Kerää koko sarja -treenit, osa XY: Tottis

Tottista tänään Nummelassa kentällä. Ensimmäistä kertaa oli kunnolla lämmintä ja aurinko paistoi, siitä huolimatta Kiki toimi hyvin. 

Jäävit: Istuminen ja maahanmeno ovat nättejä, mutta seisominen tökkii. Tuntuu, että se ei ehkä osaa koko käskyä vielä riittävän hyvin ilman käsimerkkiä. Hiippailee eikä pysy. Paikalla seisomista nyt muutenkin ollaan treenattu aika vähän ja erikseen, napakasta stopista olen palkannut yleensä ihan samantien. Täytyy vähän alkaa ottaa tuota kestoakin mukaan. Mä luulen, että mun täytyy treenata stoppia vielä reilusti erikseen seuraamisesta ja hioa sitä kunnolla paremmaksi. Sitä pomppua voisi tietysti vielä kans harkita, tosin silloin aikaisemmin sekään ei tuntunut toimivan kauhean hyvin. Pitää miettiä. 

Hyppy: Siirrettiin hyppy vaihteeksi 70 senttiin, eikä yrittänyt kovin montaa kertaa kiertää. Otti vauhtia ihan reilusti, nyt me ei palkattu niistä ja tässä mun täytyy olla tiukempi. Mä olen ollut lepsu ja pelännyt, että jos en palkkaa, menee lopullisesti motivaatio. Mutta noh, nytkin huomattiin, että se osaa kyllä, jos vaan viitsii. Kiki tarvitsee vaan paljon itsevarmuutta vielä tähän ja mä olen ehkä ahnehtinut liikaa korkeutta. Kokeiltiin muutama kerta niin, että mä juoksin vieressä ja se toimi yllättävän hyvin eikä kertaakaan ollut pohkeissa kiinni. Jotenkin tästä pitää saada kiva leikki aikaan. Hyppytekniikka on talven jäljiltä aika huono, sille täytyisi jotain tehdä. Ehkä se aksahyppyjen kanssa tekniikan harjoittelu ei sittenkään olisi huono idea. 

Paukut: ei olla tosi pitkään aikaan otettu, nyt kerrankin päästiin ihan kunnolla ampumaan. Ensin syötin nameja: molemmilla vilkuili nopeasti ja jatkoi syömistä ja touhuamista. Sen jälkeen leikkimällä: vähän taas katsoi ja jatkoi leikkimistä iloisesti. Otettiin vielä pari paukkua seuraamista. Koska en vielä halua ns. kuluttaa varsinaista seuraamista, tehtiin oikean puolen seuraamista. Ainoa vaan, että se on näköjään iloisesti unohtanut koko jutun, joten tehtiin namiseuraamista, mikä osoittautui vähän haastavaksi, koska omistaja. Ei reagoinut ampumiseen muuta kuin vähän päätä kääntämällä. Kyllä ongelma on ihan siinä perus seuraamisessa, että siinä reagoi helposti erilaisiin häiriöihin, ihan esimerkiksi käsien taputus on sille jo häiriö, jota pitää vilkuilla. Tämän kun saisi ensin todella varmaksi, niin voisin ottaa sen jälkeen paukut mukaan seuraamiseen. 

Paikkamakuu: Kiki oli maassa samalla kun toinen teki luoksetuloa. Tämä on Kikille edelleen todella vaikeaa, oli kyl virittyneenä kuin jousi ja valmiina ponkaisemaan pystyyn. Olin itse hihnan etäisyyden päässä eikä varmasti olisi pysynyt, jos olisin itse ollut yhtään kauempana. Leikkimisen se kesti hyvin, mutta luoksetulo, jossa koira juoksee pitkän matkan kovaa, se on sille äärimmäisen paha häiriö. Voi huoh, saankohan mä tätä ikinä kuntoon. 

Luoksetulo: Pari luoksetuloa lähellä toista, joka teki paikkamakuuta. Juoksi tosi kovaa. 

Este: Ekaa kertaa tehtiin tätä, kentällä oli madallettu A-este. Ekalla kerralla kiipesin itse harjalle ja kutsuin, tässä tosin kävi niin, että se pysähtyi matkan varrella ja meni räpiköimiseksi. Seuraavalla kerralla ihan namilla ohjasin ylös ja alas, jotta saisin sen menemään nätisti. Ja nätisti se menikin, ei yrittänytkään hypätä ylös tai alas, vaan kiipesi rauhassa ylös ja malttoi alas asti. Tästä tulee hyvä, kunhan saadaan vähän treeniä alle. 

Eteenmeno: Lopuksi yksi eteenmeno, kaveri oli vienyt pallon ennen estettä. Pallo oli pieni ja kaukana, eikä Kiki nähnyt sitä. Lähti aivan vinoon väärään suuntaan, toisellakaan lähetyksellä ei meinannut löytää palloa. Pitää ehkä hankkia vähän isompi palkka, jonka se näkisi heti, kun vaan on riittävän lähellä ja oikeassa suunnassa. 

BH-koetta ajatellen kaikki muu toimii paitsi se paikallaolo on vielä epävarma. Vaatii kyllä aika paljon toistoja vielä, että saan sen luotettavasti kestämään juoksevat koirat. Häiriökäskyt ja muut häiriöt pitäisi olla aika hyvällä mallilla muuten, koska niitä ollaan treenattu mutta kyllä niitäkin pitäisi vielä vahvistaa. Jos sen saisi ensin kestämään lelujen ja pallon heiton vierestä ja edestä ja takaapäin, niin sen jälkeen koirien liikkeenkin saisi ehkä otettua vielä lähemmäs. Loppujen lopuksihan sen pitää kestää, vaikka viiden metrin päästä lähtisi koira juoksemaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokoinnostus

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa