Jee, merkki toimii!

Tänään merkkiä, seuraamista, jäävejä ja metallia. Tajusin, et Tikkurilan lukion parkkis on aika laaja, siellä on siin junaradan puolella lisää. Edelleen pelkään hysteerisesti junia, jos koira on vapaana, onneksi on pari aitaa, muutama pusikkorivi ja parisataa metriä välissä. Mut silti. 

Merkki

Se toimii! Otin eka pari vauhtimerkkii sillai et jätin vaa pallon. Oli tosi hieno ja vauhdikas, lisäsin reippaasti välimatkaa yli kymmenenkin metrin. Sit näytin sille paikkaa, oli taas tosi hieno, joskin ei hakenut oikeaa paikkaa heti, tarjosi ensin paria muuta kohtaa. Sama juttu vielä seuraavallakin. Vika oli oikeen hyvä. Otin viel namipalkal ihan lähietäisyydellä sitä paikanhakua, haki tosi hyvin. Mistähän johtuu, että kun mennään ruutuun lähietäisyydeltä, se kiertää johdonmukaisesti vasemmalta ja taas jos otetaan vauhtiruutua, se kiertää aina oikealta? 

Seuraaminen - juoksu

Otettiin aika monta kertaa ihan suoraa juoksuu, naksuttelin paikkaa. Se yrittää aina olla kaukana musta, oli todella hankala saada se sen verran lähelle, että voin klikata. Täytyy kyl pohtia tätä. Ku toisaalta en haluu et se nojaa, enkä tiiä, näyttääkö tuo nyt kamalalta ulkopuoliselta, jos se nyt sit seuraa sen jotain kymmenen senttii musta. Oon täydellisyyden tavoittaja tän asian suhteen, tiedän. Otin pari käännöstä, kumpaakin suuntaan. Toimi hienosti, erityisesti vasuriin olen tyytyväinen. 

Jäävit

Otin tänään kaikkia sekaisin, siis ei seuraamisen yhteydessä vaan muuten vaan. Kertaakaan ei sekoittanut. Kerran istumisen sijaan seisoi, mut musta tuntuu, et se vaa pomppas pystyyn, ku kaivoin lelua. En ehtiny nähdä. Tuo uusi seisomiskäsky toimii ku unelma, yhtään ei enää sekoita. Mäkin oon oppinu sanomaan käskyt eri äänenpainolla johdonmukaisesti. Lopulta palkkasin viel paikalla seisomisesta, tuota ku ei olla viel kauheesti treenattu tuon uuden käskyn kaa. Ei mikään ongelma kuitenkaan. Häiriöitä vois toki treenata välillä. 

Metalli

Otin pelkkää palautusta. Useimmat palkkasin suoraan lelulla, kerran otin eteen asti. Jäi aavistuksen liian kauas, haluaisin sen edelleen lähemmäs. Pitää muuten selvittää, kuinka lähelle se saa tulla. Muistaakseni koira ei saa koskettaa ohjaajaa, silti sen pitäis olla tarpeeksi tiivis, vai miten tuo nyt meni?? 

Erityisen tyytyväinen olen tänään merkkiin ja jääveihin. Edistystä on tapahtunut tosi paljon kummassakin ja jos me jatketaan näin, saatetaan olla evl:lään valmiita nopeammin kuin uskoinkaan :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.