Suoraviivaista ja vähän vähemmän suoraviivaista hakua

Hakutreenit Histassa, täällä en ole koskaan käynyt. Kuulemma paljon kyitä lämpimällä, nyt oli viileää ja oli satanut paljon, joten uskallettiin mennä. Kivaa maastoa, kohtuu avointa, oikealla kalliota ja pari umpipiiloa. Ilmeisesti ihan kisarata tämä.

Neljä ukkoa, kaksi ilman apuja, kaksi ääniavuilla. Eli aikalailla sama kuin viimeksi.

Ensimmäisestä ukosta se sai hajun meidän kävellessä ohi (reitti autolle kulki siinä etukulman kohdalla). Lähetin keskilinjalta, eteni nätisti viiteenkymmeneen, juoksi maalimiehestä ohi, kääntyi nätisti aluetta eteenpäin ja melkein seuraavan piilon kohdalla kääntyi. Huusin sitä pois, mutta se ei kuunnellut, kääntyi takaisin etukulmalle, juoksi siitä ohi ja sai hajun melkein samantien ukosta. Olisi ollut oikein nätti tyhjä, jos olisi kuunnellut.

Toinen ukko oli umpipiilossa, vanha hiekotuslaatikko, kansi auki. Lähetin taas keskilinjalta, eteni nätisti, kääntyi aluetta eteenpäin ja sai hajun jostain sieltä keskitienoilta. Laatikosta ei hämmentynyt ja maalimies alkoikin samantien kehumaan sitä.

Kolmas ukko ääniavulla, nyt ei hihkuttu, vaan ihan kerran vaan huudettiin Kikiä. Tämä on ihan riittävä tässä vaiheessa, pääsee näistäkin hieman eroon. Juoksi jotenkin jännästi melkein perille asti ja takalinjalla kääntyi ykköspiilolle ja siitä takaisin kolmospiilolle, luultavasti jälkeä pitkin. Tässä saa näköjään nyt kiinnittää huomiota, ensi kerralla pitää tehdä niin, että on joko eri maalimiehet tai sitten piilojen välillä liikutaan syvällä metsässä.

Neljäs ukko samaten ääniavulla, tää taisi mennä ihan hyvin.

Mulle tuli muutama ajatus, miten tästä eteenpäin:
1. Ensinnäkin liikkuvat maalimiehet vain, jos liikkuvat syvällä metsässä.

2. Luoksetulon treenaaminen erikseen. Voisi ensi kerralla tehdä niin, että en mene ollenkaan maalimiehelle, vaan laitan ne kuljettamaan Kikiä hieman eteenpäin ja kutsun sen siitä. Keskilinjalla palkka.

3. Pitäisköhän jo alkaa opettaa etenemistä? Kikille ei ehkä ole oikein selvää, että aluetta mennään eteenpäin vaan se menee yhtä hyvin taaksepäin. Ihan hirveästi tätä ei viitsis treenata, mutta vaikka parissa treenissä. Tähänkin mulla on pari ajatusta: Haamuna niin, että maalimies menee piiloon aluetta eteenpäin taikka ääniapuna niin, että lähetän Kikin ja maalimies huutaa sitä just, kun se on päässyt etukulmaan. Toki on vielä kolmas vaihtoehto, että mä vaan lähetän Kikin ilman apuja ja maalimies on siitä vähän eteenpäin. Kaikissa näissä on riski, että lähtee oikaisemaan, haamussa ehkä pienin.

Näköapuja ei olla nyt vähään aikaan tehty, toimivat liian tehokkaasti. Kuva by Tuija Hurmekoski

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa