Tokokatsastus 8.5.

Perusasennot on vinot jokaisen liikkeen lopussa, tää täytyy ottaa nyt tehotreeniin!!!!!!!


Seuraamisessa oma liike näyttää olevan hieman hukassa. Askeleet paikallaan näyttää tosi epävarmoilta, en uskalla astua tarpeeksi reippaasti. Lisäksi Zero ei osaa liikkua. Mä en tykkää ku koira kääntyy tolleen kävelemään etuperin, se ei näytä hyvältä. Mut nää on muutenkin työn alla.

Vasemmalle käännös on aika hirvee, mä liikun ku joku jalaton kastemato. Erityisen selvästi se näkyy juoksussa, mä törmään koiraan kunnolla, näyttää siltä, et mä polvella työnnän koiruuden liikkeelle :P Jotenkin tuo oikeakaan ei oo niin kuin pitäisi. Erityisesti juoksussa käännös on tosi löysä, Zero irtoaa kilometrin päähän, osa tosta on ehkä myös koiruuden syytä, se ei oo ikinä osannut seurata juoksussa niin tiiviisti kuin toivoisin. Tuntuu, et se ei uskalla tulla lähellä tai jotain, tää on ollut sille toosi vaikeeta. Sama juttu täyskäännöksessä, tosi löysä. Oma liikekin on kyllä vähän hektinen, käännyn aika nopeasti. Vois hidastaa ennen käännöstä hieman.

Perusasennot ei toimi, juoksussa jäi seisomaan, murrrrr!!!!! Muutenkin kontakti herppaantuu pahasti, Zero vilkuilee ympärilleen ja näyttää keskittyvän vain puoliksi. Muuten seuraaminen näyttää oikeastaan aika hyvälle, sopivan tiivistä, paikka hyvä, lähinnä keskittymistä ja omaa liikettä pitää treenata.


Istu oli ihan nätti, istahti nopeasti ja täsmällisesti. Tän se muistaa näköjään hyvin =)


Luoksarissa samat mitä olin jo sanonu, eli pysäytys päin peppua ja vauhti aivan liian kova. Sillä on nyt ihan väärä asenne tohon luoksariin. Zero ajattelee eteenpäin ja täysillä, kun mä haluaisin, et se enemmän miettisi jo pysäytystä, eli ajatuksen pitäis olla taaksepäin. Tää ei vaan toimi näin, koira ei mitenkään voi seisahtua kuin seinään, jos se juoksee häntä viidentenä jalkana. Se taisi vähän possuilla muutenkin ton seisomisen kaa, ei meinannut millään pysähtyä, sit pysähty tokalla käskyllä istumaan, siis tä?? Maahanmeno on ihan nätti ja reipas. Loppuluoksetulo ihan hyvä, vauhti on tässä hyvä. Tässä saa ja pitääkin ajatella täysillä eteenpäin. 

Tän luoksarin kaa oon muutenkin miettiny pääni puhki, miten tuo pitäisi pennulle opettaa. Järki vähän sanoo, et se on ihan oikee tapa, miten oon Zerolle opettanu (siis lelun avulla, hetsausta jne et sais vauhtia) ja tietenkään pentua ei pidä opettaa himmaamaan. Mut vauhtiluoksetulothan nimenomaan opettaa pennulle tämän väärän asenteen, tai ainakin omasta mielestäni väärän. Mut no, oonhan itsekin opettanu Zerolle kaksi käskyä, ehkä ne voi sit opettaa jo pennullekin, tai sen toisen opettaa sit myöhemmin, ku aloitetaan tokotreenit... Joo, en tiedä... 


Sit ruutu. Jaa'a, mitähän siitäkin sanoisi?! 

Se kyllä lähti tosi innokkaasti, mut aivan väärään suuntaan. Kun huudan takaisin, se ei enää sen jälkeen lähde kunnolla, lisäks se meni Emmin luo, mitä ihmettä? Se vaikuttaa siltä, ettei edes näe ruutua, vaikka mä kuvittelin, et se olis löytäny sen, ku kysyin et missä ruutu. Pitää tehdä jotain ihan ruudunkatsomistreeniä, et oppis hakemaan silmillä sen. Sit kaikkein eniten ehkä potuttaa sen, että se ei yhtään kuuntele mun seisomiskäskyjä. Vieläpä monta kertaa tää toistui, se vaan jatkaa haahuilua, eikä yhtään kuuntele mitä mä sanon. Kun annoin etsiä ruudun, se kyllä tohinalla etsi, mutta aivan väärästä paikasta. 

Monta kertaa se myös yritti tulla pois, tämän suhteen olen ollut nyt todella tiukka. Tää ei käy. Ruudusta EI tulla pois ilman lupaa. Ikinä. Tämän se on pari kertaa tehnyt kisoissa, kun ei viitsinyt tehdä kunnolla, tämä ei enää käy laatuun. En myöskään ole kutsunut sitä pois, jos ei ole löytänyt ruutua. Sitä virhettä en enää tee. Sen sijaan menen lähemmäs lähettämään tai menen näyttämään ruudun ja lähetän sieltä, missä se sattuu seistä jököttää. 


Noudot näyttää ihan näteiltä kyl muuten. Hyppynouto ihan kiva, lähtee hyvää vauhtia, ottaa kapulan nätin näköisesti, ei leiki sillä. Palautuskin on hieno. Luovutuksessa näyttäs tulevan sopivan etäisyyden päähän, ainakin videolla näyttää siltä. Muistin itse kokeilla koskea kapulaan ennen kuin sanon irti, nätisti piti kiinni. Sivulle tulee vinosti. 

Metalli hakee reippaasti, palautus on reipas, mut kuuluu metallin kilinä, eli ei pidä kunnolla. Palautuksessa pelleili, tiputti metrin päähän musta ja jouduin käskyttää uudelleen. Sivulle tuli huonosti. 

Tunnarissa oli epävarma, jäi eka haistelee mun jalkoihin, luulen et ei ollut tarkkana. Tai sit oli oikeesti epävarma. Nätisti tekee kapuloilla töitä, merkkaa oman samantien, muttei luota itteensä. Sit menee kauemmas, kun kapula ei sen mielestä löydy, lopulta alkaa hieman turhautua. Tuo ihan oikean. Palautus aika nätti, tulee jopa laukalla. Muistaakseni ei pureskellut edes kapulaa, piti ihan nätisti. Näyttäs tulevan luovutukses sopivan matkan päähän, perusasento jälleen vino. 



Kaukot - voih, ne kaukot... Ei kyl toimi yhtään!!! Ja näitä ku ollaan hinkattu NIIIIN paljon, et huh huh... Ekalla ei noussu istumaan, loksautti korvaansa, mut ei liikahtanut muuten. Muutenkin sekoili istumisen, ku sit myöhemmin meni seisomasta maahan, ku piti mennä istumaan. Maasta seiso oli hieman oma moka, mä vähän mietin, mitä piti tehdä ja epäröin, mikä sit näky koirassa. Mut et se tuli ihan noin paljon eteen?! Seiso maahan ei kans toimi yhtään, ääääääää, tän olisin kyl toivonut et ainakin tää toimis, jos mikä. Mut se joka kerta iskee etujalat eteen, niin ku ennenkin. Yhyhyhyyy. Sen sijaan istu-seiso on tosi nätti, hienosti heittää pepun taakse, eikä etujalat liiku.

Kaikenkaikkiaan nää treenit meni huonommin kuin mitä olin kuvitellut, en uskonut, että me lähdettäis näin perusteista liikkeelle. Juuri näitä asioita ollaan treenattu koko syksyn ja koko talven ja koko kevään, tuntuu et se on unohtanut kaiken ja lähdetään liikkeelle siitä, mistä aloitettiin syksyllä. Oon kyl lievästi pettynyt nyt tähän tilanteeseen... Jotenkin nyt iski pienoinen turhautuneisuus, on lievä luovuttajafiilis :(

En nyt jaksa enkä ehdi tehdä treenisuunnitelmaa, pitää rynnätä kauppaan ja tehdä äidin lahja valmiiksi. Mut teen heti kun ehdin, kyllä tuolta pääkopan uumenista pienenpieni taistelutahto herää taas pikkuhiljaa henkiin ja muistuttaa olemassaolostaan vienosti mutta päättäväisesti. Ja btw, kokeeseen on alle kuukausi!! Tajusit tossa just kauhulla, et työmaata riittää :/

PS. Tajusin tos just, että eilen yöllä kello 23.59 meni toko-ilmo umpeen. Nyt se on siis definitive. Me ei startata SM-kisoissa. Vuoden päätavoite, pitkäaikainen haave ei toteudu tänä vuonna. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa