Extremetokoa

Viimeisten päivien treenit. Vähän oon joutunu muuttamaan suunnitelmia ajankäytöllisistä ja lumiteknillisistä syistä, mut muuten oon yrittäny pysyä siinä.



Torstai pidettiin lepopäivä.

Perjantaina jouduin pitää vähän lyhyemmät treenit, treenattiin luoksaria, ruutua, seuraamista ja metallia.

Luoksari - treenattii loppua. Oli oikein vauhdikas. Paikkakin ihan jees.

Ruutu - edellee kosketusalustalla. Välillä yrittää tarjota tötsiä, ei aina kiinnitä huomiota alustaan. Tää tarvii vielä noin tuhat toistoo.

Seuraamista - lisää paikkaa ja oikealle käännöksiä kävelyssä ja juoksussa. Oikein nätit.

Metalli - tässä tuntuu et me ollaa menty takapakkia. Vai onko musta muuten vaa tullu natsi? Zero on edellee liian hidas, varoo kauheesti kapulaa ja varoo kauheesti mua. Jostai syystä se aina metallin kaa jää järkyttävän kauas, puukapulalla tuo on parempi. Tääki vaatii vielä noin tuhat toistoa.

Lauantaina treenattiin taas vähän kiireessä, koska menin seuraamaan T-treenejä Keravalle... Ohjelmassa merkki, luoksari ja tunnari. Ja muistaakseni liikkeestä istu. Tai sit ei.

Merkki - ihan hyvä, hakee paikkaa kivasti. Ei edelleenkää mene suoraan, aina jättää vajaaksi ja korjaa sitten. Treenattava vielä lisää. Vauhtimerkkiäkin vois alkaa tehdä enemmän, sillai et jättää pallon sinne koiran näkemättä.

Luoksari - treenasin stoppia ja läpijuoksua. Ei ennakoinut, stopit ihan hyviä.

Tunnari - oli tosi hieno, tuntuu et tän se on nyt vihdoin ja viimein hiffannut. Teki rauhassa ja huolella töitä ja oli tosi varma, kun nosti oman kapulan. Tein kaksi toistoa. Palautus ja luovutus edelleen karmeita. Treenasin vielä pitämistä ja luovutusta. Jos annan kapulan sille suuhun, on ihan ok, mutta jos se noukkii sen maasta, se nostaa kapulan etuhampailla ja heittää sen suun takaosaan. En tykkää tästä yhtään. Haluaisin, et se pitää sen juuri niin kuin nostaakin. Jos kuitenkin annan sille suuhun kapulan, se ei liikuta kapulaa yhtään, vaikka olisikin suun etuosassa. Enkä osaa estää sitä heittämästä kapulaa suussaan taaksepäin. Onpas hankalaa.

Sunnuntai

Tarkoitus oli tehdä kisanomaisesti 4-5 liikettä peräkkäin. Koska lunta tuli muutama kymmentä senttiä eikä aura-autot tietenkään ollut liikkeellä koko päivänä, niin ei päästy treenaamaan. Hieman nihkeetä oli. Treenipaikaksi valikoitui näinkin luksuspaikka:


Oli tosiaan hieman nihkeetä. Pienen miettimisen jälkeen päätin treenata metallia, kaukoja, pakittamista ja jääviä.

Metalli - sain pari ihan hyvääkin otosta aikaiseksi. Luovuttamista pitää ottaa enemmän ohjelmaan, nyt teen tosi paljon suoraa palkkaa ja sit ku en palkkaa, ni se ei enää muistakaan, mitä piti tehdä. Eli nyt luovutusta ja sit vasta palkka!!!

Kaukot - mur, Zerppanen ennakoi ihan kauheasti mun virittelysanaa! Tätä täytyy nyt treenata paljon ja ite kiinnittää huomiota siihen, et en sano ihan heti käskyä. Ekalla ei noussut istumaan, murmurmur x 100.

Istu-seiso -vaihdot enimmäkseen hyviä, kerran tuli eteen, kun otin lisää etäisyyttä. Vois ottaa lisää takapalkalla. Maahan-seiso-maahan tosi hankalia, en edelleenkää voi mennä edes puolen metrin päähän. Maahan-seiso se on nyt alkanut pitää takatassuja paikallaan, mutta sen sijaan se siirtää nyt etujalkoja. Mut takajalat on jo aika hyvät. Nyt toi maahanmeno taas tuotti kauheeta päänvaivaa. Aina se yritti siirtää etujalkoja, ihan jatkuvasti. Täähän yhteen aikaan oli aika hienokin, mitähän se on nyt taas keksinyt? Oli ihan työn ja tuskan takana saada hyvä toisto aikaan. Voihan nenä.

Yks mitä tähän vois kokeilla on joku kynnys tai lauta tms. etujalkojen eteen. Kokeilin nimittäin huvikseni siinä portaiden kynnykseen ja oli muuten ihan loistava hissi!! Eli paton kirja pääsee nyt kovaan käyttöön...

Jaa, tässäkö olisi tarkoitus treenata?!

Pakittaminen - siis seuraamisen yhteydessä. Tehtiin seinän vieressä. Aluksi meinasi koko ajan tulla eteen, Zero vähän tais sekoilla. Oli kuitenkin ihan nättiä. Täytyy itse muistaa liikkua varmemmin, eikä hiippailla kuin mikäkin murtovaras. Yritin ottaa hieman etäisyyttäkin seinään, kovin on vaikeata, tulee eteen tai alkaa kävellä poikittain. Pitää edetä hitaasti.

Jäävit - ilman seuraamista. Ensin pari seisomista, oli ihan tiptop. Sit kierron yhteydessä vielä seiso, oli tosi hieno. Sit istuminen. Jäi seisomaan, eiiiii! Korjasin, en palkannut ja uudelleen. Teki taas saman, mitä ihmettä!!?!!? Tää on just alkanu sujuu hyvin!!! :'( Kolmannella sit tajus. Sit otin taas pari seisomista, oli tiptop. Sit alko kuunnella istumistaki. Sekoittaakseni pakan kunnolla, otin viel maahanmenoa. Oli niin hieno, et tokomato ei oo tollasta ennen tehnytkään :') Ihan uskomattomalla vauhdilla se heittäytyi maahan. Jos on jotain, mitä se ei sekoita, ni se on tämä.

Otin lopuksi muistutuksena vielä istumista. Tais olla virhe jättää lelu taakse, tais vähän sekoittaa luoksariin. Ennakoi maahanmenonki, kun sanoin otetaa istu. Ei kuunnellu kyl yhtään. Olin monta kertaa et hups ja se teki vaan uudelleen saman mokan. Zero on kyl todellinen tapojensa orja, sille kuuntelutreenit olis loistava muistutus aiheesta. Sit ekalla se vaa jatko seuraamista, iha ihme säätämistä taas. Voivottelin kovasti ja se näytti tietävän, et teki virheen. Seuraava oli sit oikein hyvä ja palkkasin suoraan. Lopuksi sain sen kisanomaisenkin, otin lelun varmuuden vuoks taskuun. Pitänee tehdä enemmän kisanomaista, ettei kokonaisuus unohdu.


Sit ku Zerosta tulee TVA ni mä lupaan kaivaa tän kuvan esille ja muistelen tän talven treenejä. Ja sit mä olen tyytyväinen, että jaksoin sinnikkäästi jatkaa treenejä vastoinkäymisistä huolimatta. Mennään taas motoilla never give up ja eteenpäin sano mummo lumessa. Samalla pidän tavoitteen kirkkaana mielessä:



Mun pitää joku kerta kertoo mun ex-kilpailu-urasta. Sit ymmärräte tän mun asenteen ja periksiantamattomuuden tän asian suhteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa