Turkistarhaus elää! Ja luurankotehdas kukoistaa!

Toka työpäivä takana ja oon niin poikki ja koomassa, et järki en enää pelaa yhtään ja motivaatio kaikkeen on tasan nolla. Väsyttää vaan ihan hulluna koko ajan. Jokseenkin pelottavaa ajatella, että joskus tulevaisuudessa joudun tässä tilassa tekemään päätöksiä elämästä ja kuolemasta, kun tässä vaiheessa en edes pysty pakkaa reppua treenejä varten. Tarkoitus oli ottaa mm. metallia ja ruudun luoksaria, mutta mä unohdin metallikapulan ja namit kotiin, niinpä tietenkin.

Mut aloitan kootut selitykset siitä, mihin viimeksi jäätiin. 

Viime viikko meni näissä merkeissä: 

Söpöimmän värinen lentokone ikinä! 


Puolalainen bussi pistää kyl miettimään
henkivakuutuksen ottamista. 
Mä otin ja karkasin Puolaan ja hylkäsin koirarukan Emmin huomaan. 

Yllättävän kiltii se oli ilmeisesti ollut testattuaan eka pari päivää Emmin kärsivällisyyttä. Ei rähissyt remmissä, eikä karannut muiden koirien luo ja jopa ohitti jalkapalloilevat lapset vapaana tosi läheltä. Aivan käsittämätöntä, Zero ei IKINÄ mun kanssa kävelis muina koirina leikkivistä lapsista ohi!!! 

Oon kyl tosi kyllästynyt vääntää ja tappelee aina asioista, Zeron kaa meidän suhde on aina sellaista tasapainoilua uhkailun ja lahjonnan kanssa. En ikinä tule täysin saamaan sen luottamuksen ja kunnioitusta, joten pitää aina sopivasti myös lahjoa sitä... 

Mut anyway. 

Maanantaina oltiin Jennin kaa Ojangolla. 

Eka hieman seuraamista, käännökset tuntui aluks hieman väljiltä, mut sujui hyvin, ku aloin ite keskittyy asiaan. Liikkuri ei haitannu muuten yhtään, mut ku Jenni seistä törötti kentän toisella laidalla, Zero alko yhtäkkiä vilkuilee sitä ja otti kauheesti häiriötä. Mitähän pirua tuokin meinas?! 

Seuraavaksi luoksaria häiriökäskyillä. Hiffas tosi nopee mistä oli kyse, ekalla peppu liikku, sit ei enää menny lankaan. Katto tooooosi hölmistyneenä, ku Villekin sano käskyn väliin :D Ihan käsittämätöntä, et liikkureita voi olla kaksi  :DD Kerran ei noudattanu mun kutsua, murr. Stopit ilman takapalkkaa, oli aika hyviä, vaikka juoksi huomattavasti nopeemmin ku normaalisti. 

Tunnaria otettiin normisti, kutsuin ekalla heti ku nosti, tokalla vasta ku oli tuomassa. Oli tosi hyvä, teki nätisti töitä, ei maistellu muita. Olin tyytyväinen ja lopetin siihen. 

Lopuksi kaukoja, ja voih, Zerppakulta on kehittänyt uuden ongelman. S-M-S menee tosi nätisti hissinä, maahanmenokin on upea. Mutta M-I-S-M se ei enää osaa tuota maahanmenoa. Se aina länttää etutassut eteen. Luulen et tää on just ollu alunperinkin ongelma, mut mä en tajunnu, et se on nimenomaan tuo istu-seiso-maahan, vaan treenasin vaan seiso-maahan. Kun se nousee istumasta seisomaan, se jää lyttyyn, takajalat voimakkaasti kropan alla. Muissa vaihdoissa se ei (enää) tee niin, vaan seisoo ryhdikkään. Maahanmenon vika onkin siinä istu-seiso -vaihdossa. 

Kaukoissa Zero possuili, ei tehny mitä käskin ja koomaili. Olin tosi vihainen sille, alko lopulta hieman tajuamaan, et nyt ei passaa pelleillä... 


Mä haluun tämmösen! Mustavalkoisena ja bc:n hännällä varustettuna!! 

Tiistaina oltiin jälleen Jennin ja Villen kaa Ojangolla, tällä kertaa treenattiin aksakentällä, mikä olikin ihan loistava häiriö Zerolle. 

Luoksarissa käskytystä, eka kisanomainen, oli aika nätti, tuli aika lujaa, mut pysäytykset ihan jees silti. Sit palkkasin stopin pari kertaa ilman takapalkkaa (pallolla), en ollu ihan täysin tyytyväinen, olis voinu olla nopeempi. Taisin yhden läpijuoksunki ottaa ja lisäks häiriökäskyjä. Lopulta vahvistin stoppia lähettämällä putkiin ja pysäyttämällä välillä, tää on aika hyvä keino treenata pelkkää stoppia. 

Ruutu ei sit menny piirrustusten mukaan. Olisin halunnu lähettää salapalkalle (pallo oli valmiina, Z ei tienny). Zero päätti suorittaa matkan varrella kepit siinä vieressä ja lopulta säntäs pallolle, eli palkkas ittensä viel tosta. Teki tosi monta kertaa, joka kerta meni kyl nätisti ruutuun, mut en suostunu palkkaa. On ihan kiva käyttää aivojaan treeneissä, sinänsä ihailtavaa asioiden integrointia, mut en nyt haluu tällaista. Kun lähetetään ruutuun suoraan eteen, ni sit pitää kans edetä ruutuun suoraan eteenpäin. 

Ruudun paikka läheltä ilman alustaa oli tosi hyvä, ei mitään ongelmaa. Otin kerran jopa putkesta ruutuun, oli tosi hieno. Pitää saada videolle tuo joskus. 

Tauon jälkeen lyhyt seuraaminen, lähinnä käännöksiä juosten. Alkaa toimia, jes! 

Istuminen käskytyksellä, en totellu käskyjä. Zero seuras nätisti, palkkasin muutaman kerran siitä. Istumiset oli nopeita ja täsmällisiä. Kisanomainen loppuun, oli hieno. 

Lopuksi tunnari, halusin testata toimiiko tuo myös pitemmän treenin päätteeksi. Toimihan se, Zero teki nättiä työtä taas. Haisteli tarkasti ja toi oman joka kerta. Palautukset oli tosi reippaita, jopa laukkas välillä! Pidensin joka kerta omaa kutsua, ekalla heti ku nosti, lopuksi vasta ku oli mun luona. Jes, jotain sentäs toimii. Tosin kapulan pitäminen olikin taas sarjaa narskutinarskuti. Palkkasin pitämisestä muutaman kerran viel lopuks, mut tää vaatii kyl vielä ainakin 1500 toistoa. 


Keskiviikkona

Ennen hakutreenejä kaukot ja ilmeni sama ku viime treeneissä. Tai itse asiassa taisin saada ton valaistuksen vasta tässä vaiheessa, ku hinkkasin taas samaa i-s-m vaihtoa. Muuten oli nätit vaihdot. 

Hakutreeneissä oli tarkoitus treenata suoraa etenemistä ääniapujen kaa. Ei toiminut kuitenkaan yhtään, koska meni polkuja pitkin aivan miten sattu eikä menny sinne mihin piti. Pitäs olla poluton maasto... 

Ekat kaksi oli etulinjalla ääniavulla, tokalla varasti aavistuksen, just ku sanoin käskyn ni lähti. Eka oli ihan jees, lähti ku tykin suusta. Tokalla haahuili aika pitkään, ennen ku löysi, koska oli tosiaan menny omia maailmojaan polkua pitkin eikä suoraan ääntä kohti. 

Kolmas hajuhaku muistutukseksi et nenäki on olemassa. En tajunnu et iso polku käänty nii, et puolet pistosta kulki sellaista 10 metrii leveetä tietä pitkin. Tuo kyl kyrpi aivan hulluna, kuinka tyhmä pitää olla, et laittaa ukon sellaiseen paikkaan, ku tarkoitus olis treenata maastossa rämpimistä?! Mä luulin, et se polku menee sillai, et voin kivasti lähettää siit polusta yli vaan. Murrrrrrr. Suunnitelma hyvä, mut toteutuksessaki olis hyvä pitää aivot mukana. 

Neljäs lähetin tosi läheltä, ukko ehkä 15 metrin päässä. Eka onnistunut asia tänään. Eteni suoraan, sai heti keskilinjalta hajun, löys heti, oli oikein hieno. 

Ilmaisukierroksella otin kiintorullaa kolmin kappalein, joka kerta maalimies näytti hieman vähemmän, alkoi selkeesti hoksaamaan. Hieman sekoitti etsinnän ja halkua. Joka kerta tarjos maahanmenoo ennen ku otti rullan. Mietin vähän, oonko nyt itse ollut looginen. Miten oon ohjeistanu maalimiehiä tän suhteen? Oonko sanonu et vaatii maahanmenon ennen palkkaa? Miten ne on tehny tähän asti? 

Oikeesti tuo on aika epäloogista, jos siis oon tehny näin, koska tarkoitushan on et edetään näin: Lähetys-löytö-rulla-keskilinjalle-näyttö-maahan-palkka. Jos koira menee näytölle, ni pitää mennä maahan, jos se löytää, ni pitää ottaa rulla ja häippästä. Jos ei treenata ilmaisua, ni ei tarvii otaa rullaa, koska palkka tulee ennen ku se ehtii ottaa rullan suuhunsa, eli samalla hetkellä ku se löytää. Eihän tos muuten oo logiikkaa, et se löytää ja menee maahan ennen palkkaa, eihän koira voi erottaa, et pitääkö mennä maahan odottamaan palkkaa vai ottaa rulla suuhun ja häipyy. 

Kiroileva siili - eikun koira. 

Torstaina lahopäätreenit kotikentällä. 

Eka luoksarin loppua, oli tosi nopea ja tuli tosi lähelle, jes. 

Ruutu toimi kans, eka kisanomainen oli hyvä, paitsi et jäi tosi lähelle oikeeta takakulmaa. Mut oli sisällä ja mä osasin pysäyttää. Sit treenasi vaihteeks paikkaa, oli tosi täsmällinen pitkänkin matkan päästä. Luoksaria pitää treenata lisää vielä, tuli aika kovaa vauhtia ja meinas hieman edistää ennen ku rupes seuraamaan. 

Luoksarin stoppi oli ihan ok sekin, otin takapalkalla ekan, sit takapalkalla läpi, saakelin meripossu pysähtyi ilman käsyä, murrrrr. Otin uudelleen, nyt tuli nätisti, joskin tosi hitaasti, mä luulen et tuo on jo liian hidasta. Mä joskus mietin, milloin tosta takapalkasta tulisi luopua. Vastaus on tässä: kun se lakkaa toimimasta... En enää saa kisanomaista luoksaria hitaammas tällä tavalla, sen sijaan se alkaa hidastella ja ennakoida. Stoppiakaan en varmaan enää saa paremmaksi kisanomaisessa näin, oon testannu monta kertaa. Otin vielä etupalkalla, olis voinu olla aavistuksen nopeampi. Otin viel takaakierrolla, oli ihan jees. 

PS. Enmää oikeesti haluu turkispipoo, turkistarhaus on perseestä! 

PPS. Mut ehkä teen poikkeuksen ja hankin joku päivä bc:n turkiksen. Ainakin se olis luomuturkis. Miltä kuulostas onnellisen koiran turkis?!

PPPS: Eiku turkiksesta viis, ne on rumii, mä haluun tällaisen: 


PPPPS: No okei, ehkä tasapuolisuuden nimissä pitäis sittenki laittaa hankintalistalle tämmöinen:
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.