Astronomi tokokentällä

Aijai, eipä oo herkkua treenaaminen tässä pakkasessa. Koko viikon on ollut -14° C ja oon joka kerta palelluttanut sormet, vaikka käytänkin hanskoja. Eilen sormi oli ihan valkoinen ja tunto oli täysin poissa. Siihen tuli saletisti joku massiivinen nekroosi :P

Tänään Zero oli vähän pihalla. En tiedä, johtuiko uudesta treenipaikasta, vai paikan häiriöistä. Olin Tikkurilan koulun etupihalla, siin parkkiksella. Paikalle näkyi kaukaa ohikulkevat junat ja taivaalla oli lentokoneita, joita herra vähän väliä kyttäsi. Outo juttu, yleensä se keskittyy aika hyvin, kun ollaan hommissa. Tänään se ei ollut yhtään skarppina. Monta kertaa piti herättää ja muistuttaa, missä oikeastaan ollaan.

Ohjelmassa ohjattua, ruutua ja seuraamista.

Ohjattu

Hinkattiin sitten oikein urakalla. Otin kisamitoilla, pallot 10 metrin päästä merkistä ja 10 metrin päästä toisistaan. Keskellä ei ollut edelleen mitään. Aluksi pari hyvää toistoa, sitten ei ollut enää skarppina, alkoi tutkia tähtitaivasta. Jouduin monta kertaa viedä pallot uudestaan ja muistuttaa, mitä ollaan tekemässä. Jos meni, oli tosi hieno, reipas ja kuunteli hyvin. Jos koomaili, se vaan seisoi ja alkoi tulla vastaan. Annoin sitten uuden käskyn, mutta se ei tajunnut ollenkaan. Tätä pitää treenata. Jos huudan seis, se unohtaa täysin, mitä piti tehdä.

Onnistuneen jälkeen vaihdoin pallojen paikkaa ja voi. Pieni bakteeriaivo ei tajunnut enää ollenkaan. Meni samaan paikkaan, missä pallot äsken oli. Ei ilmeisesti ollut mukana, kun mä vein pallot. Se vaan istui ja laski tähtiä taivaalta. Joka kerta vein ne liioitellusti ja näytin sille paikat. Parin yrityksen jälkeen oli tosi hieno. Lopulta sain pari niin hienoa suoritusta, että lyhyen pohdinnan jälkeen päätin uskaltaa vaihtaa puukapuloihin. Otin ensin noutoa ja pari palautusta pelkillä puukapuloilla. Sitten vein ne paikoilleen ja lähetin. Oli todella nätti, ei mitään ongelmaa.

Nyt täytyy vielä lisätä omaa etäisyyttä merkistä, se oli sille liikaa tänään. Noin kahdesta metristä voin lähettää, jos menen kauemmas koirasta, se ei muista enää, mitä piti tehdä. Hitaasti ja maltilla siis. Sitä seis-käskyäkin voisi treenata. Tai ylipäätään niin, että voin mistä tahansa lähettää sen oikealle ja vasemmalle, ei pelkästään merkin takaa. Tätä vois tehdä palloilla, turha noutoa vielä sekoittaa tähän.

Laitoin muuten jossain välissä ison lumikökön keskelle, mutta Z ei kiinnittänyt juurikaan huomiota siihen.

Kuva
Ruutu

Tein jälleen kosketusalustalla. Lähetin heti suoraan ruutuun tekemättä yhtään kosketusalustaa ensin. Ei tietenkään muistanut yhtään. Meni ruudun oikean takatötsän taakse. Odotin ja hetken päästä tarjosi alustaa. Kehuin, mutten palkannut. Teki saman vielä kerran. Edelleen en palkannut, kehuin vaan kovasti. Sit menin sen luo ja ihan tyyliin metrin päästä lähetin alustalle, palkkasin namilla. Sen jälkeen oli tosi hienot kaikki ruudut. Lähetin kaikista eri suunnista. Lopulta myös niin, et Z oli parin metrin päässä ruudusta ja mä kauempana, lähetin siis suoraan. Eka epäröi ja pohti hetken, tokakaan ei ollut mikää loistava, mutta kelpuutin. Pitää treenata lisää näin.

En tiedä onko järkevää, mutta voisko tehdä joskus (myöhemmin) niin, että lähettää ruutuun, kutsuu pois, huutaa seis ja lähettää uudelleen? Se ehkä auttais sitä ymmärtämään, että seis-käsky ei tarkoita, et kaikki tekeminen loppuu nyt heti tähän, eikä sen tarvitse olla välttämättä merkki siitä, että se on tehnyt väärin...

Seuraaminen

Olin ajatellut tehdä jotain muuta välillä kuin suoraa, mutta niinhän siinä vaan kävi, että hinkkaamiseksi se taas kävi. Seuraaminen oli aivan kamalaa, Zero seurasi jossain kilometrin päässä, ni pakkohan mun oli ruveta naksuttelemaan. Ihan aavistuksen ehkä parani, ni otin vähän käännöksiä, ni eiköhän se ollut taas siellä miljoonan kilometrin päässä musta. Otin siis lisää naksuttelua, lisäksi juoksussa kans (on muuten vielä hirveämpää, se on kauheeeeeen kaukana ja lisäksi edistää). Kun kokeilin uudelleen käännöksiä (oikealle), meni paljon paremmin. Oli jopa tiiviitä käännöksiä osa. Vaihtelun vuoksi tein myös pari täyskäännöstä (oikeelle). Mut argh, mä en kestä tätä seuraamista, mä luulin, et me oltiin jo päästy yli tästä!

Metallin jätin pois, koska kapula oli taas niin jäätävän kylmä. En äkkiseltään keksinyt mitää fiksua, jolla sen saisi pidettyä lämpimänä. Pitänee tehdä sille toppatakki.

Tämmönen pullonlämmitin olis aika nasta. Kuva

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.