Sunnuntaitreeniä ja suunnittelua

Ohjelmassa ruutua, ohjattua, jääveistä liikkeelle lähtöä sekä luoksarin maahanmenoa. Paikkana Tikkurilan lukion parkkis.

Ruutu

Kosketusalustalla eka kaksi toistoo pienentämättä. Ekalla Zero meni eka takalinjalle, sit korjas. Toka oikein hyvä. Sit pienensin sitä radikaalisti puoleen, nyt se on n. 10x6 cm. Joka kerta Zero osui täsmälleen oikeaan paikkaan, mutta loppua kohti aloin miettiä, katsooko se ollenkaan alustaa. Jossain välissä alusta oli ihan lumen peitossakin. Teen kuitenkin vielä ensi kerralla tolla, sit taas leikkaan siitä noin kolmasosan.

Ohjattu

Kyttäs taas lentokoneita/tähtiä/ufoja. Ekalla huomasin, ettei koiruus ollut ihan mukana, kun vein kapuloita, mut lähetin silti. Se meni väärälle, kun ei ollut ollut tarkkana. Huusin tiukasti seis ja komensin pois. Olin sit uudestaan vievinäni kapuloita ja olin ite oikein iloinen ja huomautin, jos lepsuili. Hyvin haki, otin yhteensä kolme kertaa. Vikalla seisoin ite n. 7 metrin päässä merkistä eikä Zero empinyt yhtään. Olen tyytyväinen, että osasin itse lopettaa ajoissa, vaikka olisi tehnyt mieli kokeilla kymmenestä metristä. Ensi kerralla aloitan 5 metristä ja vikalla pidennän kymmeneen metriin.

Jäävit 

Liikkeellelähtö ei kyllä tuota ongelmaa. Otin kaikista, eikä mikään niistä tuntunut vaikeammalta kuin muut. Voisin ensi kerralla ottaa kameran mukaan, siitä näkisi paremmin vielä lähdöt ja käskyn ajoituksen. Palkkasin myös paikallaolosta kaikista.

Luoksari

Otin takapalkalla. Ekalla porsas karkasi namien kimppuun, kun kutsuin sitä, vaikka olen täysin varma, että se tiesi, mitä halusin. Huusin seis ja olin tosi pahalla tuulella. Minisika taisi jättää yhden nakin syömättäkin, kun säikähti niin pahoin :) Ei kuitenkaan paineistunut pätkääkään ja iloisesti teki loput, mikä myös viittaisi possuiluun. Maahanmenot oli tosi nätit ja nopeat, ei ongelmaa tässä.

Summa  summarum: 

- Ensi kerralla vielä tolla kosketusalustalla, sit sen jälkeen n. 1/3 pienemmäksi
- Herätä Zerpan mielenkiinto, kun viet ohjatun kapuloita
- Ensi kerralla ohjattua 5 - 10 metriä merkistä
- Jäävien liikkeellelähtö ei ongelma, mutta vois muistuttaa vähän väliä
- Luoksarin maahanmeno hyvä, seisominen se vaikeampi.
- Luoksarissa vois välillä ottaa myös molempia sekaisin ja vähitellen myös kisanomaista satunnaisesti.


P.S

Kun oon nyt kerta suunnittelupäällä, ni laitanpas viel strategian jäävejä varten, ettei unohdu:

- Ennen voi-koetta ei muuta ku istumista (seuraamisen yhteydessä). Muita voi ottaa irtonaisina.
- Irtonaisina vahvistan vielä eri liikkeiden erottamista ennen kuin sotken seuraamiseen. Tätä voi tehdä jo ennen voi-koetta
- Yhdistämisen vois aloittaa maahanmenosta. Koska mulla on eri palkat eri liikkeille, ni tää olis helpoin, koska maahanmenopalkkana toimii nami, jolloin voidaan sujuvasti jatkaa liikettä. Koska istuminen on viel tuoreessa muistissa, se vois olla seuraava.
- Aluksi vain kaksi liikettä yhtaikaa ja palkka tokan jälkeen. Eli eka vaik maahan ja istu, sit maahan ja seiso ja lopuksi istu ja seiso, koska niitä se sekoittaa eniten.
- Välil vois palkata myös ihan liikkeelle lähtö, joko jo ekan tai vasta tokan jälkeen.
- Sit ku kaksi toimii, ni yhdistetään kolme. Aluksi vois vaik palkata namilla kaikki välillä, sit jättää palkan vaa pois ja palkkaa lopuksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa