Juveniili lihasatrofia ja peppu hukassa.

Jee, Zero kävi tänään vihdoin fyssarilla. Kaveri ei ollut erityisen jumissa ja takapää oli harvinaisen hyvässä kunnossa jopa, ehkä jopa parhaimmassa ikinä. Lepo on tainnut tehdä hyvää. Tosin vasemmalla puolella lantion alueella oli hieman jumia. Eturaajoissa ei ollut enää lihaksia jäljellä, fyssari totes, että käteen jää pelkät karvat ja luut :( Oikean ja vasemman välillä ei kumma kyllä ollut eroa, mä aattelin et oikea olisi ollut pahemmin atrofioitunut kuin vasen. Kaiken kaikkiaan vasen oli hieman enemmän jumissa, jos oikein muistan, ni lavan alueella vasemmalla oli kans jumia.
Vartalonhallinta on todella huonossa jamassa. Vastakkaisten jalkojen nostelu on ihan kauheeta, horjuu ihan kauheesti, ku mikäkin kiikku :( Tasapainotyynyllä näkyi selkeesti, että Zerppanen ei halua varata oikealle painoa, tosi voimakkaasti siirsi painoa vasemmalle. Takajaloista ei pystynyt sanoa yhtään, vaappui edestakaisin kuin Aku Ankka. Selvästi sillä ei ole mitään hajua takajalkojensa hallinnasta.

Saatiin ohjeeksi samaa jalkojen nostelua kuin ennenkin, lisäksi myös yhden jalan nostoa, niin et seisoo kolmella jalalla. Voiskohan Zeroo opettaa ojentamaan takatassunsa? Sano päivää takajalalla :) Lisäksi tasapainotyynyä etu- ja takajaloilla, sitä rahin ympäri kävelyä, mitä ollaan tehtykin, uintia kun kelit lämpenee tarpeeksi ja ravilenkkejä.

Zeron peitsaaminen voi olla toisaalta merkki siitä, et se ei halua käyttää selkälihaksiaan ja toisaalta se pahentaa ongelmaa, koska peitsatessaan se ei käytä juuri mitään lihaksia, mikä ruokkii taas ongelmaa. Olenkin alkanut jo kiinnittää asiaan huomiota lenkeillä, menen itse jotain puolijuoksua ja korjaan, jos karvapallo alkaa peitsata. Zero kyl osaa ravata hitaamminkin, mutta aina vähän ajan päästä se palaa takaisin peitsiin,  se selkeästi ei halua ravata pitkiä matkoja. Pitänee mennä lenkkarikauppaan ja lähteä baanalle. Äää. Mä vihaan juoksua!

Pyöräilyä kokeilen kunhan olen saanut tarpeeksi rohkeutta siihen. Toi pyöränrämä on sen verran kiikkerä ja toisaalta omat pyöräilytaidot on hieman ruosteessa kuuden vuoden tauon jälkeen, lisäksi kun tuo kaveri ei osaa yhtään käyttäytyä hihnassa, niin soppa on valmis lusikoitavaksi. Pitänee pitää kokous kukkaroni ja huutonetin kanssa ja ostaa oikee pyörä :P

Agility on tauolla vielä toistaiseksi, ehkä loppukesästä voidaan kokeilla. Nyt pitää ensin saada lihakset takaisin ja saada takapään hallinta kuntoon. Tokoa ja hakua saatiin kuitenkin lupa treenata jo :D Nyt aion lisäksi lopultakin mennä sinne sotakauppaan ostaa sen pyssyn!! Oon tosin vieläkin hieman umpikujassa paukkujen kanssa, pitää hieman vielä miettiä strategiaa siihen...

Jeps, sii juu ensi kerralla! Hyvee viikonloppua kaikille!

PS. Miks sitä sanotaan, jos joku asia on syntynyt sairauden seurauksena? Juveniili atropiahan meinaa nuorena syntynyttä, mut ei musta oikeesti sovi tähän. Mut ei se oo seniilikään, eikä se oo hoidon aiheuttamaakaan, en muista sitä termiä. Mikä siis sopii tähän Zeron lihaskatoon??


Kommentit

  1. Se termi on iatrogeeninen, esim. iatrogeeninen cushingin tauti tulee jos käyttää liian pitkään isolla annoksella kortisonia. Ja mä lupaan kuntouttaa Zerppaa ahkerasti sit ku se tulee meille :)

    VastaaPoista
  2. Nii oliki, kävi hetkellinen muistikatkos :P Joo, hyvä. Sit ku tuun takas ni se on elämänsä kunnossa :D Mut miksi sanotaan sairauden aiheuttamaa tilaa? Kylpyläänkin pitää mennä joku päivä, nyt uskallan taas mennä, ku fyssariki anto luvan <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.