Ainesta vaikka maailmanmestariksi!

Eilen myöhäisillan toko, keksin uuden, loistavan treenipaikan, nimittäin Dickursby skolan! En tajuu, miks en oo keksinyt tätä aikaisemmin, tää on ihan loistava! Kahdella puolella kulkee tie, joten on hieman hälinää jä häiriötä, mut kenttä on kunnolla aidattu, ni ei pääse ketään häiritsee. Kunnon valaistus (Hoaaaas, missä MUN valaistus on????) ja sit on viel kunnon levee penkki, jolle voi levitellä tavarat. Mä vihaan sitä, kun tavarat pitää heitellä hiekkaan ja sit niitä saa etsiä kissojen ja koirien kaa lopuksi.

Siis me otettiin ihan lyhyet treenit. Zerppa oli ihan höpsö! Se vaan pomppi ja hyppi ja oli ihan onnesta soikeena.

Merkkiä eka, tein kosketusalustan kaa. Se vaan pomppi sivuttain ja tarjos ihan innoissaan eri paikkoja, se oli kyl ihana pieni karvaturre <3 Jotenkin tuo kosketusalusta ei tosin mennyt perille, Zerppa on jo niin oppinut tos merkillä tarjoo paikkaa, ettei se älynny et pitäis koskee tohon alustaan. Ilman merkkiä se tietysti toimi ihan moitteetta ;) Ehkä mun ei tarvii käyttää koko alustaa, jos kerta Zerppanen osaa tarjota paikkaa noin hyvin muutenkin.

Ohjattua edelleen pallojen kaa, laitoin tällä kertaa lähemmäs, ajattelin et on hyvä, jos se oppii myös oikeesti ajattelemaan niitä kolmea palloa ja pohtii oikeesti, et mitä tarkoittaa vasen ja oikee. Hyvin meni, Zero rrrrrakastaa pallo-ohjattua! Vielä toivoisin enemmän, et se lähtis irtoamaan sivullepäin, kun nyt se helposti menee sinne keski- ja reunapallon väliin ja sit kääntyy vasta vasemmalle tai oikealle hakemaan palloa. Se on nyt kuitenkin oppinut myös suulliset käskyt eikä ennakoinut yhtään!

Jääviä ihan lyhyesti, muutama istu ja seiso. Hyvin meni, oli nättei. Tosin se sit pari kertaa tarjos istumisen sijaan maahanmenoa, mitäs kummaa? Myös juoksusta seisominen meni hyvin, mehän ollaan kohta jo valmiita kolmosluokan pk-kokeisiin! :D

Hahaa, tolleen kun oikoluen mun tekstii, niin ihan kamalaa puhekieltä! Ei ihme, et mun kandiohjaaja valitti, et mulla on "muutama" kielioppivirhe mun tekstissä :D

Tänään vielä ilta-agility. Suunnitelmissa kontaktia ja keppejä. Olen suunnitellut opettavani Zerolle A:lla juoksukontaktit. Puomilla se kuulostaa kuitenkin hieman turhan hasardilta, luulen että se vaatii todella pitkäjänteisen työn, jotta niistä saa varmat. En oikein jaksa lähteä siihen, koska tuskinpa me kuitenkaan mihinkään maajoukkueeseen olla heti ensimmäiseksi menossa. Lisäksi luulen, että Zero todella helposti hyppäisi muutenkin, A:lla luulen, että tuo todennäköisyys on pienempi. A:lla lisäksi pysäytys-kontakti rasittaa todennäköisesti koiran etupään niveliä huomattavasti enemmän kuin se, että se juoksee läpi.

Kepit - irtoaminen

Zerppa oli NIIN proo, mä en edes muistanut et se on joskus osannut kepit näin hyvin! Otin ihan vaan pari hyppyy ennen ja putken jälkeen, ei kulmaa. Haki tosi hyvin, mä kokeilin kaikkii eri versioita, eka olin vaan vieressä, sit jäin taakse ja lopulta jäin ihan kokonaan seisomaan keppien alkuun. Sit kokeilin sivuetäisyyttäkin, mä pystyin oikein leijeröimään puomin toiselle puolelle! (Hehee, leijeröinti kuulostaa niin hölmöltä, se on yks niistä uusista professional-sanoista, jotka oon oppinut tässä taannoin). Sit kokeilin ite leikata takana ja pomppia, tää meinas olla vaikeeta, meinas keskeyttää. Pitää maltilla opettaa sille erilaisia kieputuksia ja häiriöitä. Tosi hyvin malttoi kuitenkin kepitellä, vaikka mä juoksin täysii ohi!


Puomin alastulo

Tää meni kans tosi hyvin. Kokeilin nyt alustalla ja tosi innokkaasti ja varman oloisesti se länttäs tassut maahan. En kuitenkaan tiedä, miten suurta osuutta alustalla oli tähän, koska musta-tummansininen alusta ei ymmärrettävästi kauhean hyvin erotu mustasta hiekasta. (Oikeesti, miten hiekka voi olla mustaa?? Mitä lie laavahiekkaa... ). Heti kun jäin taakse, Zerolle tuli vaikeuksia, se helposti jäi kontaktille seisomaan, eikä mennyt alas asti. Tätä pitää treenata lisää ja voisin hankkia jonkun muun värisen alustan tai vastaavasti treenata muun värisellä pohjalla. 


Hyppytekniikkaa

Otin ihan in-outtina neljän hypyn suoraa tasaisilla hypyillä. Pari kertaa teki taas pituushyppyä vikoilla esteillä, mut sit malttoi lopulta tehdä oikein. Oli oikein nättiä, mitä mä katoin sen hyppyjä. Sit mä tein nousevan sarjan, pidensin hieman vikojen esteiden väliä. Tää oli yllättävän haastavaa, toka rima tippui kaksi kertaa, ennen ku se tajus, et tässä on jotain erilailla nyt. Zerolle muutenkin tuntuu olevan vaikeaa hyppykorkeuden arviointi, varsinkin jos korkeudet vaihtelee paljon, se ei pysy kärryillä, miten korkealle ja miltä etäisyydeltä pitäisi ponnistaa. Musta olisi kuitenkin tärkeää, että koira jonkun verran osaisi tätäkin arvioida, vaikka kisoissa hypyt onkin tasakorkeita. Toinen mikä on hankalaa, on hyppyetäisyyden arviointi. Jos etäisyydet vaihtelee, Zero ei oikein tunnu hahmottavan ponnistuspaikkaa ja sitä, miten paljon pitäisi koota itsensä missäkin tilanteessa. Sama näkyy myös kaarteissa, kun se ei oikein osaa taipua ja koota itsensä, jotta pystyisi hyppäämään lyhyen hypyn.

Onpas sekavaa sepustusta tää hyppytekniikka-asia, katotaan saanko itekään selvää huomenna. Taidan mennä nyt nukkumaan, ennen ku innostun analysoimaan Zeron hyppyjuttuja vielä lisää :P

Öitä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.