Multitaskausta parhaimmillaan

Kaverin kanssa treenit Anidentin takana, käveltiin sieltä vanhaan hakumaastoon. Ohjelmassa jälkeä, ilmaisua ja esineruutua. 

Jälki oli noin 300m pitkä, ei kulmia ja keppien lisäksi laitoin purkit maahan. Ei mitenkään ihan tyrkylle, mutta ei myöskään mitenkään piiloon. Jana oli noin 5m pitkä ihan pienen polun tyyppinen. Jälki oli melko tuore. Lähetettäessä lähti aivan väärään suuntaan, uusi lähetys niin, että käveltiin yhtaikaa. Tästä nostikin jäljen ja juoksi ihan hirveällä kiireellä. Ensimmäiseen purkkiin reagoi hyvin, pysähtyi kuin seinään ihmettelemään sitä. Ruoka selkeästi maistuu sille hyvin, koska se ei suostu leikkimäänkään kepillä ennen kuin on saanut purkin syötyä. Sen jälkeen olen leikkinyt kepillä ja pallollakin hetken. 

Nosti ihan kivasti jäljen, tosin piti kehottaa pariin kertaan. Jatkoi matkaa haipakkaa vauhtia, ohitti toisen purkin reagoimatta. Polunylityksiä oli kaksi, ekaan reagoi tarkistamalla molemmat suunnat, toiseen polkuun ei reagoinut mitenkään. Kolmas purkki oli sammaleisen kallion päällä, tähän mielestäni reagoi nostamalla nenää (oli hieman jäljen sivussa), mutta jatkoi hirveällä kiireellä matkaa. Jälki jatkui hieman sivussa, mutta reagoi kuitenkin purkkiin, tähänkin oli ihan hirveä kiire, en meinannut pysyä mukana ollenkaan. 

Mitähän ihmettä mä teen tuon keppi-purkki -jutun kanssa? Aikaisemmin Kiki on ollut liikaakin jäljessä kiinni, eikä sen takia ole reagoinut keppeihin. Nyt tänään taas tuntui, että sillä oli liiankin kova kiire eikä nostanut puolia kepeistä. Huoh. Taidan kokeilla seuraavaksi jälkeä nurmelle ja lisäksi annan sen reilusti vanheta. 
Saldo siis 300m, 2/4. 

Esineruutua sen jälkeen, 20x50m kaistale, tarkoitus olisi nyt saada Kiki kunnolla irtoamaan sinne perälle asti. Kokeilin nyt hajuhakuja yksitellen, esineet olivat valmiina. Esineet olivat helppoja, isohkoja: kenkää ja pehmolelua. Hajuhaku ei toiminut ollenkaan, saatiin kiertää kymmenen kertaa samaa kohdetta, ennen kuin sattumalta bongasi esineen. Sitten takaisin lähettämään, lähti 180° väärään suuntaan, seuraavaksi jäi pyörimään etualalle, lähti suuntaan X jne. Sai lähettää varmaan sen kymmenen kertaa ainakin ja hakea haju kolme kertaa. Sama juttu toisella esineellä, kolmas sujui aavistuksen helpommin, mutta sinnekin sai lähettää monta kertaa. Että joo, mä luulen, että nää hajuhaut ei oo meidän juttu. 

Ilmaisua kokeiltiin lopuksi, meni jotenkin tosi huonosti. Kiki ei osannut oikein tarjota haukkua ja käskystä haukahti kerran. Ehkä mun pitää ensin opettaa se haukkumaan kunnon pitkää sarjaa mulle, ennen kuin siirrytään vieraisiin ihmisiin. Lisäksi se voisi opetella tarjoamaan itse haukkumista, eikä niin, että täytyy aina erikseen kehottaa. Näykkiminen ja päälle käyminen on myös aivan äärimmäisen ärsyttävää, täytyy ehkä miettiä, voisiko sen opettaa haukkumaan esimerkiksi jalalle tms. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokoinnostus

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa