It's impossible - but doable

Tokoplasma voittajensis oli tänään aika super! Treenattiin ammattikoulun pihalla, ohjelmassa ruutua, luoksaria, tunnarin palautus sekä kaukoja. Pitkästä aikaa on tosi positiivinen fiilis kaikkien liikkeiden suhteen. Mun pikku parasiitti alkaa ihan oikeasti oppia! :')

Ruutu

Täyspitkältä matkalta lähetykset. Kosketusalusta mukana ekat 2 toistoo, ei ongelmaa, paitsi et oli liukasta ja alusta liukui ihan ruudun takalaidalle. Sit otin alustan pois, Zero juoksi touhukkaana ruudun takalaidalle, pysäytin liian myöhään, oli ulkona. Käskin uudelleen ruutuun ja pysäytin uudelleen. En palkannut heti, vaan kävelin takaisin kurkistamaan ja palkkaamaan. Oli ihan oikea paikka. Hyvä minä! Otin vielä toisen, nyt halusin pysäyttää sen oikealle paikalle. Oli todella hyvä! Osasin pysäyttää juuri ruudun keskelle, oli aivan mahtavaa!!! Otin lopuksi vielä yhden kosketusalustalla, jotta muistikuva siitä säilyisi.

Luoksari

Teemana kuuntelu ja epäennakointi. Oli muuten ihan älyttömän vaikeaa! En meinannut päästä edes jättövaiheeseen, kun Zero ennakoi hurjasti jo maahanmenoa. Sanoin vaikka mitä käskyä ja se meni auliisti maahan joka kerta. Olin lähinnä, et hupsista ja laitoin uudelleen istumaan. Muutaman virheen jälkeen tajusi ja alkoi kuunnella. Sitten otin toisinpäin, eli maasta istumaan. Oli taas mahdottoman vaikeaa. Lopulta se ei enää istunut oikeallakaan käskyllä. Luulen, et se kuitenkin hiffasi sitten viimein, mistä oli kyse, alkoi hieman kuuntelee, vaikka peppu välillä nytkähtikin.

Vihdoin ja viimein pääsin jättämään koiran. Muutaman kerran nousi väärästä käskystä. Seisominen oli kuitenkin huomattavasti vaikeampaa. Tätä ei tajunnut yhtään. Otin yhden stopin, palkkasin siitä ja sit laitoin muuten vaan seisomaan, kun en halua kuluttaa stoppia. Suunnilleen jokaikisellä käskyllä se liikahti, lisäksi tarjosi maahanmenoa ja istumista vaikka kuinka monta kertaa. Tätä pitää vielä treenata. Sitten kun kerran kutsuin, oli tosi hidas, tuli jotai hölkötiravia. Otin vielä uusinnan, tää oli ihan hyvä, kun en sit hinkannut enää enempää niitä häiriökäskyjä. Eli syynä sen hitauteen on lähinnä epävarmuus. Kunhan saadaan vielä vähän treenattua tätä, niin eiköhän mene kaaliin. :)

Tunnari

Eli treenasin oikeastaan lähinnä nostamista. Kokeilin sitä, mitä toissapäivänä mietin, eli naksutin samalla hetkellä, kun hampaat kosketti kapulaa. Ongelma on siis se, että Zero nostaa kapulan ja samalla heilauttaa pään ylös ja korjaa kapulan asentoa. Jos saan naksautettua ennen kuin se viskelee päätään, niin saan palkattua juuri sen hetken, kun kapula on etuhampaiden välissä. Ekat naksut tuntui, et eihän tästä tuu mitään, mutta mitä ihmettä, muutaman toiston jälkeen viskely ja pureksiminen väheni dramaattisesti! Koska naksun ajoitus on tosi hankalaa, jätin sen sit välillä vaan pois, sillä mä helposti teen niin, et mä vaan naksutan ja usein naksu tulee sitten just silloin, kun koiruus heittää kapulan suussaan ympäri. Eli mä annoin sen nostaa ja kehuin sit valtavasti, kun ei pyöritellyt/heitellyt kapulaa. Viimeinen toisto oli todella lupaava, nosti ihan ylös ja odotti vielä hetken kapula rauhallisesti suussa. Oli tosi kiva.

Välillä sillä meinasi vire nousta kauhean korkealle, se on tässä tapauksessa naksussa huonoa. Zero kuumenee kauheesti, kun se saa tarjota kaikkee ja alkaa käydä kierroksilla. Välillä mun oli pakko rauhoittaa tilanne hieman, koska se meinasi korkean vireen takia purra kapulaa.

Kaukot

Lähinnä maahan-seiso-maahan, mutta kuuntelemisen vuoksi välillä muitakin. Otin eka kynnyksen edessä vaihtoja, teki tosi hienot hissit! Sitten menin ikkunan viereen, jotta näkisin sen takajalat sivusta. Maahanmeno on aika hyvä jo, pari lipsahdusta tuli loppuvaiheessa. Seisomaannousu on hankalampi vielä. En saa etäisyyttä, alkaa tulla eteenpäin. Näyttää siltä, et sen on hankala hahmottaa tää, mut tänään se tarjosi tosi aktiivisesti eri vaihtoehtoja. Luulen, et sillä alkaa raksuttaa, mun täytyy nyt olla tosi tarkka palkkauksen suhteen. Voisin ottaa kotona muutaman kerran patologian kirjan avulla, ehkä sillä sitten sytyttää. Mutta nyt on kyllä vahva fiilis, että kyllä me saadaan tuo onnistumaan, ei sen rakenne sittenkään ole niin mahdoton, etteikö se pystyisi siihen :)

Tässäkin mato matala muuten ennakoi tosi pahasti. En nyt vielä puuttunut asiaan kovin paljoa, sillä en haluaisi alkaa hinkata montaa asiaa yhtaikaa. Mutta tulevaisuudessa kiinnitettävä ehdottomasti huomiota. Ja otinkin lopuksi vielä muita vaihtoja, siinä voin kyllä puuttua ennakoimiseen. Sanoin et höpöhöpö ja käskin takaisin. Zeroa taitaa hämätä mun hiljaisuus. Jos en sano mitään, se kuvittelee tehneensä väärin. Pitää treenata näköjään tätäkin. Voisin vähitellen vähentää mun kehuja vaihtojen välissä ja alkaa tehdä useampi vaihto kehumatta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.