, että täytyy palata vähän taaksepäin ja tehdä vielä reilusti toistoja pallon kanssa ensin. Toki se vaatisi sen, että emäntä oppisi heittämään pallon siihen koiran nenän eteen eikä metrin verran taakse, sivulle tai taivaaseen.

Liikkeestä seisominen on toiminut samaten vähän nihkeästi, joten sitä kans erikseen aluksi. Pientä käsimerkkiä näyttämällä toimii mielestäni nätisti ja on napakka. Kyl mä taidan nyt pysyä tässä eikä alkaa jälleen kokeilemaan sitä hyppyjuttua, mitä joskus aikaisemmin tein. En ihan tarkkaan muista, miksi hylkäsin sen. Muutama toisto käsimerkin avulla vieressä kulkien, sitten ilman käsimerkkiä ja lopulta ihan seuraamisen kanssa. Myös ihan pientä pysymistä mukaan, oma liike jatkuu ja Kiki pysyi nätisti paikallaan.

Ihan pieni pätkä seuraamista, alku oli jotenkin hankala, vilkuili eteenpäin tyhmän näköisenä. Naksuttelin siis ihan pelkkää liikkeelle lähtöä. Tätä voisi tehdä useammin, jotta saisi lähdöstä vähän näyttävämmän. Ihan ok toistoja saatiin. Pari vasemmalle käännöstä, nämä alkaa näyttää hyvältä! Koira on hyvin mukana ja kääntyy nätisti takapuolella.

Ohjattua loppuun, tällä kertaa kapulat olivat jo ihan oikeissa paikoissa, tähän astihan ne ovat olleet suoraan sivuilla. Hieman varasti, lähetin oikealle ja sinkosi vasemmalle. Kutsuin takaisin ja uudestaan lähetys, nyt meni oikein. Hieman tosiaan arpoo vielä suuntia. Ehkä näitä pitäisi ensin vähän tehostaa kotona esimerkiksi ruokapurkeilla? Palloilla? Yksittäisillä kapuloilla? Arpoo yleensä kerran tai kaksi ja sen jälkeen menee oikein, mutta olisihan se kiva, jos olisi varmempi jo heti alussa. Teki nätin kaaren oikealle, vasemmalle ei enää, tuskin pysyy tällaisena, alkaa varmastikin oikoa. Vaan tuskinpa tolla väliä, koiralle pitää joka tapauksessa opettaa kolmen kapulan erottamisen ihan sama, missä se sijaitsee.

On tää toko kivaa, kun Kiki vihdoin jaksaa keskittyä ja myös tuntuu oppivan temput kohtuullisen helposti. Vielä, kun saisi nämä ikuisuusprojektit (kaukot, stopit jne.) toimimaan kunnolla, niin olisin onnellinen. Kohta päästään toivottavasti myös aloittamaan yhteistreenit, niin päästään paneutumaan todellisiin ongelmakohtiin: häiriöihin, liikkurointeihin ja muihin koiriin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa